Microsoft OneDrive: Et jukseark

Microsoft OneDrive: Et jukseark For brukere av Windows 10 og Office 365 er standard skylagringstjeneste Microsoft OneDrive. Bruk denne guiden raskt å få fart på Microsofts skylagringsapp.

I løpet av omtrent et tiår har alltid tilkoblet, alltid tilkoblet skylagring utviklet seg fra en nyhetsfunksjon som bare er omfavnet av de mest eventyrlystne teknologiske kunnskapsrike individer til en fellesfunksjon som brukes av praktisk talt alle med en Internett-tilkoblet dataenhet. Cloud lagringssystemer er nå en forventet standardfunksjon for både smarttelefoner og PC-er. Når vi snakker praktisk talt, er en dataenhet som ikke har tilgang til skylagring av noe slag, sannsynligvis dømt til å mislykkes.

Mer om Windows

 • Slik bruker du God Mode i Windows 10
 • Windows 10 PowerToys: Et jukseark
 • Microsofts største flopper i tiåret
 • 10 triks og finpusse for tilpasning av Windows 10 (gratis PDF)

For Microsoft Windows 10-brukere er standard og standard skylagringstjeneste Microsoft OneDrive, som er inkludert som en integrert del av de vanligste installasjonene i operativsystemet. Denne personlige versjonen av OneDrive tilbyr en grunnleggende skive av skyen der brukere kan lagre dokumenter, skjermbilder, bilder, podcaster og andre vanlige filtyper.

For Microsoft Office 365-abonnenter er standard og standard skylagringssystem OneDrive for Business, som tilbyr samme funksjonalitet som den personlige versjonen pluss noen forbedringer som er viktige for produktivitetsapplikasjoner og forretningsdrift. Funksjonsvarianter for OneDrive for Business er spesielt bundet til individuelle Office 365-abonnementer.

For å hjelpe IT-ledere raskt å komme opp i fart på Microsoft OneDrive, har TechRepublic samlet de viktigste detaljene og relaterte ressurser på Microsofts standard skylagringssystem i denne guiden, som vi med jevne mellomrom vil oppdatere etter hvert som ny informasjon blir tilgjengelig. Denne artikkelen er også tilgjengelig som nedlastning, Cheat sheet: Microsoft OneDrive (gratis PDF).

2020-budsjettforskningsrapport: Sikkerhet, skytjenester og digitalisering er de viktigste budsjettprioriteringene (TechRepublic Premium)

Hva er Microsoft OneDrive?

Den personlige versjonen av Microsoft OneDrive er en skylagringstjeneste som tilbys Microsoft-kunder som velger å logge seg på Windows 10-operativsystemet ved hjelp av en gratis Microsoft-konto. Standard personlig versjon av OneDrive gir brukerne tilgang til 5 GB lagringsplass i skyen på servere som administreres av Microsoft.

I kontrast er Microsoft OneDrive for Business en skylagringstjeneste som tilbys Microsoft Office 365-abonnenter. For å få tilgang til skytjenesten, må abonnenter logge på Office 365-kontoene sine. Mengden tilgjengelig skylagring bestemmes av det valgte abonnementsnivået og spenner fra en base på 1 TB til ubegrenset lagring med et Office 365 Business Premium-abonnement.

Hvordan fungerer Microsoft OneDrive?

Enten du bruker den personlige versjonen, forretningsversjonen eller en kombinasjon av begge deler, fungerer Microsoft OneDrive på lignende måte. Fra brukerens perspektiv, når det vises i Windows 10 File Explorer, ser OneDrive ut som bare en annen filmappe eller katalog på systemet. Figur A viser hvordan det ser ut i File Explorer for en bruker på en PC.

Figur A

Figur A

OneDrive-filmappen er lagret på den lokale harddisken akkurat som alle andre filmapper. Brukere kan legge til mapper og undermapper, kopiere filer til mappene, flytte filer fra en mappe til en annen og få tilgang til filer fra applikasjoner når de trenger dem. Når det gjelder Windows 10, blir filer som er lagret i en OneDrive-mappe, behandlet på samme måte som filer som er lagret andre steder på systemets harddisker.

Det er en stor forskjell: Hver fil som er lagret på en lokal harddisk i OneDrive-katalogen, kopieres automatisk og umiddelbart til skyen. Denne kopieringsprosessen skjer i bakgrunnen og blir vanligvis ikke lagt merke til av brukere. Når kopieringen er fullført, er disse filene tilgjengelige via en internettforbindelse og en gyldig innlogging.

Det er her Microsoft-kontoen eller Office 365-abonnementet spiller inn. Du kan få tilgang til filer ved hjelp av en annen datamaskin eller via en nettleser, men bare hvis den brukeren oppgir riktig påloggingsinformasjon. Sterkere autorisasjonsinformasjon gir sikrere OneDrive-data.

Å få tilgang til OneDrive på en annen PC eller mobil enhet enn originalen vil aktivere en synkroniseringssekvens som vil legge til og trekke fra nyere filaktivitet til det som er lagret i skyen nøyaktig samsvarer med det som er lagret på den lokale harddisken. Uansett hvilke av enhetene dine som er koblet til OneDrive, vil den ha en nøyaktig versjon av aktiviteten, dokumentene og dataene dine.

Microsoft OneDrive tilfører flere viktige fordeler til Windows 10-brukeropplevelsen:

 • Tilgang fra hvilken som helst enhet - Når en fil er lagret i en OneDrive-mappe og deretter lastet opp til skyen, blir den tilgjengelig for alle enhetene dine.

 • Frakoblet tilgang - Fordi filer lastes ned fra skyen til den lokale harddisken, kan du få tilgang til og endre filer mens du er frakoblet. Når enheten senere får tilgang til skyen, blir den nye versjonen av en fil lastet opp til skyen.

 • Sikkerhetskopiere filer automatisk - Fordi filer lastes opp automatisk til skyen, har du alltid en skybasert sikkerhetskopi. For OneDrive for Business kan filer kontinuerlig lastes opp til skyen når de endres ved hjelp av AutoSave-funksjonen.

 • Deling og samarbeid - Spesifikke filer eller mapper kan deles med andre brukere, og det kan gis tillatelse til delt dokumentredigering. OneDrive for Business-brukere kan få tilgang til filer samtidig for samarbeidsformål.

 • Personal Vault - Filer angitt som inneholder sensitive data er beskyttet av identitetsbekreftelse. Filer i ditt personlige hvelv kan bare nås med autentiseringsprotokoller som fingeravtrykk, ansiktsgjenkjenning eller dobbel autentisering via SMS-koder.

Tilleggsressurser

 • Hvordan bygge en vellykket karriere som skyingeniør (gratis PDF) (TechRepublic)
 • Topp skyleverandører 2019: AWS, Microsoft Azure, Google Cloud; IBM gjør hybrid trekk; Salesforce dominerer SaaS (ZDNet)
 • Cloud computing: SaaS, IaaS eller PaaS - som vokser raskest? (ZDNet)
 • Spesiell funksjon: Industrisky (TechRepublic Download)
 • Slik konfigurerer du en Windows 10-datamaskin: 5 viktige trinn (TechRepublic)
 • Hvordan tilordne et stasjonsbrev til Microsoft OneDrive i Windows 10 (TechRepublic)
 • Hvordan sikre OneDrive-filer og -mapper med Personal Vault (TechRepublic)
 • Hvordan lage en forekomst av S3-skylagring i AWS (TechRepublic)

Hva er Microsoft OneDrive sine spesifikasjoner og funksjonsvarianter?

Det er to versjoner av Microsoft OneDrive å velge mellom: Personal and Business. Innenfor hver av disse kategoriene er det ytterligere spesifikasjoner og funksjonsvarianter du bør vurdere. Valgene kan bli noe kompliserte, men tabell A og tabell B bør gi deg en klarere forståelse av hva som tilbys på hvert nivå.

Tabell A - Microsoft OneDrive Personal

Beskrivelsegrunn~~POS=TRUNCNivå 2Office 365 PersonalOffice 365 Home

Koste

Gratis

$ 1.99 / måned

$ 69.99 / år

$ 99.99 / år

Oppbevaring

5 GB

100 GB

1 TB

1 TB per person opp til 6

Office 365

Nei

Nei

Ja

Ja

Personlig hvelv

3 filer

3 filer

Ubegrenset filer opp til lagringsgrense

Ubegrenset filer opp til lagringsgrense

Kontor for nettet

Ja

Ja

Ja

Ja

Passordbeskyttede delingskoblinger

Nei

Nei

Ja

Ja

Tabell B - Microsoft OneDrive for Business

BeskrivelsePlan 1Plan 2Premium

Koste

$ 5 / bruker / måned

$ 10 / bruker / måned

$ 12.50 / bruker / måned

Oppbevaring

1 TB

Ubegrenset lagring

Ubegrenset lagring

Office 365

Ja

Ja

Ja

Desktop Office-apper

Nei

Nei

Ja

Kontor for nettet

Ja

Ja

Ja

Avansert identifikasjonssikkerhet

Nei

Ja

Ja

Avanserte delingsfunksjoner

Ja

Ja

Ja

Avanserte samarbeidsfunksjoner

Nei

Nei

Ja

Hvorfor er Microsoft OneDrive viktig?

Skybasert lagring har blitt en grunnleggende og forventet funksjon for forbrukere og bedriftsbrukere. Sikker lagring av viktige dokumenter, bilder og andre filer i skyen er nå bare en del av den generelle brukeropplevelsen for arbeidsstasjoner, personlige datamaskiner og mobile enheter.

I dette miljøet av forventninger fra brukerne, er Microsoft OneDrive designet for å tilby en enkel, innebygd skylagringsløsning som alle kan få tilgang til. I mange tilfeller fungerer OneDrive som den innledende applikasjonen for skylagring for både forbrukere og bedriftsbrukere.

På forretningsnivå er Microsoft OneDrive viktig fordi den grunnleggende applikasjonen og tilhørende funksjoner kan oppgraderes til å omfatte produktivitetsrelaterte elementer som ubegrenset lagringskapasitet, SharePoint-servere, Microsoft Teams, Yammer og samtidig dokumentsamarbeid.

Tilleggsressurser

 • Hvordan endre mappene Microsoft OneDrive synkroniseres til skyen (TechRepublic)
 • Hva er nytt i OneDrive for Business? (TechRepublic)
 • Microsoft begynner å selge utvidede lagringsplaner for forbruker OneDrive (ZDNet)
 • OneDrive legger til alternativ for personlig hvelv for sensitive filer og bilder (ZDNet)
 • Det krever arbeid å holde dataene dine private online. Disse appene kan hjelpe (CNET)
 • Sammenligningstabell: Enterprise samarbeidsverktøy (TechRepublic)
 • 5 beste lokale lagringsalternativer for skyer (TechRepublic)
 • Spesiell funksjon: Administrere multicloud (gratis PDF) (TechRepublic Download)
 • 10 gratis alternativer til Microsoft Word og Excel (TechRepublic nedlasting)

Hvem er Microsoft OneDrive sine konkurrenter?

I et miljø der både forbrukere og bedriftsbrukere forventer grunnleggende skylagringstjenester, vil det være betydelig konkurranse. Selv om Microsoft OneDrive kan dra nytte av sin status som den innebygde skylagringsløsningen for Windows 10, er den ikke immun mot konkurranse fra andre tjenester.

Sannsynligvis ville den mest fremtredende konkurransen til Microsoft OneDrive personlig være fra Google Drive. Den personlige Google Drive-skylagringstjenesten er gratis med en Google-e-postkonto og starter på 15 GB. Forbrukerne kan oppgradere til 100 GB for $ 19.99 / år og 200 GB for $ 29.99 / år. Det er også en forretningsversjon som inkluderer flere produktivitets- og samarbeidsfunksjoner.

Forbrukere som bruker iPhones, velger ofte å bruke Apple iCloud-lagringstjenesten, som starter med 5 GB gratis. Forbrukerne kan oppgradere til 50 GB for $ 0, 99 / måned og 200 GB for $ 2, 99 / måneden. For forbrukere som trenger maksimal lagringskapasitet, kan 2 TB fås for $ 9, 99 / måned.

Det er dusinvis av andre lagringstjenester for forbrukersky, som alle tilbyr et grunnleggende kapasitetsnivå gratis med oppgraderte nivåer tilgjengelig for en pris. Noen av de mer fremtredende konkurrentene som tilbyr grunnleggende ledig kapasitet inkluderer iDrive (5 GB), DropBox (2 GB), Box (10 GB) og bepaaldeSafe (10 GB).

For bedriftsmarkedet er konkurransen hard, og tjenestene som tilbys varierer veldig mellom selskaper. Som nevnt tilbyr Google Drive en forretningsaktivert versjon som inkluderer produktivitets- og samarbeidsfunksjoner; det gjelder også for Apple iCloud.

Men det er bare toppen av det ordspråklige isfjellet. Det er hundrevis, kanskje tusenvis, av tilgjengelige skylagringstjenester som serverer små til mellomstore bedrifter over hele verden. Mange av de samme selskapene tilbyr også skylagringstjenester på bedriftsnivå også.

Konkurranse på SMB og bedriftsnivå spenner fra forretningstilbud fra slike som Box og Dropbox til fullservicetilbud fra Google Cloud, Amazon AWS, IBM, SAP og Oracle, for bare å nevne noen. Under visse omstendigheter kan konkurranse med OneDrive faktisk komme fra Microsoft Azure og dens Enterprise Cloud Storage-løsninger.

Tilleggsressurser

 • Hvordan bruke Microsoft OneDrive på iOS- eller Android-enheten din (TechRepublic)
 • Hvordan dele og samarbeide om Microsoft Office-dokumenter på en iPad (TechRepublic)
 • Google Drive vs. OneDrive: Hvilken er bedre for bedriften din? (ZDNet)
 • Slik bruker du den nye Google Drive-appen (TechRepublic)
 • 5 beste desktop-synkroniseringsapper (TechRepublic)

Hvordan får du Microsoft OneDrive?

Den personlige versjonen av Microsoft OneDrive er tilgjengelig med alle installasjoner av Windows 10-operativsystemet. Hvis du er usikker på om en personlig versjon av OneDrive er aktiv på PC-en, sjekk systemskuffen for et hvitt skyikon, som vist i figur B.

Figur B

Figur B

Hvis det hvite skyikonet ikke er der, se etter Microsoft OneDrive i startmenyen.

Microsoft OneDrive for Business er tilgjengelig med et abonnement på Microsoft Office 365. Hvis du er usikker på om en versjon av OneDrive for Business er aktiv på PCen din, må du sjekke systemmagasinet for et blått skyikon, som vist i figur B.

Hvis det blå skyikonet ikke er der, se etter OneDrive i Start-menyen eller logg deg på Office365 og start OneDrive for Business-appen.

Det er viktig å merke deg at du kan få tilgang til både den personlige og forretningsversjonen av Microsoft OneDrive samtidig fra samme PC eller enhet. I slike situasjoner er det viktig å merke hver mappe beskrivende og eksplisitt.

Både den personlige og forretningsversjonen av Microsoft OneDrive er tilgjengelig nå.

Microsoft Weekly Newsletter

Vær din virksomhets Microsoft-innsider ved hjelp av disse Windows- og Office-opplæringsprogrammene og våre eksperters analyser av Microsofts bedriftsprodukter. Leveres mandager og onsdager

Registrer deg i dag

Tilleggsressurser

 • Hvordan bli programvareingeniør: Et jukseark (TechRepublic)
 • Microsoft Office 365 for virksomheten: Alt du trenger å vite (ZDNet)
 • De 10 viktigste iPhone-appene gjennom tidene (Download.com)
 • Må-lese dekning: Programmeringsspråk og karriereressurser for utviklere (TechRepublic på Flipboard)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com