Teknisk resultattavle: Ukens vinnere og tapere 29. juli

Dette er den første delen av en ny funksjon på TechRepublic. Vi kommer til å gi en ærlig - hvis noen ganger snarky - ta på seg fire av ukens største historier i teknologibransjen. Siden forretningsfolk utgjør mesteparten av publikummet vårt, vil vi naturligvis lene oss mot historiene som berører bedrifter mest. Og du vil merke at de store teknologiselskapene - Google, Microsoft, Apple, IBM, HP, Dell, Cisco, etc. - dominerer mye av overskriftene siden de har stor innflytelse. Å, og nevnte jeg at det vil være score involvert?

Slik fungerer det. Hver fredag ​​skal vi velge fire utviklingstrekk fra den siste uken (lørdag til fredag): to positive og to negative. Vi bedømmer hver utvikling med en score fra +1 til +8 eller -1 til -8. Deretter vil vi sammenstille det hele for å gi en poengsum for fremdriften for teknisk sivilisasjon for uken. Disse vil ikke bare bli bestemt av meg. Andre TechRepublic-redaksjoner vil også kime inn, noen ganger til og med skrive blurb for en bestemt utvikling.

La oss komme i gang.

Microsoft rapporterer bullish balanse (+3)

Til tross for at selskapet fortsetter å bli kritisert for sin manglende innovasjon og visjon, rapporterte Microsoft utmerkede inntekter til Wall Street denne uken, overgå forventningene og vokste med en bullish 8% i forhold til samme kvartal i fjor. Utfordringen er at selskapet viste svakheter i mobil-, internett- og PC-divisjonen, men manglene ble balansert av et veldig sterkt resultat i den voksende serverdivisjonen og det faktum at virksomheter fortsetter å kjøpe lisenser til Microsoft Office. Heck, Xbox-divisjonen tjente til og med inn $ 32 millioner i fortjeneste. Uansett hva du synes om Microsoft, er en sunn Microsoft et positivt tegn for teknologiøkonomien. (Les også Deb Shinders dyktige anstrengelser for Microsofts ytelse.)

Apple åpner B2B-appbutikk (+3)

Denne utviklingen fløy under radaren forrige uke, men ord om den spredte seg denne uken etter at Larry Dignan rapporterte det på ZDNet mandag. Apple kaller offisielt dette "App Store Volume Purchasing for Business", men det inkluderer muligheten for selskaper å kjøpe apper i volum og deretter distribuere dem til ansatte iPhones og iPads (eller gi de ansatte koder for å laste ned appene selv) og muligheten til å installere private, tilpassede apper innebygd i egen regi eller av en tredjepart. Mens bedrifter har vært overraskende hausse om iPhone og iPad i bedriften, fyller dette trekket en av de største hullene for disse kundene.

RIM permitterer 2000 arbeidere (-2)

For BlackBerry-produsenten Research in Motion er det faktum at det kunngjorde 2000 nye permitteringer på mandag et forferdelig tegn for et selskap som opererer i et mega-vekstmarked (mobil). RIM har gjentatte ganger ikke vært i stand til å komme med nye produkter for å motvirke momentumet til Apple og Android, og det har vært maktesløst å vinne utviklere til sin mobilapp-plattform. Den eneste trøsten for arbeiderne som blir permittert er at tjenestene deres bør verdsettes høyt av andre mobile klokkekonsulenter og fremtidige mobile startups.

Google+ sletter uforvarende brukerkontoer (-5)

I løpet av helgen begynte Google uhøytidelig å deaktivere et stort antall Google+ kontoer for brukernavn som bryter selskapets virkelige navn "community standards" eller tjenestevilkår. Google har angivelig stengt kontoer som brukte falske navn, firmanavn, kallenavn, scenenavn og til og med personer som brukte flere kontoer. I noen tilfeller ble personene hvis kontoer ble berørt bare blokkert fra Google+, men i andre tilfeller var brukerne ikke lenger i stand til å aksessere Gmail, Google Dokumenter eller andre Google-produkter. Mange tilsynelatende uskyldige kontoer ble fanget i brannen, mens det fremdeles er en zillion Lady Gaga-anbudsfolk med Google+ kontoer. Enda verre enn måten Google slo til med, var at den ikke kommuniserte så bra om hva den gjorde og hvorfor.

Fremdriften for tech-sivilisasjonen denne uken: -1

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com