re: Oppfinne 2019: Amazon er all-in på tilpasset silisium

Inni i AWS Graviton: Armservere som er tilgjengelige i offentlig sky for første gang Amazons utvikling av en hjemmelaget Arm CPU, kombinert med nye AMD EPYC-drevne forekomster som ble kunngjort denne måneden, truer Intels hegemoni innen cloud computing og enterprise servere.

AWS-administrerende direktør Andy Jassy utpekte kraftig viktigheten av deres tilpassede silisium - Nitro hypervisor-silisium, en andre versjon av Graviton CPU ved bruk av Arm Neoverse-kjerner, og en ny inferensfokusert arm-CPU for AI-modelltrening under hovedadressen på: Invent 2019 i Las Vegas.

Graviton2-prosessorene tilbyr tilpassede 64-bits Neoverse kjerner med en 7mm produksjonsprosess, designet internt gjennom Amazons Annapurna Labs-team, som var ansvarlig for første generasjon Graviton. Graviton2-drevne tilbud inkluderer opptil 64 vCPUer, 25 Gbps forbedret nettverk og 18 Gbps EBS båndbredde. ZDNets Larry Dignan har et dyptgående blikk på andre generasjon Graviton.

AWS Lambda: En guide til det serverløse databehandlingsrammeverket (gratis PDF)

Forekomster av Graviton2 er tilgjengelige i tre konfigurasjoner:

  • Generelt formål (M6g og M6gd) - 1-64 vCPUer og opptil 256 GiB minne.
  • Compute-optimalisert (C6g og C6gd) - 1-64 vCPUer og opptil 128 GiB minne.
  • Minneoptimalisert (R6g og R6gd) - 1-64 vCPUer og opptil 512 GiB minne.

Graviton2 "kan levere opptil 7 ganger ytelsen til A1-forekomster, inkludert dobbelt ytelse av flytende punkt. Ekstra minnekanaler og dobbelt størrelse per-kjerne-hurtigbuffer gir rask tilgang til minnet med opptil 5x, " bemerket Jeff Barr, sjefevangelist for AWS, i et blogginnlegg.

På samme måte øker Barr-ytelsen mellom Graviton og Graviton2:

  • SPECjvm® 2008: + 43% (estimert)
  • SPEC CPU® 2017 heltall: + 44% (estimert)
  • SPEC CPU 2017 flytende punkt: + 24% (estimert)
  • HTTPS lastbalansering med Nginx: + 24%
  • Memcached: + 43% ytelse, ved lavere ventetid
  • X.264 videokoding: + 26%
  • EDA-simulering med Cadence Xcellium: + 54%

Nitro hypervisor silisium muliggjør noen av fordelene med Graviton2. Mens Nitro har eksistert i mange år, har AWS undersøkt infrastrukturen deres rundt den, med Graviton2 eksplisitt bygget med Nitro i tankene.

Inf1-forekomst for EC2, blir utropt som "de raskeste slutningene i skyen", med lav latens, 3x høyere gjennomstrømning og opptil 40% lavere kostnad per inferens sammenlignet med G4, med støtte utenfor boksen for TensorFlow, PyTorch, og MXNet. Inf1 er tilgjengelig i EC2 nå, med støtte for EKS og SageMaker.

Amazons fortsatte interesse for å bygge ut sitt eget silisium gir et problem for en rekke maskinvareleverandører, særlig blant dem Intel - med tanke på Intels egne vanskeligheter med å flytte til 10nm. Den mangeårige bedriftsberegningen er overfor angrep fra alle kanter. AMDs reversering av formuer med Zen-arkitekturen - og AWS, Azure og Oracle som tilbyr Zen-drevne forekomster - gjør dem til det åpenbare alternativet til Intel, med tanke på at de deler instruksjonssettet x86-64, og migrering krever ikke annet enn å endre forekomsten type.

I utgangspunktet vil suksessen med dette bli bestemt av priser - hvis Amazon priser Graviton2-tilfeller betydelig lavere enn Intel- og AMD-tilfeller, vil brukere ta det i bruk. Hvis ikke, vil opptaket sannsynligvis være lavt.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com