Oracle forbereder seg på krig med Amazon, legger til 12 nye datasentre for skyvirksomhet

Forskjellen mellom hybrid sky, offentlig sky og privat sky Det største spørsmålet i bedriften i dag er ofte hvilken type sky som skal kjøres: offentlig, privat eller hybrid. Distinksjonene kan imidlertid være uklare, så la oss definere dem.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Oracle legger til 12 nye datasenterregioner over hele verden for sin skyvirksomhet, i et forsøk på å legge til tilgjengelighet og kapasitet.
  • Orakles utvidelsesplaner for datasenter vil sannsynligvis ikke være nok til å hjelpe den med å konkurrere mer fullstendig i skyen umiddelbart, siden den vil trenge å øke utgiftene for å matche sine konkurrenter.

Oracle planlegger å bygge ut 12 nye datasenterregioner for sin skyvirksomhet, rapporterte The Wall Street Journal mandag.

I følge rapporten skulle to av datasentrene lande i USA, og to ville være i Canada, sammen med ett i India, ett i Nederland, ett i Kina, ett i Saudi-Arabia, ett i Japan, ett i Singapore, en i Sør-Korea, og en i Sveits. Det nye nivået av kapasitet og tilgjengelighet som er aktivert av disse regionene, kan hjelpe Oracle lettere å konkurrere med de nåværende toppskylederne: Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure, Alibaba og Google Cloud Platform (GCP).

"Når vi investerer, vil marginene våre fortsette å utvide seg. Og med vår globale datasenterutvidelse, er vi i stand til å hjelpe kunder med å senke IT-kostnadene, redusere risikoen og konkurrere som de aldri har gjort før, " sa Oracle-administrerende direktør Mark Hurd i en pressemelding.

Til tross for Oracle innsats, gjenstår det noen viktige utfordringer. Den første er fysisk skala.

Wall Street Journal rapporterte at Oracle planla å "firedobler" antallet datasentre med denne nye innsatsen. Selv med den veksten blekner den i forhold til AWS, som kan skryte av 52 tilgjengelighetssoner i 18 geografiske regioner over hele kloden. Microsoft Azure er tilgjengelig i 36 regioner, mens GCP hevder 15 regioner og 44 soner.

En annen stor utfordring er kostnadene. Oracle brukte 2, 04 milliarder dollar de siste 12 månedene som ble avsluttet 30. november, rapporterte The Wall Street Journal. Selv om det kan virke som et sterkt show, kan du sammenligne det med de tre lederne i skyen (AWS, Azure, GCP) som gikk for en samlet investering på 41, 6 milliarder dollar i investeringskontrakter i fjor, og det virker ikke så imponerende.

Det er ingen som benekter Oracle's suksess innen programvare, applikasjoner og tjenester, men det overføres ikke til skyen. I følge Gartner-data fra 2016, ledet Amazon pakken med 44% markedsandel, mens Microsoft hadde 7, 1%, Alibaba hadde 3% og GCP hadde 2, 3%. Oracle hadde bare 0, 3%. Oracle har historisk kjøpt konkurransen i områder der den ønsket å vokse, men det fungerer kanskje ikke denne gangen. Som påpekt av TechRepublic medvirkende skribent Matt Asay, er det ingen oppkjøpsmål som kan plassere det hvor som helst i nærheten av de tre beste spillerne i skyen. I hovedsak kan ikke Oracle kjøpe seg vei til suksess i skyen.

All denne skypraten betyr ikke at selskapet gir opp kjernevirksomheten. Tvert imot, Oracle gjør fremskritt med å fremme arbeidet med maskinlæring, dataanalyse og mer. Som sådan sa Hurd at han tror 90% av bedriftsappene vil ha integrert AI innen 2020, og halvparten av bedriftsdataene vil bli administrert autonomt i samme tidsramme.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com