IBM kjøper Red Hat: 5 ting IT-ledere trenger å vite

Hvorfor IBMs kjøp av Red Hat gjør fremtiden til det meste overskyet James Sanders, ser nærmere på motivene bak IBMs trekk for å gå sammen med Red Hat.

Open source-giganten Red Hat ble kjøpt opp av IBM på søndag for hele 34 milliarder dollar, og avkortet et mangeårig samarbeid mellom de to selskapene, kunngjorde paret i en pressemelding.

Red Hat, kjent for sin modell for å ta åpen kildekode-plattformer og verktøy og gjøre dem bedriftsvennlige, ble også hyllet som det første multi-milliard-dollar open source selskapet. Reaksjonene på avtalen var blandede, og Red Hat-ledere ga ros for avtalen, men ansatte og forskjellige teknologiledere på Twitter vekket bekymring for den.

Uavhengig av den høye prislappen, eller politikken for en slik anskaffelse, er det fortsatt en rekke implikasjoner for IT-verdenen. Her er de fem viktigste tingene for IT-ledere å vite om IBM / Red Hat-avtalen.

1. Det handler om skyen

I den offisielle pressemeldingen fra Red Hat, som er sitert ovenfor, er ordet "sky" nevnt omtrent 40 ganger. Som IBM-administrerende direktør Ginni Rometty sa i samme utgivelse, handler handelen om å gjøre IBM til en ledende innen hybrid multi-cloud-adopsjon. Som ZDNets Larry Dignan skrev, er IBM ute etter å administrere offentlige nettskyleverandører for bedre å konkurrere med ledere på stedet inkludert Amazon Web Services (AWS), Microsoft Azure og Google Cloud Platform.

I en uttalelse sa Forrester visepresident og hovedanalytiker Dave Bartoletti at avtalen "gir IBM et nytt høyborg i markedet for skyutviklingsplattformer."

"Det kombinerte selskapet har en ledende Kubernetes- og containerbasert cloud-native utviklingsplattform, og en mye bredere open source mellomvare- og utviklerverktøyportefølje enn begge selskaper separat, " sa Bartoletti i uttalelsen. "Selv om ethvert kjøp av denne størrelsen vil ta tid å spille ut, vil det kombinerte selskapet sørge for å omforme markedet for åpen kildekode og skyplattformer i årene som kommer.

Ryan Duguid, sjefevangelist ved Nintex, sa at det kan være for lite, for sent, men. Duguid hevdet at investeringen kanskje ikke var tilstrekkelig til å gi IBM et ben opp mot andre skigiganter.

"Oppkjøpet er uten tvil gode nyheter for bedrifter som ønsker å flytte klassiske VM- eller containerbaserte applikasjoner til skyen, med en stabel som nå er støttet av IBM, men på slutten av dagen har Amazon fanget mye av det markedet, og når det gjelder å bygge moderne apper, er det langt bedre tilnærminger, "sa Duguid.

2. Alt i betraktning er det best case scenario

Mange i open source-samfunnet har beklaget anskaffelsen av Red Hat. Red Hat representerte det som få trodde var mulig med åpen kildekode - å bygge et uavhengig selskap for en milliard dollar. Men å holde seg til ens prinsipper betaler ikke alltid regningene.

Tatt i betraktning Red Hats andre rykter om fryktere (Google, Oracle, Dell EMC), har IBM en ganske god track record med å beskytte open source data, som Dignan har notert på ZDNet. I pressemeldingen forpliktet IBM seg til å opprettholde Red Hat-kulturen og ikke begrense partnerøkosystemet. Det betyr at Red Hat vil få lov til å fortsette å jobbe med AWS, Google Cloud og Microsoft Azure.

"Selvfølgelig har IBM kurs korrigert mange ganger i løpet av årene, og jeg forventer at de vil sette betydelige investeringer i plattformen, " sa Duguid. "For utviklere på open source-stakken er det gode nyheter, siden investeringen bare vil gjøre Red Hat bedre. Noen kan frykte at Big Blue vil ødelegge deres valgte plattform, men jeg forventer at de beste applikasjonsarkitektene og utviklerne vil se det som en seier rundt. "

3. Data og AIs verdi er ikke fullt ut realisert

Da IBM begynte sin overgang fra sin gamle maskinvarevirksomhet, gjorde den en stor innsats på data. Og det var ikke alene om å gjøre det veddemålet, da teknologiske forståsfolk kaller data "den nye oljen" og hevdet at de holdt uhørt verdi som ennå ikke var uutnyttet. Bortsett fra at det ikke var det. Nylig var IBMs divisjon Cognitive Solutions - hjemmet til Watson - et av de dårligst presterende segmentene i selskapet.

Imidlertid, mens data og kunstig intelligens (AI) kan tilføre enorme digitale organisasjoners initiativ enormt, holder de ikke et lys for mengden inntekter generert av skyen; spesielt den offentlige skyen. IBM spilte med SoftLayer, og klarte ikke å få den typen damp den trengte for å konkurrere med gigantene. Nå prøver det igjen med Red Hat.

4. Integrasjonen vil være rask og skjør

Med IBMs flate inntekter i 3. kvartal 2018, trenger selskapet en rask innsprøytning av innovasjon for å få ballen til å rulle og inspirere aksjonærenes tillit. Det betyr at selskapet sannsynligvis vil prøve å integrere Red Hat raskt, noe som uten tvil vil bli hjulpet av deres delte nærhet i North Carolina's Research Triangle. Imidlertid trenger IBM å gjøre dette uten å skade Red Hat.

"IBM vil gjøre det bra med å ikke 'bryte' Red Hat, og det å starte som en egen enhet er en god start, " skrev hovedanalytiker Constellation Research Holger Mueller i bloggen sin. "Med Whitehurst som rapporterer direkte til Rometty, vil Red Hat ha en stemme ved utøvelsesbordet. Utfordringen for Whitehurst vil være å holde ansatte motiverte, levere på veikart og prøve å holde negative 'IBMization' effekter borte fra Red Hat så mye som mulig . Å holde partnere vil være en sentral utfordring de første ukene. "

5. Liten umiddelbar innvirkning

Som påpekt av Mueller, vil det være liten eller ingen umiddelbar innvirkning for de fleste parter som er involvert i denne avtalen. Det har knapt noen implikasjoner for IBM-kunder og Red Hat-partnere, men Red Hat-kunder bør være sikre på at IBMs visjon for selskapet passer til deres behov for Red Hat-produktene de bruker. I tillegg kan avtalen hjelpe kunder med å se IVM som det nye Sveits med tilbud på stedet, skrev Mueller, som er en trend som CXO-er bør se på.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com