MoLoSo: Googles foretaksstrategi i følge Eric Schmidt

Se opp; den sosiale revolusjonen har kommet til bedriftsteknologi. Hovedtonen på årets Dreamforce (Salesforces årlige Enterprise Cloud Conference) handlet om sosialt. Administrerende direktør Marc Benioff liknet oppgangen i enterprise social med revolusjonene som skjedde i år i Midt-Østen.

På den andre dagen av Dreamforce intervjuet Marc Benioff Eric Schmidt, styreleder for Google. Schmidt bekreftet også viktigheten av sosiale verktøy og sosiale kunder. Internett har gått gjennom faser, mener Schmidt, og neste fase er det "mobile, lokale og sosiale" nettet. Google har brakt de mobile, lokale og sosiale aspektene inn i mange av produktene sine som Google Plus, Buzz, Android O / S, Google Deals og Latitude.

Men hvordan brukes den mobile, lokale og sosiale strategien på Googles Enterprise Apps?

Dette innlegget undersøker MoLoSo-funksjonene i Google Apps for Business, Googles meldings- og samarbeidsprodukt for bedriften.

Mobil strategi i Google Apps

Frakoblet post, kalender og dokumenter

Google har endelig gitt ut offlineversjonene av Google Mail, Kalender og Google Dokumenter for Chrome-nettleseren. Denne funksjonen er lagt ut i mobildelen fordi offlinefunksjonen ofte brukes når folk prøver å få tilgang til dataene sine fra en bærbar PC mens de er på reise og uten Internett-tilkobling. Appen må lastes ned og installeres fra Chrome Web App Store. Når de er installert, kan brukerne sømløst skifte mellom online og offline visning av Google Mail, Kalender og Dokumenter. Endringer som brukerne gjør mens de er i frakoblet modus, vil bli synkronisert når brukeren går tilbake på nettet. Redigeringsfunksjonen til Google Dokumenter er ikke helt klar ennå, men brukere kan se alle dokumentene når de er frakoblet.

Mobil- og nettbrettlesere

Husker du da den rutinerte forretningspendleren hadde perfeksjonert kunsten å brette i en avis på nøyaktig tredeler slik at hun kunne lese den på toget uten å gi naboen et papir kutt i ansiktet? Nå kan den samme pendleren bare trekke frem mobilenheten eller nettbrettet hennes for å skumme de siste nyhetene, e-postmeldinger, daglige agendaer og bilder fra helgeturen hennes uten å krenke den seks tommers grensen mellom enheten hennes og naboens personlige rom.

Google Apps-brukere har flere valg når det gjelder tilgang til e-post, kalender og kontakter via deres mobile enhet. E-post kan synkroniseres med enhetens e-postklient eller leses gjennom nettleseren. Google har laget mobile nettleserversjoner av Gmail for de mest populære mobilplattformene inkludert iOS og Android. Funksjonen "flytende" bar gjør det mulig for brukere å raskt organisere meldinger mens de ser dem på en liten skjerm.

Noen av de mest spennende mobilforbedringene i 2011 har vært for Google Dokumenter og Nettsteder. Du kan nå se dokumentene dine på alle telefoner som støtter HTML, og du kan gjøre endringer i disse dokumentene på Android- og iPhone-enheter. Si at du står i kø på Starbucks og skjønner at du har glemt å legge notatene dine til dagsorden for møtet som starter om femten minutter? Du trenger ikke å hente telefonen eller sende en e-post, du kan bare åpne møtedokumentet på Android-enheten din og legge til endringene dine.

Google Sites, den mindre utbredte samarbeidsfunksjonen til Google Apps, gjør det mulig for brukere å raskt og enkelt lage samarbeidsnettsteder. Disse nettstedene kan brukes til intern prosjektstyring, medarbeiderprofiler eller til og med eksterne nettsteder for mindre virksomheter.

Google Nettsteder har nå en funksjon som lar dem formateres for visning av mobilenheter. Dette gjør det raskt enklere å vise firmainformasjon når du er på farten.

Lokale funksjoner i Google Apps

Mange av de lokale funksjonene i Google Apps finner du i Google Kalender-appen.

Tidssone-deteksjon

Hyppige reisende vil finne funksjonen for automatisk tidssoneoppdagelse i Google Kalender nyttig når du reiser til nye tidssoner. Ingenting er verre enn å bli jetlagert, våkne opp for å innse at du har gått glipp av et møte fordi kalenderen din var satt til feil tidssone.

Planleggingsmøter i forskjellige tidssoner

Du kan glemme de aritmetiske og geografiske gåtene når det er nødvendig for å planlegge møter med kolleger i andre tidssoner. En smart funksjon i Google Kalender er muligheten til å velge en annen tidssone enn din egen når du planlegger et møte. Hvis kollegaen din forteller deg at møtet er klokka 15.00 ET, kan du velge ET når du planlegger møtet. Når møtet er lagret, vises det automatisk i kalenderen din kl. 12 hvis du er i PT.

Den sosiale strategien

Google Apps har hatt sosiale elementer i sin arkitektur siden begynnelsen. Innebygd chat, samtidig redigering av Google Docs og Doc Sharing gir et sosialt element til å fungere. Dette gjelder spesielt for distribuerte team som ikke ville hatt denne typen aktiviteter for ekstern interaksjon for ti år siden. Hvis Google Dokumenter og Chat var sosiale gevinster i fortiden, hva er da i fremtiden for bedriftens sosiale strategi?

Sosiale nettverk i bedriften

Googles siste sosiale push er Google Plus, et moderne verktøy for sosialt nettverk med sirkler, gnister, hangouts, strømmer og streaming av bilder. Enterprise cloud computing har for tiden sosiale nettverksprodukter som Chatter og Yammer, men Google Plus kan være det neste?

For øyeblikket er ikke Google Plus tilgjengelig for de som har Google Apps-kontoer (forretningsmessige eller personlige). Det er heller ingen måte for bedrifter å lage forretningsprofiler der de kan samhandle med kundene sine. Imidlertid skyldes forsinkelsen i utgivelsen til Google Apps-brukere sannsynligvis hensynet til personvern og sikkerhet. Coca Cola ønsker ikke at noen legger ut den hemmelige Coke-oppskriften i en "Fantasy Football" -krets. Google ønsker å få denne utgivelsen riktig, i motsetning til utgivelsen av Buzz som de fikk kritikk for for ikke å forklare brukerne ordentlig at noen av innleggene deres ville være offentlige.

Så hvordan vil Enterprise sosiale nettverk se ut når Google Plus er tilgjengelig for Apps-brukere?

For det første vil lagkameratene kunne dra nytte av "Hangouts", private videokonferanserom for virtuelle team- og klientmøter.

Brukere kan også opprette Circles of kollegaer og klienter, slik at de kan publisere relative nyhetsartikler og filer som bare vises på strømmen for medlemmer i Circle. Dette kan være en fin måte å kommunisere mellom ukentlige møter i stedet for å bruke e-posttråder.

Revolusjon

Google tror ikke bare at andre Internett-selskaper vil ha suksess ved å implementere den mobile, lokale og sosiale strategien, de tror også deres egne produkter vil være mer vellykket med disse funksjonene. Hvis du er en Google Apps-bruker, er den mobile, lokale og sosiale revolusjonen over oss, bare oppdater nettleseren din.

Les også:

  • Hvorfor Google Plus er i ferd med å endre nettet slik vi kjenner det
  • 10 små, men strålende ting med Google Plus
  • De ti beste funksjonene mangler fra Google Plus

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com