Privat nettsky-databehandling: CIO-er gjør sitt trekk

Privat nettsky løfter fordelene ved nettsky-databehandling - skalerbar, on-demand-databehandling - men alt gjemt trygt bort bak bedriftens brannmur, i stedet for å bruke det offentlige internett.

Analytikere spår at 2011 kunne se betydelig adopsjon av privat sky av selskaper som bruker teknologier som er ledet av cloud computing-leverandører for å oppgradere sine egne datasentre ved å kombinere virtualisering, automatisering og skalerbarhet.

Når du blir spurt: "I 2011 vil du undersøke bruken av privat sky for å effektivisere IT-infrastrukturen din?" silicon.coms eksklusive CIO-jury svarte 'Ja' med en margin på 11 til en.

Adam Gerrard, administrerende direktør i Avis Europe, sa: "Vi er allerede godt i gang med dette initiativet. Det private sky-konseptet bringer fordelene med smidighet, tilgjengelighet, effektivitet og muligheten til å skalere mens vi tar opp de oppfattede risikoene i offentlige skymiljø i dag.

"Når offentlige skyer modnes, og sikkerhets-, integrasjons- og servicenivå-garantier blir adressert, vil muligheten til å gå til en hybridmodell uten tvil bli tiltalende for mange organisasjoner."

De fleste CIOs som ble spurt planlegger å undersøke bruken av privat sky i 2011
(Bildekreditt: Shutterstock)

Peter Birley, direktør for IT og forretningsdrift i Browne Jacobson, sa: "Vi har allerede startet med dette og ser en rekke fordeler, inkludert en grad av kontoruavhengighet. Jeg tror at hvis noe av teknologien utviklet seg i offentlige skyer for å muliggjøre automatisert fleksibilitet og skalerbarhet ble gjort tilgjengelig i det generelle markedet, da dette området kunne ta enda større fart. "

Alan Balharrie, leder for forretningsinformasjon ved Det skotske parlamentet, sa: "Vi vil fortsette å investere i privat sky for å gi langsiktige kostnadsbesparelser og forbedre effektiviteten, " mens Mike Roberts, IT-direktør ved The London Clinic, sa: "Jeg er ønsker å utvikle en sky, da det vil hjelpe med ytelse og tilgjengelighetsstyring på tvers av sykehuset. "

Mike Wright, teknologisjef, Man Group, sa at privat sky forble et tema "spesielt mens sikkerhetsmessige bekymringer for de offentlige skyene eksisterer - med rette eller galt."

Men ikke alle CIO-er ble imponert over selve begrepet 'privat sky'.

Stephen Potter, administrerende direktør i World-Check, sa: "Vi vil aggressivt bevege oss for å utnytte virtualisering, automatisering og on-demand-databehandling for å øke fleksibiliteten og redusere kostnadene. Jeg sliter med den" private skyen "-beskrivelsen, fordi det ofte er mer markedsføringsspinn. enn noe konkret, men vi vil samarbeide tett med hostingleverandørene våre for å lage sikre, høyytelsesplattformer som vi raskt kan spinne opp og ned. "

Nicholas Bellenberg, IT-direktør, Hachette Filipacchi, sa: "Jeg må virkelig ta problem med nomenklaturen 'privat sky.' Virtualisering, skalerbarhet og automatisering er virkelig ikke noe nytt, så hvorfor kle det ut som noe det ikke er? Det er bare den nyeste markedsføringsluken. Med mindre du selvfølgelig har en tåke i datacentre. De potensielle gevinstene ved ekte offentlig sky løsninger virker imidlertid vel verdt å forfølge og lover å tilby reelle endringer som virksomheter kan dra nytte av. "

Bli enige? Være uenig? Gjør deg selv hørt ved å legge ut en kommentar til denne historien eller ta vår meningsmåling om nettsky-leser.

Dagens CIO-jury var:

 • Alan Balharrie, leder for forretningsinformasjon, Det skotske parlamentet
 • Nicholas Bellenberg, IT-direktør, Hachette Filipacchi
 • Peter Birley, direktør for IT og forretningsdrift, Browne Jacobson LLP
 • Steve Fountain, leder for løsninger og tjenesteleveranse, Markel International Operations
 • Adam Gerrard, CIO, Avis Europe
 • Madhushan Gokool, IT-sjef, Storm Model Management
 • John Keeling, CIO, John Lewis
 • Gavin Megnauth, direktør for drift og IT-gruppe, Morgan Hunt
 • Stephen Potter, CIO, World-Check
 • Mike Roberts, IT-direktør, The London Clinic
 • Steve Williams, direktør for informasjonssystemer og tjenester, Newcastle University
 • Mike Wright, teknologisjef, Man Group

Vil du være en del av silicon.coms CIO-jury og ha din mening om de varme problemene for IT-avdelinger? Hvis du er CIO, CTO, IT-direktør eller tilsvarende hos et stort eller lite selskap i privat eller offentlig sektor, og du vil bli medlem av silicon.coms CIO Jury pool, eller du kjenner en IT-sjef som bør, så slipp oss en linje på

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com