Microsoft Azure blir en større skytrussel mot Amazon, og det er derfor

Microsoft Azure ... på mindre enn to minutter Lurer du på hva som gjør Microsofts Azure skyplattform unik? Finn ut på mindre enn to minutter!

En fersk CIO-undersøkelse sendte Oracle sine aksjer til å skyve på grunn av frykt for at (gisper!) CIO-er, virkelig ikke liker Oracle. Dette er imidlertid ikke den store nyheten i JP Morgan's "svært prediktive" undersøkelse av 154 fagdirektører. I stedet for å fortelle oss hva vi allerede vet om Oracle, er undersøkelsen stort sett interessant for hva den forteller oss om fremtiden til skyutgifter.

Med CIOs som navngir Microsoft som den "mest integrerte leverandøren" med stor margin, virker oddsen bra for at Microsoft Azure kan være i stand til å lukke den formidable ledelsen som for øyeblikket er CIOs 'andre skyval: Amazon Web Services (AWS).

Det er ikke meg, Oracle, det er deg

Det er ingen hemmelighet at Oracle ikke har mange venner innen enterprise IT. Men da har den ikke trengt noe. Med dominerende markedsandel i databaser har Oracle tyngdekraft vært vanskelig for foretak å unngå, ettersom den har anskaffet applikasjoner og mellomvare for å utfylle databehegemoniet.

Ja, Oracle's markedsandel har falt hvert år siden 2013, som Gartner-data avslører, pummelert av sky og open source-databaser. En slik utflytting har imidlertid gått sakte.

"Den største styrken i arv databasesystemer er treghet, " sa Gartner-analytiker Merv Adrian en gang. Når en database ligger i sentrum av et komplekst nett med mange andre applikasjoner, mellomvare og infrastruktur, er det ikke noe som heter en enkel "rip and erstatte."

Til tross for dette kvelertaket på CIO, er arbeidsmengden i bevegelse. Mens skyadopsjon opprinnelig ble drevet av utviklere, er CIOs endelig å ta igjen. Når de ser ut for å flytte databasearbeid til offentlige skyer, finner de mega-leverandører like formidable som Oracle var i datasenteret. Av spesiell interesse er hvilken de for tiden stoler mest på: Microsoft.

Microsoft MVP

I følge JP Morgan's CIO-undersøkelse blir Oracle kåret til den "mest integrerte leverandøren" av bare 2% av CIO-ene. Microsoft, derimot, topper listen med 27% av CIO-er som navngir den som deres "must have" -leverandør. AWS, ikke engang et glimt i Andy Jassys øye tilbake når Oracle eide bedriften helt, får 12% av CIOs hjerterace.

Det er selvfølgelig godt for AWS, men det bør gi virkelig håp til Microsoft. I følge Gartners siste IaaS Magic Quadrant, fortsetter AWS å regjere suverent, men har hard konkurranse fra Microsoft Azure. Oracle er en ettertanke, og risikerer raskt å miste terreng, slik JP Morgan-analytiker Mark Murphy har beskrevet:

Oracle-bruksintensjoner har bare sett lunken ut i CIO-undersøkelsesarbeidet i den siste tiden, men dataene tar et dykk i den nåværende undersøkelsen. ... I diskusjonene våre har CIOs klargjort at de migrerer Oracle-databaser til Microsoft SQL Server, Amazon-databaser og PostgreSQL.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

AWS er ​​fortsatt skyleverandøren for å slå, selvfølgelig, men gitt Microsofts historiske styrke og fortsatte relevans med CIO-er, er det ikke vanskelig å forestille seg at mange CIO-er vil føle seg mest komfortable med å skifte arbeidsmengde fra Orakles lokale historie til Microsofts insisterende hybridhistorie. Jeg antyder ikke at Azure for øyeblikket ser de fleste Oracle-defeksjoner: En titt på migrering av AWS-databaser og inntektsvekst vil indikere at AWS er ​​den største mottakeren av Oracle's tapte glans med CIO-er.

Og likevel vil det være tåpelig å avvise det 27% -tallet, spesielt i lys av Murphys kommentar om at JP Morgan CIO-undersøkelser har vært "svært forutsigbare" tidligere. Microsoft vil ikke flytte forbi AWS når som helst snart, men med en så solid støttebase med CIO-er, er det sannsynlig at vi vil se det fortsette å styrke som en levedyktig # 2.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com