Antall offentlig markedsandeler mangler poenget

Forskjellen mellom hybrid sky, offentlig sky og privat sky Det største spørsmålet i bedriften i dag er ofte hvilken type sky som skal kjøres: offentlig, privat eller hybrid. Distinksjonene kan imidlertid være uklare, så la oss definere dem.

I løpet av de siste ukene rapporterte Amazon, Microsoft og Google alle om inntekter, med Amazon den eneste skyleverandøren som oppgir omsetningen (tl; dr. Selskapet har en rente på 33 milliarder dollar). Som svar har analytikere startet en hytteindustri av guesstimates for å finne ut hvor mye inntekter hver av skyene genererer og på sin side hvilken markedsandel hver har.

Så morsom som denne bingoen i skymarkedsandeler kan være, prøver den å svare på feil spørsmål. Foretak brukte 3, 7 billioner dollar på IT i 2018, med offentlige skytjenester som krever bare 175, 8 milliarder dollar av dette, ifølge IDC. Det er riktig. Offentlig sky står for mindre enn 5% av det totale IT-forbruket globalt. Med andre ord, snarere enn å fiksere markedsandeler innen offentlig sky, ville en langt mer nyttig øvelse være å hjelpe bedrifter til å bryte fri fra ineffektive private datasentre-sjakler.

Hvordan bygge en vellykket karriere som skyingeniør (gratis PDF) (TechRepublic)

Teller skyen

Avhengig av hvem du tror, ​​bryter IaaS offentlige skymarkedsandeler som følger, basert på 2018-inntekter:

 • AWS - 47, 8%

 • Microsoft - 15, 5%

 • Alibaba - 7, 7%

 • Google - 4, 0%

 • IBM - 1, 8%

 • Andre - 23, 2%

Legg til PaaS, ifølge IDC, og tallene ser mer ut som dette (antyder at Microsoft har en heftig PaaS-virksomhet, gitt at den sluker en mye større skive av skymarkedet med PaaS + IaaS vs. bare IaaS):

 • AWS - 33%

 • Microsoft - 17%

 • Google - 10% (omtrentlig)

 • IBM - 7% (omtrentlig)

 • Salgsstyrke - 4%

 • Alibaba - 3%

AWS er ​​det eneste tallet vi vet med sikkerhet; andre, som noen påstår, kan være langt fremme. Imidlertid er den relative andelen av denne eller den skyen til syvende og sist ikke så interessant, som jeg bemerket ovenfor, fordi det virkelige fokuset bør være å hjelpe bedrifter til å gjøre mer med offentlig sky, i stedet for å gjenoppfinne IT-hjulet om ... og over .. .og om igjen.

Dette er uheldig.


SE: Leverandørsammenligning: Microsoft Azure, Amazon AWS og Google Cloud (TechRepublic Premium)

Vi trenger mer sky

Selv om skyen vokser raskere enn private datasenterinstallasjoner, er det en lang, lang vei å gå. Ikke alle er enige. Som Max Rydahl Andersen insisterte på meg, "Det er en trist dag når privat regnes som dårlig. Automatisering og omfang er nøkkelen - når det kan gjøres privat i dine egne datasentre er det bedre enn å gjøre alle avhengige av få store mega selskaper."

Problemet er at bedrifter ikke har vist seg å være veldig gode på automatiseringen og skalaen han med rette feirer. Men det større problemet kan være at det rett og slett ikke er noen måte å levere smidigheten som offentlig sky kan, som AWS 'Matt Wood en gang har beskrevet med referanse til datavitenskap:

AWS, Microsoft, Alibaba og Google er i ferd med å levere skyekvalitet. Andre foretak ... er det ikke. Det er ikke å si at selskaper ikke kan gjøre en god jobb med å bygge infrastruktur, men det er neppe kjernevirksomheten til de fleste selskaper. Forretningslogikk betyr mye for dem, men infrastruktur burde det nok ikke. Det er ikke en effektiv bruk av kapital.

For øyeblikket har vi fortsatt 95% av IT-utgiftene til å jage private datasentre, og det er et problem. Det er et problem fordi det betyr at de bedriftene fratar seg smidigheten de med rette hevder å få fra offentlig sky.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com