Rask tips: Sorter Gmail med et avansert søkeordssøk

Det er en subtil, men likevel veldig viktig, forskjell mellom Google Apps og Microsoft Office som må konfronteres og aksepteres av alle brukere som går over til en Google Apps-serie med produktivitetsprogramvare. Google Apps bruker søk som motor for å finne dokumenter. Derimot bruker Microsoft Office hierarkiske mapper som organisasjonsmekanisme (for det meste).

Rent praktisk betyr det at Google Apps-brukere, forutsatt at de ønsker å være effektive og produktive, må mestre kunsten å søkeordsøk.

Grunnleggende

Den grunnleggende søkemetoden for å skrive inn et nøkkelord i søkefeltet i Gmail for eksempel er enkel nok, men det kan også ofte være ineffektivt. I figur A søkte jeg på min personlige Gmail-konto for "TechRepublic", og som du kan se, fikk jeg en ganske lang liste med e-poster.

Figur A

Søker bare TechRepublic

Avansert

Imidlertid, hvis jeg bruker de mer avanserte søkeverktøyene, som i figur B, kan jeg begrense resultatene til en potensielt mer relevant liste over e-poster. I dette tilfellet leter jeg etter e-postmeldinger som omtaler TechRepublic, men bare de som er sendt til meg av Bill Detwiler. Jeg kunne også spesifisere et bestemt emne og begrense søket ytterligere.

Figur B

Begrens søket til e-postmeldinger fra Bill Detwiler

Hjelp

Den gode nyheten er at du ikke trenger å huske alle de forskjellige avanserte søkeparametrene utenat. Klikk på rullegardinmenyen til høyre i søkeboksen for å få en dialogboks ( figur C ) der du kan fylle ut de vanligste parameterne for søkebegrensning.

Figur C

Vanlige søkebegrensende parametere
Google gir også en tabell ( tabell A ) med alle tilgjengelige søkebegrensende parametere, som er nyttig hvis du finner deg selv i behov av enda mer avanserte søkeverktøy.

Tabell A

Søk i operatører og snarveier Handling eksempler
fra: Søk etter avsender fra: meg Sendt fra deg fra: joe Sendt fra Joe
til: Søk etter mottaker til: joe til Joe til: eksempel.com Til alle på eksempel.com
Emne: Søk i emnelinjen emne: legal Inneholder "legal" i emnet: legal fra: lee Fra Lee med "legal" i emnet
"" Søk etter eksakt frase "innkjøpsordre" Inneholder "innkjøpsordre"
ELLER må være store Samsvarer vilkår kvittering ELLER faktura Inneholder ordene "kvittering" eller "faktura" fra: amy ELLER lee Fra enten Amy eller Lee
- (bindestrek) Ekskluder termer fra søk emne: ordre-nytt Emne inneholder "rekkefølge", men ikke "nye" "nye bøker" -I dag Inneholder "nye bøker", men ikke "i dag"
() Gruppere søkeord ved å bruke AND fra: amy (legal law) Fra Amy inneholder "legal" og "law"
{} Gruppere søkeord ved å bruke OR fra: amy {legal law} Fra Amy inneholder "legal" eller "law"
i: eller etikett: Søk etter etikett fra: joe in: action Fra Joe, med etiketten "Action"
liste: Søk til / fra adresselister liste: til eller fra " "
etter: før: Sendt i løpet av spesifisert tid

(format: åååå / mm / dd)

etter: 2009/1/27 Sendt / mottatt etter 27. januar 2009 etter: 2008/5/1 før: 2008/7/31 Sendt / mottatt etter 1. mai 2008 og før 31. juli 2008
i: innboks i: søppel : spam i: hvor som helst Søk i innboksen, papirkurven eller spam, eller alle etikettene i: innboks til: amy Sendt til Amy og i innboksen din i: hvor som helst anmeldelse Inneholder "anmeldelse" i All Mail, Spam, Trash
er: stjernemerket er: ulest / lest Søk etter meldinger som er stjernemerket, ulest eller lest er: ulest fra: amy Uleste meldinger fra Amy
cc: / bcc: Søk i cc: og bcc: felt cc: lee Melding ble sendt til Lee
har: vedlegg Søk etter vedlegg har: vedlegg fra: meg Meldinger sendt fra deg som inneholder et vedlegg
filnavn: Søk i vedlegg etter navn eller type filnavn: prosjekt Meldinger med vedlegg som heter "prosjekt"
er: chat Søk etter chatmeldinger er: chat-prosjekt Enhver chat-melding som bruker ordet "prosjekt"

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com