SEO-spesialister, møte Panda, Googles nyeste søkebjørn

Enhver IT-profesjonell som har brukt tid på å støtte nettsteder har på et eller annet tidspunkt blitt bedt om å bidra til å forbedre nettstedets synlighet. Noen av de best tenkte nettstedene rundt er ganske enkelt ikke å oppdage uten oppmerksomhet rundt SEO.

Situasjonen degenererer med jevne mellomrom til et katte- og musespill, med tricksters ("black hat" søkeoptimisatorer) som prøver å gjette Googles teknikker igjen, og Google reagerer ved å prøve å beseire de triksene. Prosessen, som Googles kjerneplasseringsteam av Amit Singhal og Matt Cutts skriver i bloggen, er "konstant innstilling", siden Googles søketeknologi er en viktig faktor for å fremme det de velvillig kaller "et sunt økosystem på nettet."

En fersk, mye rapportert ( New York Times overskriften historien "The Dirty Little Secrets of Search") hendelsen gjaldt JCPenneys søkerangeringer i høytiden 2010. For de vanlige uttrykkene "kjoler", "sengetøy", "områdetepper" og til og med "grommet topp gardiner" reporter David Segal mente, burde noen andre nettsteder enn JCPenney ha brutt gjennom, men JCPenney eide topplasseringen eller var veldig nær topp hver gang. Denne spillingen av Google Search-systemet ble oppnådd ved å spre ekstern referanser til nettstedet til JCPenney-sider - de fleste av dem var tilsynelatende koblet til emnet. Google kaller denne taktikken "døråpningssider", men en annen måte å tenke på rutekartet for nettet som er opprettet av slike lenker (f.eks. Atom.engineeringaddict.com), er at de er antisemantiske nettverk. Google foretok "manuelle" korreksjoner på rangeringen av JCPenney-sider etter å ha blitt kontaktet av Times .

I februar i år gjorde Google en ny endring i indekseringsalgoritmene for Google Søk, kalt Panda . Opprinnelig bare for USA, ble den rullet ut over alle engelske nettsteder globalt 11. april. Det tilsynelatende målet var, som med tidligere justeringer, å forbedre kvaliteten på søkeresultatene. Brukere av Google Søk har kanskje møtt nettsteder der innholdet hovedsakelig er åpenbare kopier av snips fra andre nettsteder, pluss noen ganger uleselige lister med uttrykk og nøkkelord med Please Rank Me! skrevet over dem. Noen SEO-spesialister har kalt disse "innholdsgårdene."

I følge Google var endringene som ble gjort i februar, relativt dramatiske, og påvirket rundt 11% av spørsmålene.

MarketingVox rapporterer at CEO i Searchmetrics, Horst Jeopen, mener at Googles siste formler legger vekt på oppholdstid mer enn tidligere.

Jeopen har andre tips som antyder at Google søker mer eksogene indikatorer av betydning. Disse inkluderer quora-lignende trafikk, offline markedsføring, og unngå flytrapper for nettrafikk.

Google tilbyr "kvalitetsretningslinjer" på webmastere-sidene sine, og advarer noe illevarslende om at "vi oppfordrer deg sterkt til å være veldig nøye." Enkelte fremgangsmåter "kan føre til at et nettsted helt fjernes fra Google-indeksen eller på annen måte straffes." Det nedsettede innholdet, produsert av fremgangsmåter som skjult tekst nøkkelordstopping, internt duplisert materiale og plagiering (tilsynelatende eller faktisk) unngås lett, i det minste for de fleste nettsteder. Mindre åpenbare, men tilsynelatende påvirket av Panda, er omskrevet innhold, for eksempel lister hentet fra nettsted A og gjengitt på nettsted B, kanskje med minimal kommentar.

Problemene med Panda

Det er imidlertid mer subtile utfordringer som oppstår fra tung bruk av rich media-filer eller Javascript-innebygde URL-er. Googlebot vil verken følge eller indeksere lenker i JavaScript. Siden Google vurderer praksisen med å vise én innholdskonfigurasjon for brukere og en annen til Googlebot som uakseptabel, er det mulig at noen utilsiktede brudd på retningslinjene for kvalitet oppstår. For å unngå dette, anbefaler Google å plassere URL-referanser utenfor JavaScript, eller duplisere slike lenker i noscript-koder (noscript-koder brukes vanligvis for brukere som har deaktivert JavaScript som har enheter som ikke støtter scripting fra klientsiden, for eksempel grunnleggende mobiltelefon).

Noen har hevdet at Google Panda straffer mindre nettsteder på bekostning av større nettsteder. Dette kan være en utilsiktet bivirkning av Pandas "rensende" operasjoner. Det er mer sannsynlig at nettsteder med større seertall har inngående lenker. For eksempel vil et nytt nettsted ha få inngående lenker, og selv om det tjener et verdig formål for et lite lesertall, kan det godt bli overveldet av store nettsteder som, så langt det gjelder Panda, ser ut til å være mer verdifulle.

Det kan antas at Panda forsøker å kompensere for dette mønsteret ved å vurdere andre bevislinjer. Cardinal Paths Kent Clark, antyder at mesteparten av innsatsen i SEO bør være relatert til nettstedets informasjonsarkitektur. Dette virker mer et håp enn et sett med algoritmer for tiden, fremdeles ville det være fint å lære at et sted i den semantiske metaverse var et resultat av nøye kunnskapsteknologi i stedet for bare popularitet, eller enda verre, frasebrygget som ble kokt av hyperkobling hoaxers.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com