Topp IaaS-leverandører i skyen sammenlignet

Det har gått omtrent ett år siden jeg sist oppdaterte sammenligningen av 11 IaaS-skyteleverandører. I løpet av dette siste året har vi sett enda flere endringer i markedet, fra priser og planer til markedsaktører til tjenestene som tilbys. Noen selskaper, for eksempel Softlayer, er anskaffet av andre (IBM, i Softlayers tilfelle), og enda flere nye aktører har dukket opp.

For å redegjøre for disse endringene og for andre situasjoner, har jeg gjort noen endringer i sammenligningen. Først ble IBM droppet fra listen, siden prisinformasjonen for det offentlige nettsky-tilbudet ikke lenger er tilgjengelig på nettet (de har flyttet fokuset til Softlayer). Hosting.com måtte også droppes fra listen siden prisdataene deres ikke lenger er online for noen å få tilgang til heller.

Basisforekomsten for beregning av månedspris har også endret seg. Denne gangen har jeg brukt AWSs lille forekomst (1, 7 GB RAM, 1 CPU) som en grunnlinje for å velge forekomsttyper. Årsaken til dette er at de fleste leverandører ikke bare sammenligner seg direkte med Amazon, men også har begynt å tilby lignende forekomsttyper. En annen endring er at jeg har valgt å bruke prisverdiene for servere som kjører Windows. Årsaken til dette er at prisen er mye mer standardisert for Windows-tilfeller enn andre, og gir bedre sammenligningsresultater.

Til slutt ble noen dimensjoner droppet. Lagringskostnader ble fjernet fra listen siden mange av leverandørene ikke virkelig tilbyr muligheten for brukere å legge til eller fjerne lagringsplass fra tilfeller mens du er på farten. Støttedimensjonen ble også fjernet, siden leverandører ser ut til å ha alle standardisert på en betalt bedriftsstøttemodell som i hovedsak er den samme for alle. De oppdaterte dimensjonene er som følger.

Cloud løfter

Kostnadsreduksjoner / optimaliseringer

 • Flere prisplaner - Jo mer variasjon som tilbys (hver time, månedlig osv.), Jo bedre blir en leverandør vurdert.
 • Gjennomsnittlig månedlig pris - estimert pris i amerikanske dollar for en forekomst som beskrevet ovenfor. Når tilgjengelig, ble timepriser brukt, basert på 730-timers måneder. Ellers ble det brukt månedlige priser.
 • Kostnad for utgående dataoverføring - Kostnaden, i US $, for hver GB utgående data sendt fra serveren. Bedrifter som tilbyr en per sekund (Mbps) -forbindelse gratis har kostnader oppført som null.
 • Kostnad for inngående dataoverføring - Samme som ovenfor, men for inngående data.

Skalerbarhet og automatisering

 • Skaler opp - Hvis det er mulig å skalere serverne dine automatisk, ved å legge til mer diskplass, RAM eller behandlingsenheter.
 • Scale Out - Hvis det er mulig å distribuere nye bilder raskt og enkelt basert på eksisterende VM-er.
 • APIer - Hvis selskapet tilbyr APIer for å samhandle med serverne eller ikke.
 • Overvåking - En subjektiv skala på 3 nivåer som måler den enkle tilgjengeligheten av overvåkningsverktøy:
  Dårlig - Bedrifter som ikke har noen overvåking / varslingsløsninger integrert, som krever distribusjon av tredjepartsverktøy eller at ekstra tjenester kjøpes
  Gjennomsnitt - Bedrifter med veldig enkle integrerte overvåkningsverktøy (få indikatorer eller ingen varsling)
  Omfattende - Bedrifter med veldig komplette integrerte overvåkingsverktøy som tilbys uten ekstra kostnad

Valg og fleksibilitet

 • Antall datasenterposisjoner - Antallet forskjellige datasentersteder der skyservere kan være vert.
 • Antall forekomsttyper - Antallet forskjellige tilgjengelige forekomsttyper, når det gjelder RAM, CPU, disker og så videre.
 • Støttede operativsystemer - Antallet forskjellige støttede operativsystemer (uavhengig av versjon) tilgjengelig som forhåndskonfigurerte bilder.

Bruker bekymringer

Sikkerhetsegenskaper

 • Sertifiseringer - Hvis leverandøren har samsvars- og sikkerhetsrelaterte sertifiseringer, for eksempel PCI eller SAS 70.
 • Beskyttelse - Hvis leverandøren tilbyr muligheten til å beskytte servere med brannmurer og annen sikkerhetsfunksjonalitet. En subjektiv skala på 3 nivåer:
  Dårlig - Bedrifter som bare tilbyr de mest grunnleggende sikkerhetsfunksjonene (for eksempel en grunnleggende brannmur), eller ingen funksjoner i det hele tatt
  Gjennomsnitt - Bedrifter som tilbyr en mer avansert blanding av sikkerhetsfunksjoner.
  Omfattende - Bedrifter som tilbyr ikke bare flere sikkerhetsfunksjoner, men også noen sikkerhetsautomatisering.

Enkel migrasjon

 • Åpne standarder - Hvis leverandøren bruker eller støtter åpne standarder i skyinfrastruktur.
 • VM-opplasting - Hvis leverandøren støtter å laste opp egne maskinbilder (laget lokalt) til skyen.
 • Pålitelighet

  • Tjenestealder - Hvor lenge tjenesten har eksistert.
  • Service Level Agreement (SLA) —Tid som SLA tilbys (uavhengig av tidligere forestillinger), i prosentpoeng.

  Vi har 17 dimensjoner for 14 forskjellige leverandører. Disse dimensjonene er ikke fullstendige, men de gir oss et interessant bilde av de forskjellige leverandørene. Nedenfor er øyeblikksbilder av de viktigste sammenligningene.

  Cloud løfter: skalerbarhet og automatisering / valg og fleksibilitet

  Bruker bekymringer: Sikkerhet / migrering / pålitelighet

  konklusjoner

  Det virker som om hver gang jeg gjør denne sammenligningen, blir resultatene bedre. Informasjonen tilgjengelig om de forskjellige leverandørene forbedres - nettstedene deres har blitt bedre, og så videre. Jeg tror dette markerer en utvikling i markedet, spesielt økt konkurranse, som har ført til bedre tilgjengelighet av informasjon.

  Nok en gang er det en stor variasjon i prisklasser, fra under US $ 50 til over US $ 180. Det var imidlertid en bred prisreduksjon. Dette er bevis på to faktorer: økt konkurranse i dette rommet, så vel som stordriftsfordeler som store IaaS-leverandører liker, og som de kan gi tilbake til kundene sine.

  Et par mer interessante trender er at de fleste tilbydere nå tilbyr både "oppskalering" og "utskalering" -funksjoner, det vil si muligheten til dynamisk å øke lagring, RAM og CPUer på en enkelt server, samt muligheten til å enkelt klone servere basert på forhåndsbestemte bilder. Dette er den naturlige utviklingen i dette markedet, siden denne skalerbarheten er et av de største skyløftene. Å følge denne trenden er måten mange tilbydere nå lar kundene bygge helt tilpassbare skyservere med tanke på ressurser, i motsetning til faste forekomsttyper som Amazon og Rackspace tar i bruk.

  Endelig ser jeg også mange leverandører basere løsningene sine på VMware-teknologi og la kundene laste opp sine egne bilder til skyen, noe som kan være en veldig interessant mulighet, spesielt for bedriftskunder.

  Nok en gang er denne sammenligningen langt fra autoritativ, men den er ment å tjene som et godt utgangspunkt for alle som enkelt prøver å se likhetene og forskjellene mellom nettskydeleverandører. Dette kan hjelpe både nykommerne i skyen, så vel som folk som ønsker å bytte gjeldende leverandør. Det var basert på informasjon som er offentlig tilgjengelig på nettstedet til leverandørene, slik at det kan være variasjonskontrakter for spesifikke kunder.

  © Copyright 2021 | pepebotifarra.com