Serverløs arkitektur er fremtiden, men vi kvitter oss ikke med containere ennå

Hva er serverløs arkitektur, og hvorfor betyr det noe for bedriften din? Forrester Researchs hovedanalytiker Jeffrey Hammond snakket med TechRepublic om de grunnleggende prinsippene for serverløs databehandling, og hvordan selskaper bruker det i neste generasjons infrastruktur.

"Å bruke containere i dag er som å bruke CloudStack eller OpenStack i 2012, " argumenterer Cloud Opinion, de "kan ikke være din langsiktige teknologistrategi."

Kan dette muligens være sant? På samme måte som Kubernetes og containerrevolusjonen rumler om et dundrende crescendo, kan det være at serverløse tilbud som AWS Lambda allerede har beveget seg forbi dem?

Helt sikkert. Kan være.

Uansett tar fremtiden tid. Serverløs ser ut til å dominere fremtiden - det er ganske enkelt for praktisk for utviklere å overse - men likevel kan containere gi virksomheter en enklere måte å gå over fra sin VM-snørte fortid. Vi vil sannsynligvis se en hel masse serverløse funksjoner som kjører side om side med containerdrevne apper og til og med noen OpenStack kastet inn. Åh, min.

Det er fremtiden!

Husker du OpenStack? Det skulle være en magisk open source-eliksir for å gjøre datasentre for gamle skoler til "private skyer" på nyskolen. Det fungerte ikke. I stedet for at OpenStack fortrenger AWS, drømmen til mange en gammel, teknisk leverandør, klippet AWS den ned og fikk med seg en hær av utviklere som søkte det sanne løftet fra skyen: Convenience.

Og fortsatt...

Hør på Red Hats siste inntektsanrop, så ser du masse OpenStack-adopsjon. Mens betydelig trekkraft for OpenStack har kommet fra telekomindustrien, da store leverandører som AT&T bruker 8-tallsbeløp med Red Hat for å prøve å omforme deres aldrende infrastruktur, kom 60% av Red Hats største OpenStack-avtaler i tredje kvartal fra finans, media og underholdning og andre markeder som ikke er telekom.

Forbered deg på serverløs databehandling (ZDNet spesialrapport) | Last ned rapporten som en PDF (TechRepublic)

Ironisk nok kan tempoet i adopsjonen for OpenStack faktisk ta seg opp. Som Red Hat-administrerende direktør Jim Whitehurst formulerte: "W e begynner å se virkelig vekst på bedriftssiden." Hvorfor? Fordi hvis du sitter fast med arbeidsmengder på stedet, uansett grunn (mange dårlige, noen gode), "Y, er du enten en slags fast i den gamle, dyre verdenen til VMware, eller flytter du til OpenStack hvis du vil avskalere infrastruktur. "

Vi kan foraktelig snakke om OpenStack som gårsdagens teknologi for gårsdagens bedrifter, men det representerer fremdeles en oppgradering av hva de fleste bedrifter har, og en enklere oppgraderingssti enn å hoppe rett fra stormaskiner til AWS Lambda. Det er kort sagt et pragmatisk valg, selv om det ikke er et elegant valg.

Noe som bringer oss tilbake til containere.

Cloud bekvemmelighet ... realisert

Den viktigste driveren bak cloud computing har vært bekvemmelighet: Utviklere har ikke ønsket å vente på IT til å levere servere, stille opp programvarelisenser osv., Så de har trukket ut et kredittkort og hoppet inn. Etter hvert som skyadopsjonen har vokst, denne grunnleggende forutsetningen har stort sett holdt seg. Serverless tar løftet om bekvemmelighet til niende grad, og fjerner behovet for utviklere å futz med infrastruktur i det hele tatt, og i stedet fokusere på å skrive appene sine.

Cloud Opinion er derfor riktig å argumentere for:

Noen, som Expedia, liker det veldig godt. Som Expedia-visepresident Subbu Allamaraju fortalte meg, "teamene våre på Expedia gjorde over 2, 3 milliarder Lambda-samtaler / måned" tilbake i desember 2016, et tall som har soppet siden den gang. Det var tidlig i det serverløse skiftet. Mange flere selskaper (og deres utviklere) har avdekket løftet om serverløs siden den gang.

Allamaraju fortsatte å blogge om at bedrifter skulle skrape sine private datasentre, drevet av OpenStack eller noe annet: "Med mindre du har minst 200 000 servere flere steder, eller du er i spesifikke teknologibransjer som kommunikasjon, nettverk, media levering, strøm osv., du bør ikke være i datasenteret og privat skyvirksomhet. " Likevel er mange selskaper i den private skyvirksomheten, og de fleste oppdager nå hvor befriende containere kan være. Likevel er Cloud Opinion riktig å hevde at containere er "spennende, men med begrenset fremtidspotensial." Hvorfor? Fordi de tvinger bedrifter til å bruke for mye tid på ugresset i infrastrukturen, i stedet for å bygge de differensierte appene som kundene trenger.

Og fortsatt...

Fremtiden tar tid

Foretak vil fortsette å bruke OpenStack, og de vil tilbringe mange år med Kubernetes som administrerer containerne. De vil også i økende grad investere i serverløs. De vil gjøre alt det ovennevnte, og trolig fortsatt frem og tilbake i grønne skjermer og mainframes. Hvorfor? Fordi foretaket er rotete, tregt og komplisert, og det er aldri så enkelt som å "stoppe alt og gjøre sett inn containere, serverløst, eller hva det alternativet som for øyeblikket er hypet)."

Kort sagt, fremtiden er serverløs, men det vil ta bedrifter lang tid å komme dit. I mellomtiden er det penger å tjene til å selge den fremtiden (AWS, Microsoft Azure, Google Cloud), penger som skal tjene til å selge broen til fremtiden (Red Hat), og dessverre er det til og med penger å tjene til å selge fortiden ( navn tilbakeholdt for å beskytte de ikke-så-uskyldige arv teknologileverandørene).

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

Les også

  • Serverløs databehandling: Den smarte personens guide (TechRepublic)
  • Stresset over serverløs lock-in? Ikke vær (TechRepublic)
  • https://www.techrepublic.com/article/why-serverless-computing-makes-linux-more-relevant-than-ever/Spesiell rapport: Cloud v. datasentervedtak (gratis PDF) (TechRepublic)
  • Vil skyen gå serverløs? (ZDNet)
  • Fremtiden til serverløs sky ligner mye på fysiske servere (TechRepublic)
  • Kan ikke sparke den relasjonelle databasevanen? Serverløs databehandling kan hjelpe (TechRepublic)
Bilde: iStockphoto / Trifonenko

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com