State of the cloud union: Hvordan AWS, Microsoft, Google og Alibaba stables opp

Hvorfor fleksibilitet vil være den neste store krigen i skyfri priser Owen Rogers, en forskningsdirektør i 451 Research, snakket med TechRepublic om organisasjonens Cloud Price Index, og hvordan bedriftsledere bedre kan forstå endringer i skypriser.

Hvis det er en stor leksjon fra en uke med skyltrelaterte inntektssamtaler, er det at markedet for cloud computing er i brann, og alle har godt av det. "Alle", det vil si hvis navnet ditt er Amazon Web Services (AWS), Microsoft, Google eller Alibaba. Hver av disse leverandørene nevnte å ansette tekniske og salgsressurser for å støtte deres raskt voksende virksomheter, med Googles administrerende direktør Sundar Pichai som den mest forestående, noe som indikerte at "de mest betydelige tilleggsnivåene til antall ansatte ble igjen gjort i skyen for både tekniske ingeniører og produktledere og salgsroller. "

For alle andre, vel, det kan allerede være for sent å konkurrere, slik nyere data fra Gartner antyder. Oracle, sannsynligvis først blant jagende pakken, mønstrerte bare 20% vekst på en bitteliten base, og klumpet den inn i Gartners kategori "Annet", langt fra lederne.

Gitt den frenetiske konkurransen på toppen av haugen, hva lærte vi egentlig om de spesielle skyene?

Google

Google har i stor grad unngått muligheten til å markedsføre en "run like Google" -melding, og regne med at den kan skremme mainstream-bedrifter. Ikke mer. På Googles inntektssamtaler snakket Pichai om hvordan Google tar sin interne "moderne teknikk" -læring og "får det til alle." Kombinert med dette ser Google endelig sin innsats for å gjøre Google Cloud Platform (GCP) mer bedriftsklare lønnsomme, med "antallet avtaler som er verdt over 1 million dollar over alle skyprodukter mer enn tredobling fra 2016 til 2017. "

Dette inkluderer selvfølgelig også G Suite, som fortsetter å være et av problemene med hvordan Google rapporterer tallene sine: Google (og Microsoft) fortsetter å blande forskjellige virksomheter sammen for å komme med et totalt skynummer. Dette gjør det vanskelig å gjøre sammenligninger av epler-til-epler mellom skyselgere. GCP-sjef Diane Greene beklaget at folk har "grovt undervurdert" GCPs inntekter, og antydet at dette var grunnen til at selskapet endelig satte et tall på sin skyvirksomhet: 1 milliard dollar hvert kvartal.

Hun kan klage alt hun vil, men tallet på 1 milliard dollar tydeliggjør ingenting for de som ønsker å lese om selskapets GCP-virksomhet. G Suite er et mer modent produkt og utgjør sannsynligvis størstedelen av Googles skyinntekter.

Likevel sa Pichai at han "tror" at GCP "er den raskest voksende store offentlige skylverandøren i verden, " men han oppga ingen detaljer for å bekrefte dette kravet. Merk at Gartners 2016-data faktisk har Alibaba som overgår GCP-veksten, selv om GCP vokser raskere enn Microsoft Azure eller AWS av Gartner anslår.

Alibaba

Pichai tar sannsynligvis feil i denne påstanden, selv om det ikke er mye. Mens Alibaba ikke snakket så mye om sin skyvirksomhet (nevnt bare ni ganger), nevnte selskapet at skyvirksomheten vokste 104% i kvartalet til 522 millioner dollar. Når det gjelder hvor det fokuserer, uttalte selskapet at de ønsker å utvide sin ledende posisjon i Kina.

Microsoft Azure

Microsoft snakket om maskinlæring og kunstig intelligens (A), men enda mer enn dette ser det ut som hybridsky, som ble nevnt flere ganger på inntjeningskallet (Google, Alibaba og AWS kombinert for å ha nøyaktig null omtaler) av hybridsky på deres respektive samtaler). Denne tilnærmingen betaler utbytte: Selv om Microsoft, i likhet med Google, nekter å bryte ut Azure-inntekter, sa selskapet at veksthastigheten akselererte i kvartalet til 98% vekst år over år.

SE Microsofts 2. kvartal sterk, men kommersiell skyvekst bremser (ZDNet)

Som med Google, indikerte Microsoft økende styrke i sin skyvirksomhet. En måte å komme til dette på er gjennom økningen i flerårige kundeforpliktelser overfor Azure som selskapet ropte ut. Andre tegn på styrke? Microsoft sa at "Azure igjen så den viktigste marginforbedringen dette kvartalet" på tvers av skyproduktene sine, noe som antydet at kostnadene for å vokse denne virksomheten går ned selv når interessen går opp. Margin økes også av Azure premium services-inntekter som vokser mer enn 100% for det fjortende kvartalet på rad. Til slutt, en spesiell merknad av interesse: Selv om USA er Azures toppmarked, ser Microsoft for IoT-applikasjoner avansert etterspørsel i Tyskland og Japan.

Amazon Web Services

Og så er det AWS, den regjerende kongelige i skyen. Med tanke på at AWS er ​​alt det som vil være konkurrenter som Oracle kan snakke om på forskjellige arrangementer, er det ironisk hvor lite Amazon snakket om sin "lille" virksomhet på $ 20 milliarder. Faktisk snakket Amazon mindre om skyvirksomheten enn noen av konkurrentene, inkludert Microsoft og Google. AWS ble nevnt 17 ganger på Amazon-inntektssamtalet (ikke mye mer enn den voksende annonseringsvirksomheten, som ble nevnt 13 ganger), sammenlignet med at Azure ble nevnt 44 ganger på Microsofts og Google og snakket om GCP 28 ganger.

Igjen, dette er ironisk gitt at AWS er ​​gaven som fortsetter å gi til Amazon, med AWS som akselererer veksten i forrige kvartal til 45% (fra 42%), noe som setter virksomheten til en løpsrate på 20 milliarder dollar, samtidig som driftsmarginene utvides med 100 basispoeng. På årsbasis genererer AWS 5 milliarder dollar i overskudd, eller nesten hele Amazons driftsinntekter.

SE Skyer fra Microsoft, Google, Alibaba alle blomstrende, men de kan fortsatt ikke berøre Amazon (TechRepublic)

Hva er drivkraften i veksten? Mens inntektsveksten beveger seg med et raskt klipp, ropte Amazons finansdirektør AWS '"sterke bruksvekst" til å vokse raskere enn inntektsveksten når "kunder fortsetter for å legge til arbeidsmengder og utvide." Dette antyder at bedrifter investerer mer og mer med AWS. Dette stammer delvis fra at AWS ga dem mer å investere i. Selskapet la til 1400 nye tjenester og funksjoner i 2017. Innovasjon, kort sagt, fortsetter å brensel AWS-motoren.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Men igjen er AWS ikke den eneste skyvirksomheten som vokser: Den er bare den største, uten at noen andre kommer i nærheten ennå. Gitt muligheten, er det kanskje ikke overraskende hvor mye hver av de store skyene ansetter som gale. Amazons økonomisjef sa AWS "fortsette med å bygge videre på våre tech-team og våre salgsteam" for å drive adopsjon. Microsoft på sin side var omtrent det samme: "Vi har investert her både i prosjektering for å lande den differensieringen som Satya nettopp snakket om i salgsressurser og deretter fortsette å investere i tekniske salgsressurser som kan hjelpe kundene våre til å lykkes med disse distribusjonene. " Og Google, som nevnt over, kalte nettskyvirksomheten sin som det øverste stedet for antall ansatte.

Vi er midt i et overskyet Gold Rush. Amazon tar med seg den hittil største skattekisten, og det ser ikke ut til at den snart vil endre seg. Men det er verdt å merke seg at Microsoft, Google og Alibaba også fortsetter å blomstre. Den overskyede rike, i sum, blir rikere, og trekker markedsandeler fra også rans, men har ennå ikke tatt mye fra AWS.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com