Privat sky: Viktige trinn for å migrere organisasjonen

Flytting til private skytjenester trenger ikke være så traumatisk som å flytte hus. Å sette inn de rette fundamentene letter nå overgangen og hjelper når det gjelder overgangen til offentlige skytjenester. Det melder Cath Everett.

I løpet av de neste par årene vil organisasjoner investere mer i private skytjenester enn de vil i offentlige skytilbud, men til slutt vil de bruke den private skyen som et springbrett for skamskyen, ifølge Gartner.

Til tross for dette tror analytikafirmaet at mange organisasjoner vil operere en hybridmodell som består av en blanding av private, offentlige og ikke-skytjenester i en årrekke fremover. Denne tilnærmingen betyr at et hovedansvar for IT-avdelinger fremover vil være å skaffe den mest passende IT-tjenesten for jobben.

Til tross for slike spådommer ser det imidlertid ut til at adopsjonen av privat sky i engrosmarkedet fortsatt er et stykke unna. Joe Tobolski, seniordirektør for nettsky eiendeler og arkitekturer i Accenture, forklarer: "Forestillingen om privat sky er i beste fall ambisiøs i dag og er i de aller første tidene. Det er to grunner til dette - sprøytenarkomanen er på en all-time high akkurat nå og det er veldig reelle kommersielle og arkitektoniske utfordringer involvert. "

Sektorer som viser mest interesse for privat sky, er de der arbeidsmengden topper og renner og har en tendens til å være syklisk
(Bildekreditt: Shutterstock)

For å legge til situasjonen har mange organisasjoner også forsinket mye av det nødvendige interne søknadsarbeidet og fornyelse av infrastruktur som et resultat av det fortsatt vanskelige økonomiske klimaet.

Men mens noen hevder å drive private skyer etter å ha introdusert et rack med virtualiserte servere, "jobber 99, 99 prosent av datasentrene på tradisjonelle måter. Så i stedet for å være private skyer, er de virkelig automatiserte øyer", sier Tobolski.

Sektorene som viser mest interesse for konseptet, er de der arbeidsmengdene topper og renner og har en tendens til å være sykliske, for eksempel detaljhandel, distribusjon, noen globale produsenter og offentlig sektor.

1. Hva er privat sky?
Et utgangspunkt når du definerer privat sky er å si hva den ikke er. Og hva det ikke er, er bare virtualisering og automatisering av eksisterende IT. Som Derek Kay, direktør for skytjenester hos Deloitte, påpeker, mens ekte private skyimplementeringer eksisterer, har noen ganske enkelt blitt "sprayet med den private skysprayen" når de i virkeligheten bare er store automatiserte serverfarmer.

"Det vil få deg en del av veien dit, men egentlig handler det om et komplett transformasjonsprogram. Hvis du tenker på det som bare et teknisk program, vil du bare få en brøkdel av fordelen, men for en liten mengde ekstra fokus og en vilje til å ta i bruk mer utbredt endring, kan du få mye mer verdi til liten ekstra kostnad, sier han.

Så en definisjon av privat sky er at den omfatter IT-tjenester som leveres til forbrukere via en nettleser, ved bruk av internettprotokoller og teknologi. Underliggende plattformer deles, skalerbarhet er ubegrenset og brukere kan skaffe seg mer eller mindre kapasitet avhengig av deres behov. Endelig er prisingen basert på forbruk og bruk og inkluderer sannsynligvis en form for tilbakeføringsmekanisme.

En organisasjon som har gått en god vei gjennom den private skyeruten, for eksempel, er Reed Specialist Recruitment. Den har sentralisert, standardisert og virtualisert back-end-infrastrukturen ved å bruke EMCs VMware og skrevet om de fleste applikasjonene slik at de kan nås via en nettleser.

Selskapet, som sysselsetter 3500 ansatte globalt, hvorav 3.300 har base i Storbritannia, har også tatt i bruk Itil for å gi en service-management tilnærming til IT-levering og introdusere mer strenghet i endringsledelsesprosessene, samtidig som den innfører en tilbakeføringsmekanisme for innbetaling.

Men heller enn å bruke internettbasert teknologi som dets viktigste middel til ...

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com