Remote Desktop Manager fra Devolutions: Det ultimate verktøyet for server- og enhetsadministrasjon?

Som serveradministrator i en travel jobb, administrerer du sannsynligvis flere server- og enhetstyper regelmessig. For eksempel på en bestemt dag kan det hende du må etablere en RDP-økt til Windows-domenekontrolleren for å legge til en ny brukerkonto; kan det hende du må åpne en nettleseradministrasjonsøkt til brannmuren for å åpne en port for en ny tjeneste. Når det er gjort og den nye tjenesten er oppe og kjører på en Linux-server i organisasjonen din, kan det hende du må bruke SSH for å koble til den Linux-serveren for å gjøre en mindre konfigurasjonsendring.

I det enkle, realistiske scenariet har du brukt tre verktøy for å få jobben gjort. Du har brukt et RDP-basert eksternt skrivebordsprogram, en nettleser og en SSH-klient, for eksempel PuTTY. Å være en erfaren administrator gjør det selvfølgelig mye lettere å huske hvilket verktøy som må brukes for å utføre en bestemt oppgave. Når det gjelder administrering av dusinvis eller hundrevis av servere og andre nettverksenheter, kan det imidlertid bli en utfordring å huske alle de forskjellige legitimasjonsbeskrivelsene for å administrere disse enhetene!

Hva om det var et verktøy der ute som tok vanskeligheten med å huske hvordan du kobler til alle enheter i organisasjonen din, og som i stedet lar deg fokusere på oppgaven du har? Jeg har nylig kjørt over et verktøy fra Devolutions kalt Remote Desktop Manager som gjør nettopp det. Med et imponerende funksjonssett gjør Remote Desktop Manager det mulig for deg å definere administrative tilkoblinger for omtrent hva som helst. Videre kan Remote Desktop Manager huske passord for mange typer økter, med det bemerkelsesverdige unntaket av enheter som krever en nettleser for administrasjon.

Her er en liste over noen av tilkoblingstypene som støttes av Remote Desktop Manager:

 • Microsoft Remote Desktop (RDP)
 • VNC (UltraVNC, TightVNC og RealVNC)
 • LogMeIn
 • Team Viewer
 • FTP (Explorer, Filezilla og WinSCP)
 • X-vindu
 • PuTTY (SSH, Telnet, RAW og rLogin)
 • DameWare Mini fjernkontroll
 • Radmin Viewer
 • Citrix XenApp (ICA)
 • Symantec PC hvor som helst
 • nettleser
 • Kommandolinje
Remote Desktop Manager har et brukervennlig grensesnitt som gjør det enkelt å legge til nye tilkoblinger. I hovedprogramvinduet, høyreklikk bare på Økter og velg Legg til | Legg til økter Type | Øktype. Som du ser i figur A, er det mange valg. Figur C viser et eksempel på et konfigurasjonsskjermbilde for en nettleserbasert administrasjonsøkt. Figur A

Velg en ny tilkoblingstype. Klikk på bildet for å forstørre det.
Du kan velge å opprette en økt som frittstående eller innebygd. En frittstående økt starter administrasjonsøkten i det opprinnelige programmet. En innebygd økt kjører innenfor rammen av Remote Desktop Manager-vinduet og viser faner øverst i vinduet. Figur B gir deg en titt på denne funksjonaliteten. Figur C gir deg en titt på hvordan du kan lage en innebygd administrasjonsøkt. Merk av for Åpne innebygde. Figur B

Innebygd administrasjonsøkt for nettleseren. Klikk på bildet for å forstørre det.

Remote Desktop Manager utnytter alle tredjepartsapplikasjoner når det gjelder administrering av forskjellige systemer. Hvis du for eksempel vil administrere en vert som krever SSH, må du installere PuTTY på styringssystemet ditt, hvis du ikke allerede har det. Når du oppretter din første SSH-tilkobling, må du fortelle Remote Desktop Manager hvor den kan finne putty.exe. For nettøkter lar verktøyet deg velge hvilken nettleser du vil fra en liste over nettlesere som du har installert på maskinen din.

Figur C

En prøve på internettforbindelsen. Klikk på bildet for å forstørre det.
Remote Desktop Manager inneholder også noen få nyttige feilsøkingsverktøy, for eksempel PING og Trace Route. For RDP-baserte økter kan du til og med starte Computer Management-konsollen - som allerede er målrettet mot klientdatamaskinen - fra Remote Desktop Connection. Figur D gir deg en titt på hvordan PING-resultater vises i konsollen. Figur D

PING inne i Remote Desktop Manager. Klikk på bildet for å forstørre det.
Jeg nevnte tidligere at Remote Desktop Manager også kan cache-legitimasjon for mange typer tilkoblinger. Figur E nedenfor viser deg denne hurtigbufringen i aksjon, da den viste SSH-tilkoblingsinformasjonen - inkludert et brukernavn og passord - er lagret med tilkoblingsprofilen. Figur E

Opplysninger som er lagret med en tilkoblingsprofil. Klikk på bildet for å forstørre det.

Editions

Remote Desktop Manager kommer i to utgaver:

 • Standard. Standardutgaven er gratis for både personlig og kommersiell bruk og inkluderer 100% av funksjonaliteten jeg snakket om ovenfor. Standardutgaven krever bare .NET Framework 2.0 og Windows XP eller bedre for å kunne kjøre. All tilkoblingsinformasjon lagres lokalt.
 • Bedriften. Enterprise-utgaven har de samme funksjonene og kravene som standardutgaven med to unntak: Det er ikke gratis, og tilkoblingsinformasjon lagres i en sentralt tilgjengelig SQL-database. For å bruke en SQL-server må du dessuten installere SQL Server Native Client, og du må bruke SQL 2005 eller høyere.

Brukerstøtte

Jeg har ikke hatt behov for å benytte meg av Devolutions-støtte for Remote Desktop Manager, men jeg har lest gjennom støtteforaene, og jeg er ekstremt imponert. Utvikleren ser ut til å være ekstremt lydhør og jobber hardt for å sikre at produktet tilfredsstiller kundenes behov. Han besvarer personlig en rekke spørsmål og håndterer dem veldig raskt.

Ekstra detaljer

Hvis du vil ha mer informasjon om Remote Desktop Manager, kan du gå til produktnettstedet.

Mens jeg var på TechRepublic Community Event, snakket Jason Hiner og Rick Vanover meg om å bruke Twitter. Vil du følge meg og vite når nye innlegg legges til IT-ledelse og servere og lagring ? Se etter meg på Twitter http://twitter.com/scottdlowe .

TechRepublics nyhetsbrev om servere og lagring, levert mandag og onsdag, tilbyr tips som hjelper deg å administrere og optimalisere datasenteret.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com