Lagre og del bokmerker med Google+

Vi kommer alle over nyttig informasjon på nettet, men måten vi lagrer og deler lenker varierer. Tilfeldige nettbrukere lagrer koblinger i nettleseren for personlig bruk. Folk som bruker flere systemer synkroniserer bokmerker mellom systemer, bruker verktøy som Chrome Sync. Kraftbrukere deler lenker på dedikerte sosiale bookmarking-nettsteder, som Delicious, Diigo, Kippt eller Pinboard. Disse nettstedene støtter brukertilordnede #tags, noe som gjør det lettere å finne lenker.

Men mange flere deler lenker til sosiale nettverk enn til bokmerker. Facebook hevder mer enn 1, 1 milliarder månedlige brukere fra mars 2013, og rapporter anslår at både Google+ og Twitter har mer enn 500 millioner brukere. I motsetning til dette rapporterte Delicious, et av de eldste dedikerte bokmerkerettstedene, færre enn 6 millioner brukere i 2008. Bokmerkingsnettsteder fungerer bra for å lagre koblinger, men det store antallet brukere gjør sosiale nettsteder til en bedre måte å dele lenker med flere mennesker.

Likevel gjør dedikerte bokmerker nettsteder mer enn bare å lagre og dele lenker. Noen tilbyr måter å lage tilpassede lister med bokmerker (Delicious, Diigo og Kippt), som er nyttige for "her er nettstedene du trenger å vite om" ressurslister. Andre tjenester kan lagre koblinger som deles andre steder (Delicious lagrer koblinger automatisk fra Facebook og Twitter, mens Pinboard lagrer koblinger fra Delicious og Twitter, sammen med "lese det senere" tjenester Instapaper, Pocket og Lesbarhet). De betalte versjonene av Diigo, Kippt og Pinboard lagrer ikke bare lenken, men også innholdet på bokmerkede sider. Og med Diigo kan du lagre tekstkommentarer sammen med en lenke.

Google+ gir en "mellomvei" -løsning: det er en dynamisk plattform for sosiale nettverk som også kan håndtere grunnleggende bokmerkeoppgaver. Hvis du ikke trenger funksjonene på et dedikert bokmerkeområde, foreslår jeg at du lagrer og deler koblingene dine med Google+. Dette er hvordan.

Før du begynner

Du trenger selvfølgelig en Google+ konto for at dette skal fungere.

Du bør også installere en plug-in for å dele lenker til Google+. Fra 12. juni 2013 lar Googles egen Chrome Chrome nettleserutvidelse både +1 og dele et nettsted. +1 innebærer at du anbefaler et nettsted. Hvis du vil bokmerke sider som du kanskje ikke vil anbefale offentlig, bør du ikke bruke Googles programtillegg. Som et alternativ foreslår jeg AddThis nettleserutvidelse, som kan konfigureres til å dele lenker uten også å godkjenne nettstedet med en +1. Installer en av disse programtilleggene for nettleseren din.

Del lenker til et Google + -samfunn

Den beste måten å bruke Google+ for bokmerke er å dele bokmerkene dine til et Google+ fellesskap. (Hattips til + Kathy Klulow og + Al Remetch via + Ronnie Bincer for denne ideen.)

1. Opprett et fellesskap på Google+

Den enkleste måten å gjøre dette på er å opprette et nytt Google+ fellesskap. Du må ta noen få avgjørelser i prosessen. Først må du bestemme om fellesskapet ditt skal være offentlig eller privat. Så, for offentlige samfunn, velger du også om folk trenger tillatelse til å bli med eller ikke. For et privat samfunn velger du også om folk kan finne fellesskapet med et søk.

Google gir en fin tabell som viser konsekvensene av disse valgene, sammen med eksempler på typer grupper. For eksempel setter jeg fellesskapets bokmerker slik at de er synlige, slik at andre kan se dem, men ikke bidra. Et prosjektgruppe kan velge å ha alle medlemmene av teamet i stand til å lagre og dele bokmerker til fellesskapet.

Bruk et Google+ fellesskap for sosial eller privat bokmerke

Når du har tatt avgjørelsen din, kan du opprette det nye Google+ fellesskapet ditt med trinn-for-trinn-instruksjoner fra det tidligere innlegget mitt, "Rask tips: Sett opp et Google+ fellesskap". (Hvis du har et eksisterende Google+ fellesskap, kan du legge til "Bokmerker" som en ny kategori. For å se bokmerkene dine med dette oppsettet, klikk på kategorien - bokmerker - for bare å vise elementer som er delt til kategorien.)

2. Del bokmerker til fellesskapet ditt

Når du finner en lenke du vil beholde, kan du dele siden med den valgte plugin-en til Google+ fellesskapet ditt. Med alle elementene du deler, kan du legge til tekstkommentarer eller #tagsmerker du vil bruke. Både tekst og #tags er søkbare, noe som gjør det lettere å finne lenker senere.

Hvis koblingene dine faller inn i forskjellige emner, kan du dele lenker til en bestemt kategori, for eksempel ProjectA eller ProjectB. Hvis du vil redigere felleskategoriene dine, velger du tannhjulikonet i felleskapets bilde for å få tilgang til kategori (og andre administrasjons) alternativer.

Del en side til ditt bokmerkefellesskap

3. Søk i bokmerkefellesskapet

Å finne koblinger som er delt til et fellesskap, fungerer fra en nettleser på en stasjonær eller bærbar datamaskin. Gå til fellesskapet, og skriv deretter et nøkkelord i fellessøkfeltet. Fra juli 2013 er fellesskapsøk overraskende begrenset: et søk etter "analytisk" vil ikke finne en artikkel som inneholder ordet "analytics". Community-spesifikt søk er ikke tilgjengelig i Google+ iOS- eller Android-appene. En løsning er å få tilgang til fellesskapet fra en mobil nettleser.

Søk i bokmerkefellesskapet etter nøkkelord eller #tags

4. Del lenker til en tom sirkel

Et alternativ til å dele lenker til et Google+ fellesskap er å dele lenker til en Google + -krets. Lag en tom sirkel, og del deretter sider med denne kretsen. Du kan se strømmen av sider som er delt til denne tomme kretsen.

En oppmerksom oppmerksomhet: Hvis du vil ha muligheten til å søke i bokmerkene dine etter nøkkelord, kan et Google+ fellesskap være et bedre valg enn en sirkel. Fra juli 2013 er det ingen måte å begrense et søkeordsøk til elementer som er delt med en bestemt sirkel.

  1. Mens du er logget inn på Google Plus, går du til "Hjem" og velger "Personer".
  2. Velg "dine kretser".
  3. Klikk på sirkelen med + i den for å opprette en ny sirkel.
  4. Gi sirkelen din navn (jeg foreslår "bokmerker"). Klikk deretter "Opprett tom sirkel".
  5. Del en side med sirkelen.
Lag en tom sirkel for enkel koblingssparing

Som med å dele til et fellesskap, når du finner en lenke du vil beholde, kan du dele siden med plugin-en du velger til Circle. Med alle elementene du deler kan du legge til tekstkommentarer eller #tags - bare husk at du ikke kan begrense et søk til en bestemt sirkel.

Del en side til en tom sirkel, med kommentarer eller #tagger

Hvis du vil se sider som er delt med denne kretsen, velger du kretsen fra hjemmevisningen for Google+.

Velg den tomme kretsen fra hjemmesiden din for Google+ for å se elementer som er delt til den kretsen

Bunnlinjen

Å dele elementer til et Google+ fellesskap krever litt gjennomtenking under konfigureringen. Deling til en tom sirkel fungerer, men er mye mer begrenset. Og fra og med juli 2013 tilbyr de dedikerte bokmerkeområdene funksjoner som Google+ ganske enkelt ikke gjør. Her håper vi at noen av disse funksjonene (full innholdsbesparing med søkeordssøk ?!) tar seg inn på Google+. Inntil da kan du bokmerke denne siden med Google+ og dele den neste gang en kollega sender en lenke til deg.


© Copyright 2021 | pepebotifarra.com