Oracle mangel på appell for utviklere dreper skyvirksomheten

Forskjellen mellom hybrid sky, offentlig sky og privat sky Det største spørsmålet i bedriften i dag er ofte hvilken type sky som skal kjøres: offentlig, privat eller hybrid. Distinksjonene kan imidlertid være uklare, så la oss definere dem.

La oss få det rett ut: Google og Microsoft vokser begge sine respektive skybedrifter omtrent 100% hvert kvartal, hver på en rimelig solid base. Selv om Amazon We Services (AWS) ikke vokser like raskt, forventes det ikke å gjøre det, gitt at det nå er på en løpningsrate på 20 milliarder dollar. Som sådan er 45% vekst ikke bare respektabel, det er fantastisk.

Oracle's PaaS og IaaS skyinntektsvekst slo derimot knapt AWS 'på 49%, men likevel på en mye mindre base på under 416 millioner dollar. Dessverre for Oracle er det ikke sikkert at det blir mye bedre når som helst, med selskapet som anslår en topp ende på 21% vekst for neste kvartal. Grunnen? Oracle kan rett og slett ikke få en ledetråd-ledetråd, et faktum som vil fortsette å hjemsøke inntektene i overskuelig fremtid.

Regner på Oracle's skyparade

Oracle prøvde å kle opp skyinntektene sine så godt som mulig ved gradvis å begrense definisjonen av sky for å få høyere veksttall. For eksempel rapporterte selskapet totale inntekter på PaaS og IaaS til 416 millioner dollar, en økning på 24%. Med tanke på hvor slapp den veksten er, bemerket selskapet da at en stor del av SaaS- og PaaS-inntektene faktisk består av sin tidligere vertsvirksomhet. Ta det ut og boom! Vekstraten hopper til 49%.

Med andre ord, selskapet ønsker å putte det totale skyinntektsnummeret med ikke-overskyet legacy-hosting, men når det ønsker å vise inntektsvekst, må det trimme inntektene ut. Likevel er 49% ikke konkurransedyktig med de store skyselgerne.

Verre er det at hvis vi tar Orakles samlede skyvekst, inkludert den relativt sterke SaaS-virksomheten, ser vi et urovekkende mønster av synkende vekstrater. Oracle anslår sin samlede skyvirksomhet til å vokse med maksimalt 23% i 4. kvartal 2018. For de som holder oversikten hjemme, er det nede fra 3. kvartal 2018s 32% vekstrate, som er nede fra 2. kvartal 2018 vekst på 44%, som er nede fra Q1 2018 vekst på 51%, som er ned fra Q4 2017 vekst på 58%. OOF!

Ikke så raskt var co-CEO Mark Hurd rask med å legge inn inntektssamtalet. Hvis du tar en enda mindre del av selskapets skyinntekter - offentlige IaaS - hopper vekstraten til 142%. Selvfølgelig er veksten på toppen av en relativt liten base, men Oracle ville ikke røpe det inntektsnummeret. I sine sko ville jeg heller ikke

Å utvikler, hvor er du?

Styreleder Larry Ellison hoppet deretter inn i striden, og erklærte at: "Ingen annen skyfilbyder har noe som Orakles helautomatiske database." Det høres kult ut, bortsett fra i følge Stack Overflow-utviklerundersøkelsesdata, trenger ingen andre skyselskaper å skynde seg å bygge en, heller.

Til tross for Orakles tradisjonelle heft i databaser, kan det knapt sprekke topp-10 i utviklere. Orakles eponymous database kommer inn på nr. 9 når det gjelder utviklernes foretrukne databaser, med 11, 1% oppført. Selskapets MySQL-anskaffelse sitter imidlertid på toppen av utviklerhaugen. Hvis bare Oracle var mer interessert i en helautomatisert MySQL ....

Spør utviklere hvilke databaser de elsker mest, og Oracle knirker knapt til topp-20 (på det tjuende stedet). Amazon, Microsoft, Google, MongoDB og andre leverandører er alle topp-10. Et område som Oracle skinner, er imidlertid på listen over "Mest fryktede" databaser: Oracle kommer på andreplass, trumfet i utvikleranimus bare av IBMs DB2.

Spør de samme utviklerne hvilke plattformer de bygger på, og AWS, Google Cloud Platform og Microsoft Azure lager alle listen. Oracle? Nei.

Denne pågående mangelen på appell for utviklere vil fortsette å hjemsøke Oracle, og det er uklart hvordan selskapet kan snu det. Selskapets fortsatte vektlegging av programvarelisenser hjelper absolutt ikke - på inntjeningskallet nevnte Oracle programvarelisenser 53 ganger. Cloud vant med 71 omtaler, men for et selskap som virkelig prøver å omforme seg, hjelper ikke dette fortsatte fokuset på den gamle virksomheten det til å vinne nye utviklere.

Oracle prøver aktivt å ansette en ny leder for å drive utviklerrelasjoner. Dette kan ikke skje snart nok, men det vil sannsynligvis ikke være nok. For å nå utviklere, trenger Oracle å være et helt annet selskap, som leverer store mengder tjenester til minimale oppføringskostnader. Det er den motsatte av den gamle virksomheten, som hemmer selskapets forsøk på å endre.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com