Softlayer: Den nakne metall IaaS-leverandøren

SoftLayer er en enorm IaaS-leverandør. SoftLayer driver 13 datasentre som betjener 21 000 kunder i 140 land. Før den ble kjøpt av IBM, var SoftLayer den største privateide IaaS-leverandøren på planeten. Jeg hadde nylig en sjanse til å snakke med sjefsforskeren Nathan Day om tingene som skiller SoftLayer fra den store faren til IaaS, Amazon Web Services.

Det er ikke den virtuelle maskinleien

Du kan registrere deg på SoftLayers Cloudlayer-gratis prøveperiode og spille med en av deres virtuelle servere i en måned. Det er ikke tilbudet om gratis ting som skiller SoftLayer fra, og det er absolutt ikke den virtuelle beregningstjenesten - alle de store IaaS-leverandørene tilbyr virtuelle maskiner til kundene sine. IaaS-kunder elsker bekvemmeligheten til virtuelle servere enda mer enn de elsker gratis ting.

Dagen er enig. "Det er mange bekvemmelighetsfaktorer når det gjelder å kunne si 'hei jeg trenger et operativsystem som kjører, og jeg trenger det i løpet av minutter'. Derfor hadde Amazon så stor suksess. ” Day påpekte at det er en pris å betale for denne bekvemmeligheten: "Den virtuelle maskinen, ved å abstrahere bort disken, RAM og CPU - det er en overhead der, det er en skatt, det er en ytelsesstraff ved å gjøre det."

Virtuelle maskiner har sine begrensninger - det er noen ting du ikke bør virtualisere. Offentlige virtuelle maskinskyer er bra for batcharbeid, men hvis du vil utføre, kan du ikke slå bare metall.

Det er bare metal IaaS

De teknisk ferdige kundene som bruker SoftLayer vet hva de vil ha. Day sa: "Hvis de vil ha bekvemmeligheten av å kjøpe en virtuell maskin fra oss, er det bra, som de gjør på Amazon - men hvis de vil gå litt dypere, hvis de ønsker å designe maskinvare, spesifikt, lar vi dem gjøre at".

Det er riktig. SoftLayer tilbyr både en virtuell skytjeneste og bare metal-servere. Og det er det nakne metallet som skiller dem ut fra AWS og de fleste andre nettskyleverandører. De fant ut en måte å raskt tilby dedikert maskinvare til kundene sine og bygget virksomheten rundt seg.

Og kundeportalen

SoftLayer tilbyr et nettbasert kontrollpanel for selvbetjening som AWS og så mange andre IaaS-leverandører. Den store forskjellen med Softlayer-kontrollpanelet er at du kan designe en bar metallklynge. Hvis du kjenner teknologien du ønsker, vil SoftLayer levere konfigurasjonen om et par timer.

Dag utvidet med den tilgjengelige tilpasningen. “Kunder kommer til oss og sier:" Du vet hva, jeg vil ha den siste generasjonen av Intel-prosessorer og jeg vil ha seks kjerner i en enkelt proc, og jeg vil ha to stasjoner og RAID1. " De får spesifisere nøyaktig hvor mye RAM som er der, og vi gjør full åpenhet når det gjelder å til og med vise hvor mange RAM-pinner vi bruker ... De får virkelig til å designe sin egen server. ”

Siden SoftLayer tilbyr maskinvare, inkluderer bestillingsskjemaet en rekke installerbar programvare, i tillegg til de mer vanlige IaaS-pakketjenestene - operativsystemer, hypervisorer, databaseservere og så videre. Kunder lager en konfigurasjon av maskinvare, nettverk og programvare som fungerer best for applikasjonene deres.

Og de tre nettverkene

De tretten Softlayer-datasentrene er alle koblet sammen av et Softlayer-eid nettverk. En maskin i ett datasenter i ett land kan snakke med en maskin i et annet datasenter i et annet land over et privat nettverk. Day sier at dette globale nettverket "gjør at våre kunder som har de geografiske behovene fremdeles kan ha en sikker, pålitelig samtrafikk som ikke krysser Internett i det store hele, men som krysser vårt private nettverk".

AWS-nettverket er også privat (for nettverksadministratorene der ute har begge en 10 adresse). Internett-klienter kan komme seg til Amazons maskiner fordi Amazon bruker NAT (Network Address Translation) bak kulissene. I motsetning til AWS, fører SoftLayer private grensesnitt bare til det private nettverket. En SoftLayer-maskin har et ekstra grensesnitt koblet til Internett.

Det er også et tredje nettverk for OOB (Out-Of-Band) ledelse. SoftLayer YouTube-videoene viser fete bunter med kabler som kobler maskiner til disse tre nettverkene.

Hvem vil leie IaaS fra SoftLayer?

Både AWS og SoftLayer appellerer til organisasjonen som ikke ønsker maskiner på stedet, men som ønsker fordelene ved IaaS. En ny kunde som er fornøyd med virtualisering og multi-tenancy, vil sannsynligvis få sin klynge av virtuelle maskiner fra Amazon i stedet for SoftLayer, fordi det er det alle andre gjør.

En kunde som ønsker dedikert maskinvare, vil få sin klynge av fysiske maskiner fra SoftLayer - Amazon gjør ikke bare metall. Å administrere dedikert maskinvare krever mer kontanter og teknisk dyktighet enn virtuelle IaaS, så SoftLayers tjeneste kan appellere mer til bedriften enn til den enkelte.

SoftLayer gir IT-avdelingen alt som vanligvis finnes i bedriftens datarom, pakket inn i selvbetjent automatisert IaaS-godhet. Det er det som skiller det fra Amazon.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com