Alternativer for bruk av mobile enheter med Google Apps for e-post

I de siste par innleggene mine, ett selskaps e-postoverføring fra Google Apps: Del 1 og Del 2, diskuterte jeg en Google Apps e-postoverføring som jeg nylig har utført. Jeg sluttet ved vellykket overføring av overføringen, da alle brukere for organisasjonen sendte og mottok selskapets e-post på Googles servere. Det neste trinnet vårt var å ta opp spørsmålet om oppsett av mobilenheter for e-post fra bedriften (Google Dokumenter ble ansett som en egen forsøk på å adressere senere, selv om vi bekreftet at det eksisterer mobile alternativer for dette produktet).

Det er vanligvis en strøm av prater som ekko over hele teknologisamfunnet som forutsier at mange mennesker vil avvikle utelukkende ved hjelp av smarttelefoner (og nettbrett) i stedet for stasjonære og bærbare datamaskiner. Selv om jeg synes fordelene med disse tradisjonelle datamaskinene er ganske selvinnlysende (ingen smarttelefon jeg har funnet tilbyr dobbel skjermfunksjon, noe jeg har kommet til å stole på med hjemme- og arbeids-PC-er), er det ingen tvil om at funksjonaliteten til mobile enheter akselererer i sprang. Det er nå mulig å gjøre en betydelig mengde arbeid på en smarttelefon, noe som kan være en velsignelse eller en forbannelse i sommerhalvåret når mange er borte fra kontoret.

metoder

Her er metodene du kan bruke for å få tilgang til Google Apps (Gmail) på telefonen, fra enkleste til mest komplekse.

Nettbasert tilgang

Alle telefoner utstyrt med nettleser kan navigere til gmail.com og logge seg på Gmail. Opplevelsen kan være mindre enn ønskelig avhengig av telefonen din og nettleseren som er involvert, for eksempel på en Blackberry er dette veldig smertefullt. Det er mye å foretrekke å bruke det innebygde e-postprogrammet eller et annet dedikert program, men jeg tror i en klype dette fungerer i nødssituasjoner. Interessant nok innebærer dette alternativet ifølge Google ikke kontakttilgang når det brukes på en Android eller iPhone, men offline-tilgang er gitt for disse plattformene via denne metoden. I tillegg er vedlegg kun synlige.

IMAP-tilkobling

De fleste telefoner kan også bruke det opprinnelige e-postprogrammet for å koble seg til Gmail via en IMAP-tilkobling, som tillater sending og mottak av e-post for denne kontoen (men ikke gir tilgang til kalender / kontakt).

  • For iPhone: Instruksjoner for Google Apps e-postadresser
  • For Android: Instruksjoner for Google Apps e-postadresser
  • For Windows Phone: Instruksjonene sier at Exchange ActiveSync må være aktivert for Google Apps-brukere; dette er aktivert som standard
  • For Blackberry: Instruksjoner for Google Apps e-postadresser

(Merk at Blackberry-instruksjonene skal fungere, men Google uttaler at den ikke offisielt støttes).

Nokia-instruksjonene kan variere avhengig av hvilken modell du har. Jeg anbefaler et Google-søk for å "legge til Gmail til Nokia model" for å få hjelp.

Gmail-applikasjonen

Hvis du har en iPhone eller Android-mobilenhet, kan du bruke en Gmail-applikasjon som gir forbedret funksjonalitet (denne applikasjonen kan komme forhåndsinstallert på Android-enheter, ifølge Google). Fordelene inkluderer søk, samtalevisninger, enklere navigasjon i innboksen, muligheten til å bruke etiketter og Push-teknologi som sender ut e-post så snart den kommer, i stedet for å bruke planlagte intervaller. Gmail-applikasjonen kan nås og installeres på telefonen din via m.google.com/mail. Når du er installert, logger du på via den vanlige metoden ved å bruke applikasjonen.

Gmail-applikasjonen er ikke tilgjengelig for Nokia- eller Windows-telefoner. Hvis du er en Blackberry-bruker, kan du få en Gmail-plugin-modul.

Imidlertid, da jeg prøvde dette, var nettsiden involvert akkurat tidsavbrudd, noe som ikke gir godt uttrykk for påliteligheten til denne funksjonen. ( Redaktørens merknad: Det fungerer for meg i dag.)

Google Sync-applikasjonen

Dette er en betatjeneste (husk at Google er kjent for fullt funksjonelle produkter som forblir i betamodus i en lengre periode; dette er blitt beskrevet som "evigvarende beta" av noen) som tilbys iPhone, Nokia og Windows Telefonbrukere. Siden dette beskriver brukerbasen min, er det dette vi valgte for min organisasjon, og det passet perfekt.

Ved første øyekast kan det virke som om Android-enheter blir utelatt fra miksen, noe som vil være et massivt tilsyn gitt at Android er et Google-produkt. Google Sync er imidlertid ikke aktuelt for Androids siden Android Gmail, Kalender og Kontakter applikasjonene allerede har samme funksjonalitet for den plattformen.

Takk til ackbar.org

Google-dokumentasjon indikerte at Sync-programmet tidligere var tilgjengelig for Blackberry, men det er ikke lenger tilgjengelig for nedlasting fra nettstedet deres - et annet tegn på den dystre fremtiden som ligger foran Blackberry-produktene og deres eiere. Blackberrys situasjon er en uhyggelig påminnelse om et sitat fra filmen "The Jedi's Return" hvor admiral Ackbar kommanderer "Flytt flåten vekk fra Death Star!" øyeblikk før den eksplosive ødeleggelsen av denne trusselen (selv om jeg på ingen måte sammenligner Blackberry med en ondskapsfull romstasjon).

Hvis Google Sync er aktuelt på telefonen din, tror jeg det er det beste alternativet av de fire jeg har diskutert. Google Sync fungerer på samme måte som en IMAP-konto (Exchange ActiveSync er kommunikasjonsmetoden) bortsett fra at kalender og kontaktelementer også er inkludert, noe som gir deg hele pakken. I likhet med Gmail-applikasjonen bruker denne Push-teknologi.

Google Sync tilbyr også administrative kontroller for mobile enheter via Google Apps Mobile Management (gjelder bare Google Apps for Business, Education og Government-utgavene). Disse kontrollene vil være kjent for enhver Exchange Activesync eller Blackberry Enterprise Server-administrator; de tillater tilpassede sikkerhets- og funksjonalitetsinnstillinger for brukere.

Dette gir for eksempel Google Apps-administratorer muligheten til å bruke passord- eller krypteringspolicyer, fjerne eksternt tapte / stjålne enheter, se applikasjonsdata (bare Androids) og undersøke rapporter og statistikk om enhetsbruk. Du kan også kreve at administratorgodkjenning må gis før noen brukerenhet kan kobles til firmaets e-post. En tilknyttet Google Apps Device Policy-applikasjon må installeres på Android-enheter; ingen lignende app kreves for andre mobilkandidater.

Bunnlinjen

Se her for full dokumentasjon for Google Apps Mobile Management.

Med tanke på de mange tilgjengelige alternativene for tilgang til Google Apps-e-post på en mobilklient, vil du sannsynligvis finne noe som passer dine behov i tilbudene ovenfor. Imidlertid, hvis du drar på ferie i sommer (og det håper jeg du gjør), husk at telefonen gir muligheter for moro skyld og ikke bare mer arbeid. Enda bedre, den har også en avbryter for de gangene du virkelig ønsker (eller trenger) å stille inn, koble fra og slappe av. Hvis du finner ut hvordan du gjør dette siste trinnet, gi meg beskjed.

Les også:

  • Administrer mobile enheter med Google Apps
  • Få tilgang til Gmail og Kalender på din mobile enhet
  • De fem beste migreringsressursene for Google Apps

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com