Microsoft og AT&T tilbyr kundeforhåndsvisning av Azure som kjører på 5G edge nettverk

Hvorfor Azure kan være en enorm styrke i den offentlige skyen i mange år fremover Microsoft styrer produktivitetssuite, sier Agio-administrerende direktør Bart McDonough, og det er en enorm fordel i skyen.

Microsoft og AT&T har avduket det første konkrete trinnet i et partnerskap designet for å tilby kundene teknologi bygd på AT & Ts nettverk og Microsofts sky.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

I en pressemelding tirsdag sa Microsoft at de to selskapene introduserer utvalgte kundeforhåndsvisninger for Network Edge Compute (NEC) -teknologi, som driver Azure-skytjenester på AT & Ts nettverkssteder.

Som Microsoft forklarte, betyr flyttingen at AT & T's virtualiserte 5G core Network Cloud vil kunne levere Azure-tjenester til kunder.

5G-teknologi: En bedriftsleders guide (TechRepublic Premium)

Forhåndsvisningen av NEC vil i utgangspunktet være tilgjengelig for et begrenset antall kunder i Dallas, sa Microsoft. Neste år utvides forhåndsvisningen til å velge kunder i Los Angeles og Atlanta.

Teknologien blir sett på som en måte å forene 5G-, cloud- og edge computing-miljøer for bedriftskunder.

Edge computing, der behandlingen av data foregår nær kunden, har sett sin del av utfordringene, inkludert tilkoblings- og latensproblemer, sa Sid Nag, visepresident for Cloud Services and Technologies for Gartner, til TechRepublic. Men Nag mener at innføringen av 5G gjør alt dette til et mer interessant skuespill.

"Å bygge alle disse legoklossene sammen og sette dem inn i en sak hvor de alle jobber hånd i hånd er en fordel ikke bare for leverandørsamfunnet, dvs. Microsoft og AT&T, men også en fordel for forretnings- og bedriftskunden, " sa Nag .

Et eksempel gitt av Microsoft på hvordan edge computing kan være til fordel for bedrifter er innen mobilspill. En AT&T-kunde, Game Cloud Network, har utviklet et 5G-spill kalt Tap & Field, som er vert på AT & Ts kantenettverk med Microsoft Azure. I dette friidrettsspillet kjører brukere mot hverandre. Men fordelen her er at racing kan utføres i nær sanntid uten vanlig latenstid takket være hastigheten til et 5G-nettverk og 5G-tilkoblede enheter.

Utover spill, ville alle typer latensintensive bransjeapplikasjoner eller arbeidsmengder der kant og rekkevidde er nødvendig, dra nytte av denne typen miljø, ifølge Nag. Han siterte konkrete eksempler, inkludert luftfart og flåtestyring der sanntidsberegning skjer på kanten.

"Med vår 5G og edge computing, samarbeider AT&T unikt med Microsoft for å gifte seg med deres skyfunksjoner med vårt nettverk for å skape lavere latenstid mellom enheten og skyen som vil låse opp nye, fremtidige scenarier for forbrukere og bedrifter, " sier Mo Katibeh, sjefsmarkedsføring offiser for AT&T Business, sa det i pressemeldingen. "Vi har sagt hele året at utviklere og bedrifter vil være de tidlige 5G-adoptererne, og dette setter begge i spissen for denne revolusjonen."

Rapporten om forhåndsvisning av kunder for Network Edge Compute følger en kunngjøring i juli om det voksende partnerskapet mellom Microsoft og AT&T. Samarbeidet innen cloud computing, edge computing og 5G inkluderte nyheten om at de fleste av AT & Ts ikke-nettverksapplikasjoner og arbeidsmengder, som Office 365, SharePoint og OneDrive, ville migrere til Microsofts offentlige Azure-plattform innen 2024.

Den siste utviklingen kommer også i kjølvannet av Microsofts kunngjøring i begynnelsen av november av Azure Arc, en tjeneste som bringer Azure offentlige nettsky-muligheter inn i bedriften.

Som et eksempel sitert av Nag, med Azure Arc, kan en tjeneste som SQL Server som kjører i den offentlige skyen potensielt ha de samme mulighetene som kjører i lokaler i en bedrift. Gitt AT & T's overgang til Azure og Microsofts utgivelse av Azure Arc, virker den siste utviklingen som en naturlig utvidelse mellom de to partnerne som en måte å utvide Azure-tjenester til AT&T-nettverket, sa han.

"Jeg ser på disse to kunngjøringene og denne siste som veldig synergistiske, " sa Nag. "Og jeg tror forretningskunden drar fordel av det hele. Og fra et bredere perspektiv synes jeg dette er en interessant kjennetegn på 5G, sky, edge og Internet of Things. Det er klart, Microsoft har en betydelig eierandel; AT&T har en eierandel i forkant, også. Microsoft har en betydelig eierandel i offentlig sky. AT&T har en betydelig eierandel i nettverk generelt, men enda viktigere innen 5G-teknologi. "

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com