Twitter velger Google Cloud: Hva det betyr for cloud-adopsjon

Skyen kan være en tøff overgang for eldre foretaksbedrifter John Trembley, CMO for Atmosera, deler tips om digital transformasjon og beste praksis for bedriftsbedrifter.

Avhengig av synet ditt, er Twitter-avgjørelsen om å ta i bruk Google Cloud Platform (GCP) for kjølelager og Hadoop-klynger enten avvikende eller profetisk.

Uansett hva du velger, men Juan Lage har rett: Det er en "suksess for Google Cloud, men du har lest den."

Twitter er ikke som meg ...

En enkel måte å avvise Googles høyprofilerte kundevinst er å foreslå, som jeg en gang var utsatt for, at Google kan vinne over Silicon Valley-selskaper, men treffprosenten hos mainstream-bedrifter er fortsatt lav. Pakk imidlertid ut dette resonnementet, og det høres sånn ut: Ja, Google kan vinne over tech-elitene, men det mislykkes med flere tilfeller av fotgjengere.

Noe som er en merkelig kritikk, hvis du tenker på det mer enn et nanosekund.

Google har for det meste styrt unna å markedsføre skyen sin som et sted der mainstream-bedrifter kan få tilgang til teknologi som lar dem kjøre som Google. Dette er etter mitt syn en feil. Ja, Google kjører arbeidsmengder som er betydelig mer krevende enn de fleste bedrifter gjør i dag, og ja, Google ønsker ikke å skremme av bedrifter som fremdeles prøver å finne ut hvordan de kan komme til containere, mye mindre skala som Google. Men all markedsføring er hovedsakelig ambisjoner, og Google har en god historie for bedrifter som ønsker å være litt mindre som seg selv, og litt mer som Google.

Å vinne Twitters virksomhet er et signal til verden: Hvis Google kan håndtere Twitter's arbeidsmengder, kan den også administrere din.

... Men jeg vil gjerne være mer som Twitter

Selv om Twitters bruk av Google Cloud er noe begrenset (til kjølerom og Hadoop-klynger, selv om sistnevnte inkluderer hele 300 petabyte med data), er det lite sannsynlig at det blir slutt på vedtakelsen. Det er verdt å huske hva som fikk Spotify til å flytte til Google Cloud, i følge pressemeldingen:

Det som virkelig tippet skalaene mot Google for oss, har imidlertid vært vår erfaring med Googles dataplattform og verktøy. God infrastruktur handler ikke bare om å holde ting i gang, det handler om å gjøre alle teamene våre mer effektive og mer effektive, og Googles datastapel gjør det for oss i spar .... Fra tradisjonell batchbehandling med Dataproc, til rock- solid hendelseslevering med Pub / Sub til BigQuerys nærmest magiske evner. Ved å bygge på Googles datainfrastruktur gir vi oss en betydelig fordel der det betyr mest.

I Spotifys tilfelle var det et spørsmål om å flytte fra datasentrene til Google Cloud. I følge Twitter sitt blogginnlegg stammer hoppet til Google Cloud av lignende årsaker:

Denne overføringen vil, når den er fullført, muliggjøre raskere kapasitetsbestemmelser; økt fleksibilitet; tilgang til et bredere økosystem av verktøy og tjenester; forbedringer av sikkerhet; og forbedrede evner for gjenoppretting av katastrofer. Arkitektonisk vil vi også kunne skille beregning og lagring for denne klassen Hadoop-arbeidsmengder, som har en rekke langsiktige skalerings- og driftsmessige fordeler.

Twitter's Hadoop-klynger er kjernen i dataplattformen, og dermed kjernen i det som gjør Twitter, Twitter. Å oppnå fleksibilitetsfordeler gjennom Googles sky er et signal til alle de selskapene med mindre enn 300 petabyte med data (og det er de fleste av dem) at Google står klar til å motta dem, og å hjelpe dem med å oppnå lignende forbedringer i fleksibilitet.

Så ja, Google Cloud som vinner på Twitter er ikke nødvendigvis tåpelig for de fleste Fortune 500 virksomheters nåværende virksomheter, men det er enormt relevant for hva hver enkelt av dem ønsker å bli.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com