Open Source Firefox Reality er en blandet reality-nettleser som kan bringe VR-mainstream

VR og AR: Hva er de og hva gjør dem annerledes? Hvis du bruker tid på å lese om teknologi, er du klar over den eksplosive veksten i AR- og VR-ordene. Men hva gjør AR og VR annerledes?
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Mozilla gir ut Firefox Reality, en nettleser designet for VR- og AR-applikasjoner.
  • Firefox Reality er åpen kildekode og vil kunne brukes på en rekke plattformer, noe som kan gjøre det til en plattform for flere selskaper å involvere seg i AR og VR.

Mozilla kunngjorde i et blogg på tirsdag at det bygger en ny nettleser spesielt for augmented reality (AR) og virtual reality (VR) applikasjoner. Nettleseren, som heter Firefox Reality, er åpen kildekode og designet for bruk på frittstående hodesett.

I innlegget hevder Mozilla at Reality er den "første plattformsleseren for blandet virkelighet." Det er andre nettlesingsløsninger der ute, bemerket innlegget, men de er stengt for bruk i et spesifikt teknisk økosystem eller på en bestemt plattform. Firefox Reality er imidlertid designet for å fungere på "et bredt utvalg av enheter og plattformer", heter det i innlegget.

Firefox Reality er også åpen kildekode, som innlegget sa vil gjøre det enklere for produsentene å legge den til på plattformen sin, samtidig som den gir åpenhet. Dette er kanskje det mest gripende aspektet av Reality, i og med at det kan gi en felles plattform for OEM-er å bygge AR- og VR-maskinvaren av, i likhet med hva Google gjorde med Android. Dette gjør det enklere å utvikle nettbasert AR- og VR-innhold også, da det kan utvikles for en enkelt plattform og nå et bredt publikum.

Ved å redusere inngangsbarrieren med opprettelsen av en uavhengig nettleser med åpen kildekode, har Mozilla gitt mindre selskaper en enklere måte å engasjere seg i VR- og AR-markedene - enten ved å utvikle sin egen maskinvare eller bygge sine egne apper og opplevelser.

I følge innlegget er Firefox Reality også bygget med tanke på personvern. Mens firmaet innrømmet i innlegget at det fremdeles ikke vet hvordan personvern ser ut i mediet til AR og VR, bemerket det at det tar personvern på alvor og vil "bygge videre på den velprøvde tillatelsesmodellen til nettplattformen, som gir jevn mer beskyttelse enn native apps gir. "

Mozilla uttalte også i innlegget at den brukte teknikkene bak den raskere Quantum-nettleseren for å gjøre Reality til en rask nettleser i seg selv.

Firefox Reality ble bygget på en kombinasjon av Firefox webteknologi og dens eksperimentelle nettmotor Servo. Servo-teamet ble nylig med i Mixed Reality-teamet på Mozilla, heter det i innlegget.

Som nevnt i en egen blogg, vil flere detaljer om Firefox Reality komme i løpet av de neste ukene. Kildekoden er tilgjengelig her.

Nyhetsbrev om innovasjon

Vær kjent med smarte byer, AI, Internet of Things, VR, AR, robotikk, droner, autonom kjøring og mer av de kuleste teknologiske nyvinningene. Leveres onsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com