Inne i et IaaS-datasenter: Tilby brawn for selskapets hjerne

Når organisasjoner vurderer samlokaliseringsfasiliteter og risiko / nytte-ligningen ved å leie infrastrukturen i motsetning til å bygge egne datasentre, blir det mer og mer viktig å vite nøyaktig hva disse enorme fasilitetene tilbyr potensielle kunder. Mens kontrollerte miljøer, avanserte sikkerhetsfunksjoner og muligheten til å skalere er kraftige stimulanser til å ta spranget, nøler mange selskaper med å avgi så mye kontroll over dataene deres. Cloud-datasentre er fremdeles ukjent territorium for mange, så la oss ta en titt på hva som går inn i en IaaS-leverandør av enterprise-klasser.

SingleHop er et vertsfirma fra Chicago som leverer dedikert hosting, IaaS og andre tjenester. Til tross for å være et ungt selskap (stiftet i 2006), har SingleHop over 4000 kunder og 10.000 servere i 114 land, og det har vunnet en bunke priser. Singlehop forgrener seg - det åpner et europeisk datasenter i Amsterdam, og blir med i samlingen av IaaS-leverandører i EMEA. Hvis det går så bra med SingleHop, hvorfor bry deg om å åpne et datasenter midt i det europeiske markedet?

Det europeiske markedet

Det europeiske markedet for nettsky er et stort, og ifølge IDC vokser det - det vil generere millioner av arbeidsplasser og milliarder euro i omsetning innen 2020. Google bygde Hamina datasenter i Finland, og Facebook bygger Luleå Datasenter i Sverige, og Salesforce vil bygge et datasenter i Storbritannia neste år. Det meste av plassen i det nye datasentret SingleHop Amsterdam ble solgt før det åpnet.

Det som handler om et stort datasenter


Barrieren for innreise til datasentermarkedet er en ganske stor hindring. Et datasenter er et kontrollert miljø. Luften styres, med alt det uønskede fuktighet og støv blir fjernet. Besøkende blir kontrollert, med enmanns sikkerhetsporter, netthinneskanninger og vakter. Temperaturen er kontrollert - kald luft blåses inn av enorme klimaanlegg og varm luft blir blåst ut av tusenvis av servervifter. Kraften styres av massive UPS-er og PDU-er.

Datasentre har fantastiske kraftnett. De er koblet til strømnettet, har backup-generatorer og rom fulle av backup-batterier. Terremarks Nap of Amsterdam har 6000 KVA strøm, 6 2, 25 MW backup generatorer og 100% strøm SLA.

Et datasenter er dyrt å drifte, og den største enkeltkostnaden er strøm. Et datasenter bruker en enorm mengde juice. Facebooks Prineville datasenter, i Oregon, brukte hele 532M kWh i 2011. Å suge opp en enorm mengde strøm fører til store regninger. Også i Oregon, Googles datasenter i The Dalles, har en årlig strømregning på omtrent 13 millioner dollar.

Datasentre har fantastiske datanettverk. Interxion Cloud Hub i Amsterdam er koblet til 40 Internett-leverandører og 2 internettutvekslinger. SingleHop servicekunder i Europa, Asia og Nord-Afrika fra deres nye Amsterdam datasenter.

Datasentre tar mye plass. Et datasenter er ikke lenger bare et serverrom med mindre enn 20 stativer. Apple kjøpte 160 mål land for å bygge sitt nye datasenter i Oregon.

Et datasenter kan inneholde mange rekker med utstyrsstativer, som inneholder tusenvis av fysiske maskiner. Softlayers AMS01 datasenter i Amsterdam har plass til 8000 servere. Størrelsen på datasenteret på SingleHop er over 4.300 kvadratmeter.

Datasenterets eier legger på all denne kraften, plassen, nettverksbyggingen og sikkerheten for kundene. Datasenterplass går ikke direkte til privatbrukere - det leies ut i betydelige biter til andre virksomheter. En forhandler kan leie datasenterplass, hakke den opp og selge den som massivt delt webhotell, virtuelle maskiner eller SaaS. SingleHop-kunder inkluderer HSP-er (Hosting Service Providers), spillutviklere og leverandører av e-handel.

Amsterdam

Så hvorfor sette opp et datasenter i Amsterdam? Det er en storby i Nederland, men hva så? Hva har Amsterdam å tilby IT-selskaper?

Amsterdam er et viktig europeisk knutepunkt for omtrent alt. Den enorme Schiphol flyplassen forskyver 50 millioner passasjerer i året. Rotterdam havn skifter 450 millioner tonn varer i året. Mange datasentre og hostingleverandører har allerede gjort Amsterdam til et stort internettknutepunkt. Amsterdam har hjerner, penger og gode forbindelser.

Tar spranget

SingleHops nye datasenter er bare ett eksempel på hva slags fasiliteter som bygges over hele verden i et stadig mer konkurransedyktig marked for IaaS og andre skytjenester. Det gjenstår å se hvor nøyaktige spådommer for fortsatt vekst i cloud computing-markedet vil være, men trygg, mange selskaper legger grunnlaget for global ekspansjon.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com