Nextcloud Social er en lovende samarbeidsfunksjon

Bilde: Jack Wallen

Med utgivelsen av Nextcloud 15 ble en rekke nye funksjoner lagt til. Denne funksjonslisten inkluderer neste gen 2FA, en forbedret sidefelt, raskere søk i fulltekst, en PDF-PDF-omformer, forbedrede arbeidsflyter og mye mer. Men det er et annet tillegg som kan vekke nysgjerrigheten for mange brukere. Denne funksjonen er en ny app, kalt Social.

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Med Social vil Nextcloud koble seg til "fediverse" (et desentralisert sosialt nettverk, basert på ActivityPub-protokollen). Nextcloud-brukere kan deretter kommentere filer, følge hverandre og sende private meldinger. Dette bringer en veldig sosialt funksjonalitet til Nextcloud, noe som betyr at brukerne har enda flere måter å samarbeide om dokumenter og prosjekter. Det er en seier på alle nivåer.

Men hvordan installerer du Social-funksjonen? La meg vise deg.

Installere sosialt

Et advarsel: Sosialt er for øyeblikket veldig mye i alfa, så sjansen er stor for at den ikke vil fungere som forventet (som jeg kjørte på). Hvis du heller vil slippe unna utgivelser av tidlig utvikling, vil jeg foreslå å unngå Sosialt til det modnes langt utover alfa-stadiene. Hvis du derimot elsker en god tidlig adopsjon, er det slik du installerer.

 1. Logg inn på Nextcloud-forekomsten din som administrator.
 2. Fra hovedsiden, klikk på profilbildet ditt (øvre høyre hjørne) og velg Apps.
 3. I App-vinduet klikker du på søkeikonet, skriver sosialt og trykker Enter på tastaturet.
 4. Klikk på Last ned og aktiver knappen tilknyttet sosialappen ( figur A )
 5. Hvis du blir bedt om det, skriver du inn administratorpassordet.
 6. La installasjonen fullføre.

Figur A

Installere Social-appen på Nextcloud 15.


Det må bemerkes at din Nextcloud-forekomst må gjøre følgende for å få mest mulig ut av sosiale (i hvert fall i alfa-stadiene):

 • Bruk et ekte SSL-sertifikat.
 • Vær tilgjengelig fra internett.
 • Kjør på standardporten.

Når du har installert Social, vil du se et nytt ikon på hovedverktøylinjen for Nextcloud ( figur B ). Klikk på det ikonet for å åpne Sosiale appen.

Figur B

Det nye sosiale ikonet er klar til å koble deg sammen.


Når du er i Social-appen, finner du lenker til:

 • Hjem: Startsiden for sosialappen.
 • Direkte meldinger: Eventuelle meldinger sendt av dine følgere finner du her.
 • Profil: Din sosiale profil.
 • Lokal tidslinje: Innleggene du har laget i Nextcloud.
 • Global tidslinje: Innlegg laget av deg og alle du følger.

Som du kan se (tilbake i figur B ), presenterer Social et tomt hjem. Faktisk kommer alle koblingene for øyeblikket tomme (mens jeg faktisk kunne bruke Sosial før jeg oppgraderte til 0.1.2). Det er skjønnheten ved å bruke alfa-trinnskode - det kommer til å gå i stykker.

Jeg var imidlertid i stand til å bruke den før oppgraderingen og kan attestere at denne funksjonen vil bli en seriøs spillbytter for Nextcloud. Med brukere i stand til å kommentere og samhandle på et sosialt nettverkstypenivå, vil samarbeidet på Nextcloud bli mer effektivt og mer produktivt. Hvem vil ikke det? Inntil Social blir offisielt utgitt, vil det selvfølgelig være ustabilt og utsatt for å ikke fungere som forventet.

Alpha er som alfa gjør

Med god grunn er det ikke ofte jeg rapporterer om et stykke alfa-programvare. Verktøyene har ikke bare en tendens til å være vanskelig å demonstrere, men de kan også være frustrerende og ikke-funksjonelle. Å få et glimt av hva Nextcloud Social kommer til å bli, er imidlertid imponerende. Utviklerne av denne lokale skyserverprogramvaren har laget noe som kan tjene enhver virksomhet (av hvilken som helst størrelse) ganske bra.

Sørg for å oppgradere din Nextcloud-forekomst til å frigjøre nummer 15 og sjekk statusen til Social-appen. Det andre verktøyet er offisielt utgitt, installer det og gjør din interne skyserver til en samarbeidsparters drøm.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com