Nextcloud 13 legger til ende-til-ende-kryptering og Slack-konkurrent Nextcloud Talk

Video: De viktigste forskjellene mellom tre vanlige open source-lisenser. Ikke alle open source-lisenser er de samme. TechRepublic-bidragsyter Matt Asay forklarer forskjellene mellom hver lisens og hvordan du velger riktig løsning for ditt selskap.
Bygge et lysbilde dekk, tonehøyde eller presentasjon? Her er de store takeaways:
  • Nextcloud har implementert ende-til-ende-kryptering som en teknisk forhåndsvisning, og økt LDAP-hastighet med så mye som 80%.
  • Nextcloud Talk, en bedriftssamarbeidssuite, ble lansert for å konkurrere mot Slack og lignende tjenester.

Nextcloud 13, utgitt tirsdag, legger til støtte for full ende-til-ende-kryptering i teknisk forhåndsvisning og et nytt samarbeidsverktøy som kan konkurrere med Slack. Ytterligere funksjoner styrker verdien av open source fildelings- og administrasjonssuite blant profesjonelle.

Krypteringsimplementeringen i Nextcloud kan aktiveres i både tilfeller av full disk og per mappe, og krever ikke å huske eller utveksle passord for å bruke. Det gir mulighet for full logging for revisjonsformål, og integreres med den eksisterende filtilgangskontrollen og kryptografiske identitetsbeskyttelsesfunksjoner i Nextcloud for administrativ støtte. I tillegg har LDAP-implementeringen hatt en betydelig forbedring og blitt så mye som 80% raskere i en testsak.

Andre sikkerhetsforbedringer inkluderer flernøkkel tofaktorsgodkjenning, begrensningsevner for IP-rekkevidde, et tokenbasert påloggingssystem for klienter og endringer i oppdateringsvarsler i et forsøk på å holde distribusjoner av Nextcloud-serveren oppdatert.

I et forsøk på å konkurrere med samarbeidsverktøy som Slack og Stride, har Nextcloud også gitt ut "Nextcloud Talk", en helt selvbasert løsning for lyd / video og tekstchat. Den støtter gruppe- og en-til-en videosamtaler, webinarer, skjermdeling, mobilapper for Android og iOS, og en SIP-gateway for brukere som blir med på en samtale fra en vanlig telefon. Bedriftsstøtte for Nextcloud Talk tilbys av Struktur, og starter på $ 60 per bruker per år for de første 50 brukerne, på toppen av en basisavgift på $ 6000.

Groupware-funksjonene til Nextcloud ble også oppdatert i versjon 13. Kalender-appen støtter nå gratis / opptatt planleggingstyper fra apper som Thunderbird Lightning, i tillegg til å vise møteinvitasjoner. Heltekstsøk, basert på Elasticsearch, krever nå færre ressurser for å operere. Støtten til HIDPI-skjermer, som Retina-skjerm på Mac, ble også forbedret.

Nextcloud-serverprogrammet kan lastes ned fritt, mens apper for Android og iOS er i de respektive appbutikkene for disse plattformene. For eksisterende Nextcloud-brukere har oppdateringer til Nextcloud 13 begynt iscenesatte utrullinger, slik at utviklerne kan stoppe utrullingen i tilfelle det skulle oppstå problemer under oppgraderingen. For utålmodige kan du be om en automatisk oppdatering til Nextcloud 13 ved å registrere deg i beta-programmet, oppdatere og deretter forlate beta-programmet.

Hvorfor Nextcloud?

Heller på samme måte som LibreOffice ble gaffel fra OpenOffice etter en konflikt mellom en gruppe utviklere og bedriftssponsor for prosjektet, er Nextcloud en gaffel av ownCloud, som begge opprinnelig ble opprettet av Frank Karlitschek. Da Nextcloud ble stiftet i april 2016, forlot mye av det opprinnelige utviklingsteamet fra ownCloud for å fortsette arbeidet med Nextcloud. Som sådan bør Nextcloud anses som det fremste alternativet for en selvhost filhåndteringsløsning.

Når det er sagt, eksisterer fortsatt ownCloud GmbH, og uavhengig utvikler ownCloud (i et lavere tempo) samt gir betalte støttealternativer for bedrifter.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

Se også

  • Spesiell rapport: Fremtiden til Everything as a Service (gratis PDF) (TechRepublic)
  • Nextcloud Box: En sky til kontoret eller stuen (ZDNet)
  • Lagringsstyringsprogramvare: Den smarte personens guide (TechRepublic)
  • Grammarlys feil Chrome-utvidelse utsatte brukernes private dokumenter (ZDNet)
  • Spekulasjoner om hvorfor ownClouds grunnlegger puttet det populære produktet til Nextcloud (TechRepublic)
Bilde: iStockphoto / Pogonici

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com