Microsoft Azure: Et jukseark

Microsoft Azure ... på mindre enn to minutter Lurer du på hva som gjør Microsofts Azure skyplattform unik? Finn ut på mindre enn to minutter!

Økningen av cloud computing gir bedrifter muligheten til raskt å tilby databehandlingsressurser uten den kostbare og arbeidskrevende oppgaven å bygge datasentre, og uten kostnadene ved å drive servere med uutnyttet kapasitet på grunn av variabel arbeidsmengde.

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Azure, Microsofts cloud computing-plattform, ble lansert i februar 2010. I tillegg til tradisjonelle skytilbud som virtuelle maskiner, objektlagring og innholdsleveringsnettverk (CDN), tilbyr Azure tjenester som utnytter proprietære Microsoft-teknologier. For eksempel tillater RemoteApp distribusjon av Windows-programmer ved hjelp av en virtuell maskin, med klienter på Windows, Mac OS, Android eller iOS som bruker programmet gjennom en ekstern desktopforbindelse. Azure tilbyr også skybaserte versjoner av vanlige Microsoft-løsninger, for eksempel Active Directory og SQL Server.

Denne introduksjonen til Microsofts skyplattform vil oppdateres med jevne mellomrom for å holde IT-ledere i sløyfen om nye Azure-tjenester og måter de kan utnyttes på. ( Merk : Denne artikkelen om Microsoft Azure er tilgjengelig som en gratis PDF-nedlasting.)

Kortfattet sammendrag

 • Hva er Microsoft Azure? Microsoft Azure er en samling forskjellige cloud computing-tjenester, inkludert ekstern vert og administrerte versjoner av proprietære Microsoft-teknologier, og åpne teknologier, for eksempel forskjellige Linux-distribusjoner som kan distribueres i en virtuell maskin.
 • Hvorfor betyr Microsoft Azure noe? Azure mangler forhåndskostnader eller en betydelig tidsforsinkelse i ressursfordelingen - kapasitet er tilgjengelig på forespørsel. Med en bruksbasert faktureringsformel er Azure et overbevisende alternativ for bedrifter som går over fra lokale servere til skyen.
 • Hvem påvirker Microsoft Azure? Azure kan brukes i alle målestokk, fra oppstart av et garasje til et Fortune 500-selskap. På grunn av den enkle overgangen kan organisasjoner med en eksisterende Windows Server-distribusjon finne Azure som best tilpasset deres behov.
 • Når ble Microsoft Azure løslatt? Azure nådde generell tilgjengelighet i februar 2010, og ytterligere tjenester og regionale datasentre ble kontinuerlig lagt til siden lanseringen.
 • Hvordan får jeg Microsoft Azure? Nye brukere mottar en servicekreditt på $ 200 i 30 dager når de registrerer seg for Microsoft Azure; kreditten kan brukes på enhver Microsoft-levert tjeneste. Ytterligere rabatter og studiepoeng er tilgjengelig for startups, nonprofits og universiteter.
Bilde: Microsoft

Hva er Microsoft Azure?

Microsoft Azure er en plattform av interoperable nettsky-databehandlingstjenester, inkludert åpen kildekode, standardbaserte teknologier og proprietære løsninger fra Microsoft og andre selskaper. I stedet for å bygge en serverinstallasjon på stedet, eller leie fysiske servere fra tradisjonelle datasentre, er Azures faktureringsstruktur basert på ressursforbruk, ikke reservert kapasitet. Prisene varierer mellom forskjellige typer tjenester, lagringstyper og den fysiske plasseringen som Azure-forekomstene dine er hostet fra.

Lagringspriser varierer for eksempel basert på redundans og distribusjonsalternativer. I den sentrale amerikanske regionen starter varm lokalt redundant lagring av klosser for blokkering (LRS-HOT), med 3 eksemplarer i ett datasenter, på 0, 0184 dollar per GB. Geografisk redundant lagring (GRS-HOT), med 3 kopier i ett datasenter og 3 kopier i et andre geografisk fjernt datasenter, starter på $ 0, 0368 per GB. Lesetilgang GRS (RAGRS-HOT), som gir mulighet for lesetilgang i det andre datasenteret, starter på $ 0, 046 per GB.

I tillegg til nevnte lagrings-, virtuelle maskin-, CDN- og Windows-relaterte tjenester, tilbyr Azure også en rekke andre tjenester.

 • Azure Kubernetes Services lar forretningsforetak opprette og administrere Kubernetes-klynger, inkludert opprette, skalere og oppgradere, og frigjøre utviklere til å fokusere på applikasjonen deres.
 • Azure Blockchain Services lar bedrifter bygge, styre og utvide blockchain-nettverk i stor skala. Preview-funksjonen forenkler dannelse, styring og styring av konsortium blockchain-nettverk slik at du kan fokusere på forretningslogikk og apputvikling.
 • Azure Digital Twins er en tjeneste som for øyeblikket er i forhåndsvisning, og som gir verktøyene som er nødvendige for å modellere forholdet mellom mennesker, steder og enheter ved å bruke virtuell representasjon av et fysisk miljø, kjent som den romlige intelligensgrafen.
 • Azure IoT Suite tilbyr forskjellige alternativer for tilkobling og overvåking av enheter, i tillegg til å tilby telemetri- og analysetjenester.
 • HDInsight er en tilpasset Hadoop-distribusjon.
 • Azure Redis Cache er en administrert versjon av den populære open-source Redis datastrukturserveren; Azure Cosmos DB er en hostet NoSQL-database for spesifikke brukssaker; og Azure Search er en OData-basert administrert søketjeneste.
 • Azure Media Services tilbyr skybasert videoavspilling, indeksering, koding og innholdsbeskyttelse.

Microsoft, i koordinering med maskinvareleverandører som Lenovo, Dell EMC, HP Enterprise, Cisco og Huawei, tilbyr Azure Stack-apparatet til bruk i hybrid sky-distribusjoner. Azure Stack-sertifisert maskinvare lar organisasjoner kjøre Azure-applikasjoner fra den offentlige Azure-skyen mens de utnytter data som er vert på stedet, i tillegg til å kjøre de samme tjenestene fra den offentlige Azure-skyen på Azure Stack-plattformen.

5G: Hva det betyr for IoT (ZDNet / TechRepublic spesialfunksjon) | Last ned gratis PDF-versjon (TechRepublic)

Tilleggsressurser:

 • Microsoft Azure: Hvordan det gir et konkurransefortrinn (TechRepublic)
 • Hvordan lage et virtuelt nettverk i Azure (TechRepublic)
 • Hvordan lage en serverløs databehandlingsfunksjon i Microsoft Azure (TechRepublic)
 • Microsoft Azure Cosmos DB: Den smarte personens guide (TechRepublic)
 • Microsoft Azure Stack er klar til å bestille fra Dell EMC, HPE og Lenovo (ZDNet)
 • Windows Server på ARM: Microsoft beveger seg lenger enn Intel i Azure-skyen (ZDNet)
 • Vil du kjøre Windows 10-stasjonære datamaskiner praktisk talt på Azure? Nå kan du (ZDNet)
 • Microsofts Azure IoT-hub er nå klar for virksomhet (ZDNet)
 • Microsoft leverer fremdriftsrapport for bedrifter (ZDNet)

Hvorfor betyr Microsoft Azure noe?

Azure tilbyr, i likhet med andre leverandører av skytjenester, muligheten til å øyeblikkelig tilby databehandlingsressurser på forespørsel. Sammenlignet med den tunge oppgaven med å planlegge og bygge et datasenter på stedet, sammen med nødvendige maskinvareoppgraderinger, vedlikeholdskostnader, krav til serverkjøling, strømkostnader og bruk av gulvplass - spesielt for kontorer med tilhørende eiendomskostnader-- besparelsene kan legge opp veldig raskt.

Fordelene med Azure strekker seg imidlertid over kostnadskontroll. Oppgaven med å administrere visse teknologier som Windows Server, Active Directory og SharePoint kan lettes kraftig med kombinasjonen Azure og Office 365. Dette frigjør IT-ansatte til å jobbe med nye prosjekter, i stedet for å bruke tid på generell systemvedlikehold.

Microsoft begår aggressivt etter organisasjoner for å flytte AI-beregningsoperasjoner til Azure. Project Brainwave - et FPGA-basert dyp læringssystem bygget for AI i sanntid - ble utgitt som forhåndsvisning til Azure på Microsofts utviklerkonferanse for Build 2019. . Microsoft la også til kognitive tjenester-algoritmer for å generere innsikt fra strukturert eller ustrukturert innhold, i tillegg til å legge til funksjoner til Azure Machine Learning Service for å hjelpe utviklere med å bruke "en no-code tilnærming til modelloppretting og distribusjon ved hjelp av et nytt visuelt maskinlæringsgrensesnitt, " i følge ZDNet.

Microsoft styrker tidligere kunngjort innsats for å bringe blockchain-tilbud til Azure, med blockchain-as-a-service-funksjonen Azure Blockchain Service, som lar utviklere opprette, administrere og styre konsortium blockchain-nettverk. Azure Blockchain Service ble utgitt i en offentlig forhåndsvisning på Build 2019.

Tilleggsressurser:

 • Cloud er billigere enn VM-er og containere for de fleste nye applikasjoner (TechRepublic)
 • Azures nye autoskala-funksjon gjør VM-distribusjoner mye enklere (TechRepublic)
 • Microsoft Azure legger til imponerende sikkerhets-, container-, IoT- og fildelingsfunksjoner (TechRepublic)
 • Red Hat Enterprise Linux-bilder nå i Microsoft Azure Marketplace (ZDNet)
 • 15 viktige støttesider for Windows-administratorer (TechRepublic Premium)
 • Microsofts Project Brainwave bringer hurtigbrikke smarts til AI på Build conference (CNET)

Hvem påvirker Microsoft Azure?

Organisasjoner med en eksisterende distribusjon av Microsoft-teknologier, spesielt Windows Server og Active Directory, vil finne Azure som en spennende oppgradering. Ettersom Windows Server 2008 har nådd slutten av mainstream-støtte, kan planlegging for overføring til skybaserte Azure-tjenester være å foretrekke fremfor investeringer i ny serverhardware og Windows Server-lisenser.

Som for enhver skytjeneste, er kostnadsfordelene mer reelle for oppstartsorganisasjoner som har stropper med kontanter som mangler kapital til å skaffe maskinvare og tilhørende kostnader ved en tradisjonell distribusjon på stedet, eller leie inn dedikerte servere i et tradisjonelt datasenter. Fordi faktureringsstrukturen til Azure er basert på ressurser som brukes, gjør det å skru til skyen et selskaps IT-ryggrad skalere med bedriftsvekst.

For tiden er 54 regioner tilgjengelige for bruk i Azure. Sammenlignet med AWS og Google Cloud Services, har Azure en bredere rekkevidde i utviklende markeder, med flere regioner over Asia Pacific, Sør-Afrika og De forente arabiske emirater. Av de for øyeblikket distribuerte regionene er 16 lokalisert i USA (hvorav 8 er regioner som brukes av myndighetene), 2 er i Canada, og en er i São Paulo, Brasil. I Europa har Tyskland fire, mens Storbritannia, Frankrike og Sveits har to hver, mens Irland og Nederland hver har en. For Asia Pacific har Kina og Australia fire hver, mens India har tre, og Japan og Korea har to. Hong Kong og Singapore er vert for en region per stykk. For Midt-Østen og Afrika er Sør-Afrika og UAE vert for to regioner.

Tilleggsressurser:

 • Baidu vil bruke Microsoft Azure-tjenester for selvkjørende biler (ZDNet)
 • Azure IoT, Schneider Electric og WaterForce støtter bærekraftig jordbruk (ZDNet)
 • Microsoft Azure: Priskutt for virtuelle maskiner og lagringstjenester (ZDNet)
 • Microsoft planlegger fokus på bedriftsmobilitet og sikkerhet med Azure (ZDNet)
 • Microsoft utvider Azure Active Directory-godkjenning med to nye tjenester (ZDNet)

Når ble Microsoft Azure løslatt?

Azure-plattformen ble annonsert i oktober 2008, og nådde generell kommersiell tilgjengelighet i februar 2010. Opprinnelig ble kalt Windows Azure, og ble omdøpt til Microsoft Azure i juli 2014. Ytterligere serviceområder er lagt til kontinuerlig siden tjenesten ble kunngjort.

Azure Stack, den nøkkelferdige hybridsky-løsningen som tilbys av Microsoft og en rekke maskinvareleverandører, ble først kunngjort i mai 2015. Med den første tekniske forhåndsvisningen i januar 2016, kunne organisasjoner bruke sin egen maskinvare som en del av en Azure Stack-distribusjon. Denne planen ble senere fulgt tilbake, og Microsoft forlangte at brukerne skulle kjøpe et prekvalifisert Azure Stack-system, under troen på at slike tilbud ville prestere bedre. Deltakende maskinvareleverandører har kontinuerlig gitt ut nye prekvalifiserte systemer for bruk med Azure Stack.

Under Microsofts administrerende direktør Satya Nadella har Azure utvidet til å omfatte støtte for en rekke Linux-distribusjoner som er tilgjengelige i virtuelle maskiner på Azure-plattformen. For tiden støttes CentOS, Clear Linux, CoreOS, Debian, Oracle Linux, Red Hat Enterprise Linux, SUSE Linux Enterprise, openSUSE og Ubuntu i Azure-plattformen, så vel som FreeBSD. I tillegg støtter Azure Docker-bilder.

Microsoft og SAP har samarbeidet for å gjøre SAPs forretningsprogramvare og tjenester til å kjøre på Azure. På Sapphire Now-konferansen i 2018 kunngjorde Microsoft generell tilgjengelighet av SAP HANA, og la merke til at Azure tilbyr "26 forskjellige SAP HANA-tilbud fra 192 GB til 24 TB." I 2019 ble dette utvidet ytterligere, og lagt Amazon Web Services (AWS), Google Cloud og globale strategiske servicepartnere (GSSP) for skybasert levering av S / 4HANA.

Tilleggsressurser:

 • Cray-superdatamaskiner kommer til Microsoft Azure for å øke AI-arbeidsmengden i skyen (TechRepublic)
 • Linux on Azure: Hva er dine valg? (ZDNet)
 • Microsofts neste trinn for Blockchain as a Service: Gjøre det mer brukbart av bedrifter (ZDNet)
 • Cisco lanserer IoT-plattform, samarbeidspartnere med Microsoft Azure (ZDNet)
 • Microsoft slipper forhåndsvisning av Azure cloud bot-as-a-service (ZDNet)
 • Microsoft Azure dobler ledelsen over Oracle, IBM (TechRepublic)
 • Microsoft lanserer teknisk forhåndsvisning av Azure Stack som et hybrid skyspill (TechRepublic)
 • Microsoft oppdaterer forhåndsvisning av Azure Stack med lovede tjenester (ZDNet)
 • Forskning: Adopsjonshastigheter, bruk og migreringsplaner for Cloud vs. datasenter (TechRepublic Premium)

Hvilke tjenester konkurrerer med Microsoft Azure?

En av kjernestyrken til Microsoft Azure er enkel overgang for organisasjoner som ønsker å migrere fra andre Microsoft-produkter, for eksempel SharePoint, eller integrere tett med en eksisterende Windows-distribusjon. For disse organisasjonene er Azure sannsynligvis det mest overbevisende alternativet for en sømløs overgang til skyen. I tillegg tillegger Microsoft også sterkt overholdelse av sertifiseringer for offentlige brukere, og bemerker at Azure var den første offentlige skyplattformen med en FedRAMP P-ATO.

Når det gjelder skala, er Google, Amazon og IBM absolutt i stand til å håndtere alle datamengder eller beregne oppgaver du kan generere. Amazon Web Services, omtrent som Amazon selv, har som mål å være alt for alle; som sådan har AWS den mest omfattende porteføljen av skytjenester til enhver offentlig skyleverandør. Google Cloud Platforms kjernestyrker er i maskinlæring, big data-verktøy og omfattende containerstøtte. For IoT er skyleverandørmarkedet fremdeles vidt åpent, med skreddersydde løsninger tilgjengelig fra GE Predix, Samsungs ARTIK Cloud og ThingWorx.

Tilleggsressurser:

 • Microsoft Azure blir en større skytrussel for Amazon, her er grunnen til (TechRepublic)
 • Google mot Amazon: Hvem vil vinne skyprisingskrigen? (TechRepublic)
 • Massive Amazon S3 lekkasjer fremhever brukerblinde flekker i bedriftsløpet til skyen (TechRepublic)
 • Multicloud: Et jukseark (TechRepublic)
 • Hvordan IBM planlegger å være den "ubestridte lederen" for den neste skyfasen (ZDNet)
 • IBM signerer 10-års skytjenesteavtale med Lloyds Banking Group (ZDNet)
 • Microsoft tilpasser skyen, AI, dataorganisasjonene (ZDNet)
 • Beste skytjenester for små bedrifter (CNET)
 • Microsoft Office vs Google Docs Suite vs LibreOffice (Download.com)

Hvordan får jeg Microsoft Azure?

Microsoft for Startups-programmet tilbyr $ 10.000 per måned Azure-tjenestekreditter i ett år for totalt $ 120.000. Kvalifisering er avhengig av samarbeid med en oppstartsakselerator, og Microsoft samarbeider med over 200 oppstartsakseleratorer i 47 land.

Microsofts Azure for Students-program gir en kreditt på $ 100 for å bli brukt i løpet av 12 måneder, samt tilgang til over 25 gratis produkter, inkludert virtuelle maskiner, fillagring og SQL-databaser for de første 12 månedene, mens andre produkter alltid er gratis. Dette tilbudet er tilgjengelig for studenter og fakulteter 18 år eller eldre på et STEM-relatert felt i en fireårig utdanningsinstitusjon.

I 2016 lovet Microsoft å donere 1 milliard dollar i skytjenester til universiteter og ideelle organisasjoner i løpet av de neste tre årene. Kvalifiserte organisasjoner kan registrere seg for gratis tilgang hos Microsoft Nonprofits.

For enkeltutviklere mottar nye registranter en plattformkreditt på $ 200 som gjelder alle Azure-tjenester, unntatt tilbud fra tredjepart på Azure Marketplace. Nye brukere kan registrere seg her.

Tilleggsressurser:

 • Hvordan lage en VPN-server på hjemmekontor med Microsoft Azure (TechRepublic)
 • Hvordan opprette en lagringskonto i Microsoft Azure (TechRepublic)
 • Topp skyleverandører i 2020: AWS, Microsoft Azure og Google Cloud, hybrid, SaaS-spillere (ZDNet)
 • Bruk den gratis Azure-priskalkulatoren for å finne ut hvilke tjenester som vil koste før du registrerer deg (TechRepublic)
 • Azure HDInsight klikk-for-klikk-guide: Få skybasert Hadoop opp og gå i dag (ZDNet)
 • Microsoft målretter oppstart med $ 500 millioner dollar i Azure-relaterte ressurser (ZDNet)
 • Microsoft retter seg mot universitetsstudenter med ny Azure for Students-plan (ZDNet)
 • Overholdelse kan drepe skyutviklingen din: Slik håndterer du den (TechRepublic)
 • Galleri: 10 bøker om cloud computing som alle IT-ledere bør lese (TechRepublic)
 • Topp 5: Ting å vite om skysikkerhet (TechRepublic)
 • Video: De vanligste feilene selskapene gjør med sin skystrategi (TechRepublic)
 • Video: Feil å unngå i en sky migrasjon (TechRepublic)

Redaktørens notat: Denne artikkelen ble opprinnelig publisert 10. mai 2019 og ble oppdatert 7. februar 2020 av Mark Kaelin for å gjenspeile ytterligere Azure-tjenester.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com