Multicloud: Et jukseark

Administrere multicloud: Slik administrerer du den nye standarden for enterprise computing. Spesialfunksjonen ZDNet og TechRepublic om multicloud ser på å administrere flere nettskyleverandører, hvordan du spiller dem av hverandre, og hvilke leverandører og verktøy som kan hjelpe deg med å administrere flere skyer.

Over et tiår etter lanseringen av Amazon Web Services fortsetter Amazon med å dra nytte av "first mover" -posisjonen. Mens AWS fortsatt er markedsledende, har skytjenester fra andre bransjetitaner som Google eller Microsoft økt popularitet (som spesialiserte tjenester fra andre leverandører), noe som forhindrer Amazon fra å ha hegemonisk kontroll over skymarkedet.

Som et resultat bruker organisasjoner og utviklere skytjenester fra flere leverandører, noe som fører til det passende navngitte paradigmet multicloud.

TechRepublics jukseark til multicloud er en introduksjon til bruk av flere nettskyleverandører. Denne guiden som vil bli oppdatert når nye integrasjoner og tjenester blir tilgjengelige. Det er også tilgjengelig som nedlasting, Multicloud: A cheat sheet (gratis PDF).

Behandle multicloud (ZDNet / TechRepublic spesialrapport) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Kortfattet sammendrag

 • Hva er multicloud? Multicloud er praksisen med å bruke skytjenester fra flere heterogene skytjenester, samt spesialisert plattform-som-en-tjeneste (PaaS), infrastruktur-som-en-tjeneste (IaaS), eller programvare-som-en-tjeneste (SaaS) ) tilbydere. Multicloud inkluderer også bruk av private skyer og hybridskyer med flere offentlige skykomponenter.

 • Hvilke fordeler tilbyr multicloud-distribusjoner? Multicloud handler om å aktivere valg - å kunne velge og velge komponenter fra flere leverandører - slik at organisasjoner og applikasjonsutviklere kan bruke den beste passformen til det tiltenkte målet deres.

 • Bør bedriften min bruke en multicloud-tilnærming? Generelt vil en multicloud-distribusjon være nyttig for organisasjoner som har spesifikke behov eller avhengigheter til å tilfredsstille.

 • Hvor populær er multicloud? Dette skjer fra sak til sak. Når organisasjoner vokser opp muligheten til deres skytjenesteleverandører, kan det være behov for tjenester fra flere leverandører.

 • Hvordan bygger jeg en multicloud-distribusjon? En multicloud-distribusjon bør planlegges nøye for å unngå interoperabilitetsproblemer. Bruk av skyhåndteringsplattformer anbefales.

Beslutningen om skyen v. Datasenter (ZDNet / TechRepublic spesialrapport) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Hva er multicloud?

Multicloud viser til bruken av tjenester fra flere heterogene skytjenesteleverandører, inkludert Amazon Web Services (AWS), Google Cloud Platform eller Microsoft Azure, samt spesialisert plattform-som-en-tjeneste (PaaS), infrastruktur som- a-service (IaaS), eller software-as-a-service (SaaS) leverandører. Multicloud omfatter også bruk av private skymiljøer og hybrid skymiljøer som utnytter mer enn én offentlig skyplattform.

Som et arkitektonisk valg kan multicloud brukes av mange forskjellige grunner - det mest åpenbare er katastrofegjenoppretting: Mens nettskyleverandører tilbyr en rekke alternativer og SLA-er for redundans for å garantere oppetid og sikkerhetskopi for å sikre dataintegritet, stoler begge på med den antakelse at leverandørens hele infrastruktur ikke svikter samtidig.

Mens de fleste arbeidsmengder kan bygges for å være leverandørneutrale (denne fleksibiliteten er en primær fordel ved multicloud), kan noen arbeidsmengder ha nytte av å bruke spesifikke skyplattformer. For eksempel blir apper som bruker Alexa Skills bedre tjent med å bruke Amazon Web Services, ettersom de involverte APIene er hjemmehørende i AWS. På samme måte varierer støttede språk og dybdeskarphet for naturlig språkbehandling mye mellom forskjellige nettskyleverandører.

Omtrent en tredjedel av IT-fagfolkene som ble undersøkt i TechRepublic Premium's Managing the multicloud-undersøkelsen, indikerte at organisasjonen bruker en spesialisert applikasjons- eller løsningsleverandør, for eksempel Google Drive, Salesforce eller Cloudflare. Disse er nærmere tjenester enn skyplattformer - mens det er funksjonsduplisering mellom disse og lignende selskaper som med offentlig sky, støtter ikke disse produktene generelle beregningsmessige arbeidsmengder som ofte er assosiert med nettsky-databehandling.

Tilleggsressurser

 • Video: Hvordan bygge en multi-skystrategi (ZDNet)
 • Håndtering av flere skyer krever nøye valg, arkitekturplanlegging (TechRepublic)
 • Forskning: 80 prosent bruker eller vurderer industriens skytjenester (ZDNet)
 • Mini-ordliste: Cloud computing-termer du bør vite (TechRepublic)
 • SaaS Research 2017: Adopsjonssatser, forretningsfordeler og foretrukne leverandører (TechRepublic Premium)

Hvilke fordeler tilbyr multicloud-distribusjoner?

Multiclouds største fordel er at organisasjoner og applikasjonsutviklere kan velge og velge komponenter fra flere leverandører og bruke den beste passformen til det tiltenkte formålet. For å trekke en sammenligning er multicloud mer à la carte enn table d'hôte .

For organisasjoner med en stor avhengighet av Windows-økosystemet, kan det være gunstig å utnytte noen Microsoft Azure-tjenester, mens den samme organisasjonen kan bruke Google Cloud til maskinlæring og analyse og / eller Amazon for publikumskrevne webtjenester.

Leverandører av skytjenester i bransjen, som Dell Boomi, tilbyr skyfokusert digital transformasjon og datastyringstjenester for målrettede næringer (f.eks. Helseorganisasjoner) som tradisjonelt står overfor regulatoriske hindringer for modernisering. Disse hekkene inkluderer krav til datalagring for overholdelse av forskrifter og gjenoppretting av katastrofer eller kontinuitet i virksomheten når de integreres med offentlige skytjenester.

En annen fordel med multicloud-distribusjoner er kostnadsbesparelser. Konkurransedyktig prissetting er en strategi som brukes av flere leverandører for å lokke kunder til å migrere fra et tradisjonelt, lokalt datasenter til en hybrid eller offentlig skymodell. Det er en viktig advarsel for denne tilnærmingen: Tiden som kreves for å skape integrasjoner mellom skyer, med kostnadsbesparelser som en primær motivator, kan være kontraproduktiv, ettersom å utvikle disse integrasjonene kan koste mer enn besparelsene de ville gitt.

Tilleggsressurser

 • Multi-sky er en rotete virkelighet, men det er håp (ZDNet)
 • Offentlig og hybrid sky vinner over privat sky, heter det i rapporten (TechRepublic)
 • Trenger du å ansette en sjef for integrasjonssjef? (TechRepublic)
 • De beste skyleverandørene for finansielle tjenester (ZDNet)
 • De beste skyleverandørene for myndigheter (ZDNet)

Bør bedriften min bruke en multicloud-tilnærming?

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Generelt vil en multicloud-distribusjon være nyttig for organisasjoner som har spesifikke behov eller avhengigheter å tilfredsstille, for eksempel integrasjoner med Internet of Things (IoT) -enheter, eller avhengig av Windows-programvare eller spesifikke tredjepartsløsninger. Multicloud tilbyr mye fleksibilitet i hvordan ressursene styres, selv om vanskelighetsgraden øker omtrent eksponentielt med antall integrasjoner som er lagt til. Cloud management plattformer kan brukes for å lette distribusjon og integrering av forskjellige skytjenester.

For tiden driver ikke nettskyleverandører med selger-lock-in - legger opp hindringer for interoperabilitet, eller hemmer migrering til en annen leverandør - selv om kundebeholdning forventes å bli en økende bekymring ettersom skytjenester kommuniseres.

I følge Carson Sweet, CTO for skysikkerhetsfirma CloudPassage, oppnås "Oppbevaring i de fleste av de store skyleverandørene ved å lage et verdiforslag som lokker brukerne til å bruke flere tjenester i en større skala. Tanken nå er å få kundene til poenget å være "all-in" i kundens egen vilje ... kjøpere har stort sett utviklet seg langt utover å bli "lurt" til lock-in. "

Tilleggsressurser

 • Tilstanden for industriskyen i helsesektoren (ZDNet)
 • Tilstanden til industriskyen i energisektoren (ZDNet)
 • Nimble Storage ønsker å drepe lock-in-lock-in-lock, hjelper brukere med å hoppe mellom Azure, AWS (TechRepublic)
 • Telstra: Multi-skysikkerhet er 'kritisk' for vår strategi (ZDNet)
 • Stillingsbeskrivelse: Cloud engineer (TechRepublic Premium)

Hvor populær er multicloud?

Multicloud fortsetter å øke populariteten etter hvert som konkurrenter til Amazon Web Services har dukket opp, og spesielt ettersom spesialiserte leverandører av skyteknologi og tjenesteleverandører har fått trekkraft.

Når organisasjoner vokser, kan det være tilfelle at behovene til individuelle team eller prosjekter ikke blir oppfylt av deres eksisterende nettskyleverandør; På samme måte kan ikke all forretningsdrift for fusjoner og oppkjøp lett overføres til skyinfrastrukturen til det overtakende selskapet. Dette er optimale tilfeller for å legge til en sekundær offentlig skyleverandør for en multicloud-distribusjon.

Tilleggsressurser

 • Forskning: Adopsjonshastigheter, bruk og migreringsplaner for Cloud vs. datasenter (TechRepublic Premium)
 • Private nettskydistribusjoner mister glansen når virksomheter lener seg mot offentlige, multi-sky tilnærminger, sier RightScale (ZDNet)
 • De beste skyleverandørene for finansielle tjenester (ZDNet)
 • De fem viktigste bransjevolkene investerer i (ZDNet)
 • Stor fisk i et lite tjern: Hvorfor det lønner seg å vurdere mindre leverandører (ZDNet)

Hvordan bygger jeg en multicloud-distribusjon?

Migrering til en multicloud-distribusjon er ikke en beslutning som bør tas inn lett. Selv om spredningen av open source-programvare har redusert problemene med leverandørens innlåsning kraftig, eksisterer fortsatt potensialet for interoperabilitetsproblemer. Cloud management-plattformer kan brukes for å unngå potensielle problemer med vanlige konfigurasjoner, selv om noen hjørne tilfeller kan hemme vellykket distribusjon. Spesielt ettersom leverandørspesifikke API-er er noe ugjennomsiktig og ikke nødvendigvis statisk, kan muligheten til å starte en multicloud-distribusjon kompliseres av gjensidig inkompatibilitet.

Tilleggsressurser

 • Google Cloud har store bedriftskunder når det løper å hente AWS (ZDNet)
 • Når du flytter til skyen, ikke sovner på nettets sikkerhet: En 6-delt sjekkliste fra IBM (TechRepublic)
 • VMware oppdaterer vSAN med multi-cloud-kunder i tankene (ZDNet)
 • AWS forblir fokusert på oppstart sektor til tross for global rekkevidde (ZDNet)
 • Hybridfinansiering for hybridsky: Fleksibilitet og budsjettavlastning (TechRepublic Premium)
 • Cloud Computing Policy (TechRepublic Premium)

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag Bilde: iStock

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com