iCloud åpnes fra beta: Se først på den nye Apple-tjenesten

Apple i morges har åpnet opp iCloud - sin nye synkroniseringstjeneste for iOS, Mac OS X Lion og Windows fra beta.

Noe av det første du må være klar over før du hopper om bord, er at tilgang til iCloud krever at du har iOS 5.0 og Mac OS Lion 10.7.2, som begge ikke er gjort tilgjengelig for publikum per dags dato (forfaller snart hvis ikke senere) i dag). Hvis du er interessert i å hoppe tidlig, må du ha iOS 5 eller Mac OS 10.7.2, men det vil ikke kreve begge deler. Ellers ville jeg henge fast til disse oppdateringene blir offentlig tilgjengelig.

Den andre tingen å vurdere om du er en nåværende MobileMe-bruker, er at du vil migrere fra MobileMe til iCloud. I løpet av migreringsprosessen informerer iCloud deg om at du fremdeles vil kunne få tilgang til funksjonene til MobileMe mens tjenesten er tilgjengelig frem til juni 2012, hvoretter den vil bli avbrutt, og deretter vil flere MobileMe-synkroniseringsfunksjoner ikke lenger være tilgjengelige, for eksempel muligheten for å synkronisere Dock-elementer, nøkkelringer, postkontoer og postregler. Hvis noen av disse elementene er viktige for prosessen din, vil jeg vente med å oppgradere, da det alltid er mulig at mellom nå og juni 2012 kan Apple gjenopprette noen av disse funksjonene.

Når du gjør overgangen, vil du forsikre deg om at alle dataene du synkroniserer mellom enhetene dine for øyeblikket er konsistente. Et ord med forsiktighet: Før jeg begynte å migrere, oppdaget jeg at dataene mine faktisk ikke var synkronisert - med noen kontakter på min primære Mac som burde vært på iPhone-en min, men ikke var det. Bruk litt tid på å dobbeltsjekke alle dataene dine bare for å være trygge.

Prosessen med å migrere var helt smertefri. Etter å ha spisset nettleseren din på iCloud.com og forsøkt å logge på med MobileMe-kontoen, blir du møtt med en dialogboks som ser ut som en iOS-varsling som forteller deg: "For å logge på, flytt denne MobileMe-kontoen til iCloud."

Første gang påloggingsskjerm

Normal 0 0 1 35 204 Vimarc Group 1 1 250 11.1282 0 0 0

Prosessen derfra og ut er veldig grei. Bare følg migreringshjelpen på skjermen, hvoretter alle enheter som er logget inn på en MobileMe-konto, automatisk blir migrert til iCloud, og dataene dine vil nå være tilgjengelige i iCloud.

Normal 0 0 1 24 142 Vimarc Group 1 1 174 11.1282 0 0 0

Forhåndsvisning av iCloud

iCloud likner godt på MobileMe. Du vil se de kjente e-post, kontakter, kalender og Finn min iPhone-apper sammen med det nye iWork-området i iCloud. Se skjermbildene nedenfor:

Startskjermen Post Kontakt Kalender Finn min Iphone iWorks

Normal 0 0 1 42 240 Vimarc Group 2 1 294 11.1282 0 0 0

Fem funksjoner som ikke umiddelbart er til stede i webgrensesnittet til iCloud, er påminnelser, bokmerker, notater, fotostrøm og sikkerhetskopi - som hver vil være tilgjengelig under E-post, kontakter og kalendere for iPhone-innstillingene dine og fra Systemvalg av Lion etter oppdatering til 10.7.2.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com