State of the cloud wars: Hva vi nettopp har lært om Microsoft, Amazon og Google

Hvordan bedriftsbedrifter kan unngå cloud lock-in Larry Dignan og Bill Detwiler forklarer hvorfor hvert selskap trenger å tenke på sin kundedatastrategi langt utover GDPR.

Det er bare tre selskaper som virkelig betyr noe i offentlig skyberegning i disse dager, og hver har nylig rapportert om inntektene. I løpet av disse inntektssamtalene tilbød imidlertid Amazon Web Services (AWS), Microsoft og Google svært varierte detaljnivåer om hvordan skybedriftene deres faktisk gjør det. Hver beskrev de gigantiske CapEx-investeringene på flere milliarder dollar de gjør i skyinfrastruktur, men det var der likhetene endte.

Google, med mest å bevise, sa det mildt. AWS, langt ut foran, var også ukarakteristisk mamma for sin skyvirksomhet, og følte kanskje ikke behovet for å gjøre mye for å selge Wall Street på spissen, annet enn å avsløre ett nøkkelnummer. Microsoft gikk imidlertid dypt og lenge på detaljer om sin skyvirksomhet, og indikerte kanskje en økende tillit til dens evne til å bygge bro mellom det og AWS.

Utfordrerne utfordrer

Den største overraskelsen av de tre inntektssamtalene var hvor lite Google sa om IaaS- og PaaS-virksomhetene. Utover å si at ting går bra, var detaljene om hva "flott" betyr sparsomme. Googles ledere indikerte at størrelsen på avtaler fortsetter å gå opp, og nevnte også at dataanalyse og kunstig intelligens (AI) har vært de viktigste driverne for nettskilledifferensiering for dem. Men det var det. Ting kan faktisk være kjempebra på Google Cloud. I så fall holder Google det stort sett hemmelig.

Dette virker som en feil.

Microsoft på sin side bestemte seg for ikke å gjøre den samme feilen. Mens selskapet har vært disete med detaljene om suksessene sine i tidligere samtaler, bestemte det seg for å gjøre nøyaktig det motsatte for sin skattemessige inntekter for 3. kvartal 2018. Faktisk var selskapet ikke fornøyd med å bare snakke om sin skyvirksomhet, men lanserte også en rekke nettsider for å vise frem kunder som bruker Microsoft Azure, mange med maskinlæring og AI-skjevheter til historiene.

Microsoft, som snakket om veksten på 98% forrige kvartal, ropte ytterligere 93% omsetningsvekst dette kvartalet (år over år). Hva er det som driver den veksten? På sin samtale ga Microsofts administrerende direktør Satya Nadella et lignende, men annerledes svar på det som tilbys av Google: "hybrid, produktivitetsproduktivitet, klarert sikkerhet og samsvar og nye arbeidsmengder som IoT og AI på kanten."

Det er den hybridhistorien der Microsoft pålitelig kan hevde en ledelse, men den utfordrer også Google for retten til å bli tenkt som maskinens læringssky. En stor del av Microsofts historie, og en støttet av historien, er verktøyet den bygger rundt maskinlæring.

"Vi har de beste distribusjonsverktøyene og utviklingsverktøyene i Azure. Vi har denne vanlige datamodellen. På toppen av dette har vi den beste BI-visualiseringsteknologien, " sa Nadella på samtalen; for ikke å snakke om evnen til å trekke sammen en helhetlig, hybrid historie. På den måten føler Nadella at det er skyhistorie "veldig differensiert."

Det var selvfølgelig noe urealistisk bryststøt, som å rope ut Cosmos DB som å slå 100 millioner dollar det første året (uten den nødvendige stjerne at inntektene hadde et løpende forsprang i sin tidligere DocumentDB-inkarnasjon), men det er unnskyldelig. Microsoft Azure er et troverdig, sterkt nei. 2, og fungerer på topp effektivitet.

Den fremste løperen løper enda raskere

Spesielt med at Microsoft offensivt satte budskapet ut til markedet, kunne AWS ha blitt unnskyldt for å understreke sin lederposisjon, men det gjorde det ikke. Faktisk gikk Amazon ikke inn på noen reell detalj på sin dominerende skyvirksomhet utover ett nøkkeltall som antagelig sa alt det selskapet trengte å si: 49%. Til tross for at de har hatt en oppgang på omtrent 22 milliarder dollar, har AWS-inntektene økt de siste to kvartalene (fra 42% til 44%, og nå fra 44% til 49%).

Det er fantastisk.

Hva ligger bak den omsetningsveksten? Ifølge Amazon CFO Brian Olsavsky på samtalen, fortsetter AWS å se "sterk bruk både av eksisterende kunder og nye kunder", så vel som "økt tempo i virksomhetsmigrasjoner når kundene har suksess med AWS og i økende grad prøver nye tjenester." I tillegg "Vi ser at folk flytter mer og mer av arbeidsflytene sine til AWS og i et raskere tempo, " sa Olsavsky på samtalen.

For å oppsummere dette bemerket Olsavsky: "W hat driver veksten, vi tror igjen, det er verdien vi skaper for AWS-kunder. Vi har den funksjonaliteten og innovasjonshastigheten som andre ikke gjør. Vi har partner og økosystem at andre ikke gjør det. Og vi har bevist operativ evne og sikkerhetskompetanse som er høyt verdsatt til AWS kundebase. "

I AWS 'posisjon var den eneste virkelige detaljene den trengte for å avsløre veksten. Alt annet blir overskygget av dette tallet. Hvorfor? Fordi det antyder at uansett hvor godt det går med konkurrentene, kommer de ikke til å fange det fraværende en alvorlig feilstikk, som virker usannsynlig basert på hvordan den fungerer i dag.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com