Microsoft gjemmer stadig Azure-inntektsnumre, men hvorfor?

Bilde: CNET

Microsoft er etter alt å dømme en seriøs, kommende utfordrer for AWS i skykrigene. Eller slik tenker vi. Ingen av oss vet faktisk fordi Microsoft nok en gang ikke har klart å bryte ut Azure-inntektene sine, og foretrekker i stedet å skjule Azure-resultater ved å kombinere dem i de mye (mye) større Office 365-skyinntektene. Noen vil hevde at det ikke betyr noe, at "Annet enn hesteveddeløp er det ingen som bryr seg." Men det betyr noe, fordi det er med på å rettferdiggjøre bedriftsinvesteringer i Azure. Ingen vil skye alene.

Offentliggjøring: TechRepublic kan tjene en provisjon fra noen av produktene som er omtalt på denne siden. TechRepublic og forfatteren ble ikke kompensert for denne uavhengige vurderingen.

Så hva kunngjorde Microsoft?

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Ikke mye. I inntektsrapporten ga Microsoft bare ett inntektsrelatert tall for Azure: 73%. Det er vekstraten. Hvis du lurer på hva den veksten faktisk representerer (73% vekst på $ 1 i omsetning? $ 1 milliard i inntekter? $ 10 milliarder?), Vel, er du heldig. Microsoft begraver Azure-inntektene i en mye større bunke med "Commercial Cloud" -inntekter som inkluderer Office 365 (som inntektene for øvrig svømmer).

Vi vet at Azure vokste med 98% for et år siden, og at vekstraten fortsetter å gå ned hvert kvartal. Dette er normalt. Etter hvert som inntektene blir større, er det i utgangspunktet umulig å opprettholde den samme vekstraten (med mindre du er AWS, som har holdt veksten over 40% til tross for at du nå har nådd en hastighet på nesten 31 milliarder dollar).

Men hva er Azure-tallet? Selv om ingen utenfor Microsoft vet, og selskapet ser ut til å være fornøyd med at de ikke skal vite, da analytikere er analytikere, tror de at de vet det. Derfor hører vi Stifel-analytikere hevde at Azure-inntektene "vokser raskere enn AWS var i samme størrelse, " til tross for at Stifel-analytikere faktisk ikke vet hva "størrelse" Azure er, og vet heller ikke hvilken rate AWS vokste " i en lignende størrelse "fordi Amazon i løpet av de første ni årene av sin eksistens ikke brøt ut AWS-tall.

Vi vet at Azure-kunder stort sett fornyer kontraktene sine, fordi Microsoft CFO Amy Hood nevnte dette på inntekter. Hood understreket faktisk at Azure har hatt en fortsatt økning i antall større, langsiktige kontrakter, i samsvar med forrige kvartal. Vi vet også at Azure, en gang et drag på Microsofts bruttomargin, nå bidrar til forbedringer i bruttomarginen, med "betydelig forbedring av Azure bruttomargin" og ga fem poeng for å ta den samlede kommersielle Cloud bruttomargin til 63%. Hvorfor betyr dette noe for å bli teknologikjøpere? Fordi disse marginforbedringene stammer fra at Microsoft forbedrer maskinvaren effektivitet, blant annet, noe som gjør det til en enda bedre sky å bygge videre på.

Gjør det noe?

Dette bringer oss tilbake til gruppepress. Eller flokkmentalitet. Eller uansett hvilken negativ eller positiv måte du vil uttrykke virkeligheten som CIOs (og utviklere) foretrekker å samle rundt en vinner. Dette er grunnen til at Microsoft ikke avslører Azure-tall, men også grunnen til å tro at selskapet vil kunngjøre dem så snart som mulig. Som Corey Quinn har antydet, vil det å avsløre nåværende tall sannsynligvis vise hvor bredt kløften er mellom AWS og Azure. Gi det imidlertid noen kvartaler, og Azure-tallene vil sannsynligvis vise at selskapet vinner som en reell styrke.

I mellomtiden venter vi. Men det er ikke som om vi venter uten antydninger til de gode tingene som kommer for Azure. Da Credit Suisse spurte IT-ledere om hvilke leverandører som vil se de største økte utgiftene det neste året, toppet Microsoft listen med en god margin. (Syvifire og fire prosent spurte at Microsoft vil se de store økningene i utgiftene.) For det andre på listen? AWS, med 62% av IT-ledere som sier at skygiganten vil se den største økningen i utgiftene.

Som sådan er det trygt å anta at CIO-er og utviklere allerede føler at de ikke er alene om å satse på Microsoft Azure. Når disse spillene stemmer overens med inntektene som nærmer seg AWS 'storhet, er det en sikker ting at Microsoft vil begynne å rope suksessen fra hustakene. Hvorfor? For det er det som vinnerne i et marked pleier å gjøre.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com