Slik bruker du nettbrettet og Google+ som et eksternt treningsverktøy

Gjennom årene har videokonferanser fått trekkraft blant fagfolk av alle slag, fra ledere til konsulenter. Med mer eiendommer på skjermen enn en smarttelefon, men med mer mobilitet og lettere tilgjengelighet enn en bærbar PC, er nettbrett perfekt for denne funksjonen. Selv om det er flere applikasjoner for videokonferanser, vil jeg fokusere på å bruke dem som et eksternt treningsverktøy.

Først må du velge søknad. Flaggskipsprogrammet til iPad er FaceTime, men det fungerer bare hvis den andre personen har en kompatibel Apple-enhet. Hvis du vil starte en konferanse med en Android- eller PC-bruker, har du et par alternativer. Skype er populært fordi det er universelt, enhetsmessig. Imidlertid har Google+ vunnet betydelig popularitet, og den har nylig oppdatert iOS-appen slik at du kan starte en "Hangout" fra Messenger (du kan tidligere bare være med i en Hangout med en iOS-enhet). Dette er spesielt tiltalende fordi du selvfølgelig kan trene mer enn én person, forutsatt at du og praktikantene har Google+ kontoer.

Hvis du har en iPad, så starter du en videokonferanse med Google+:

 1. Last ned den gratis Google + -appen fra App Store (hvis du allerede har den, sørg for at du har installert de siste oppdateringene)
 2. Godta vilkårene
 3. Naviger til hjemmesiden, der du skal kunne få tilgang til Messenger
 4. Åpne en prat med en trainee
 5. Klikk på videoopptakerikonet
 6. Inviter eventuelle andre traineer, eller la dem bli med (dette kan være enklere, siden du sannsynligvis vil kunngjøre økten på forhånd)
Figur 1

Her er et skjermbilde av Google+ app for iOS.

Google+-appen er også tilgjengelig for Android. La oss gå gjennom den prosessen:

 1. Last ned gratis Google + -appen fra Android Market
 2. Du vil bli spurt om du vil aktivere Direkteopplasting, som bare laster opp bilder og videoer så snart du tar dem
 3. Klikk på Fortsett
 4. Følg de samme trinnene fra hjemmesiden som vist ovenfor
Figur 2

Som du ser ser Google+-appen for Android veldig lik iOS-appen.

La oss sammenligne det med en dedikert videokonferanserapp, Polycom RealPresence Mobile, som også er kompatibel med både iOS og Android-nettbrett. En ulempe er at du trenger RealPresence-infrastrukturen, siden den kjører på RealPresence-plattformen. Fortsatt fortjener denne appen en hederlig omtale fordi den gir mulighet for HD-videokonferanser, støtter VPN-klienter for økt sikkerhet og lar deg se 12 strømmer på en gang. Det er ideelt for å vise treningspresentasjoner eksternt, der andre apper kan skjule finere detaljer. Hvis du kjører RealPresence allerede, er det verdt å ta en titt. Til dags dato fungerer det imidlertid ikke bra med Android 4.0 (aka Ice Cream Sandwich).

Til syvende og sist har du kanskje allerede en favorittvideokonferanserapp, og det er bra også. Hvis du gjennomfører en ekstern treningsøkt fordi en ansatt er syk og ikke kan komme inn på kontoret, kan du fremdeles veksle mellom kameraene bak og bakovervendt på nettbrettet for å enkelt vise praktikanten arbeidsområdet og gi kommentarer uten å måtte omplasseres. Dette er ekstremt enkelt; Når du først er i videokonferansen, klikker du på videoikonet som har to piler som omgir det, slik at du kan veksle mellom kameraene.

Nå er det spørsmålet om å presentere en nettbasert arbeidsplattform eller spesielle arbeidsrelaterte applikasjoner eksternt. Siden det ikke er noe ord om å åpne "Screenshare" -funksjonen i "Hangouts" fra Google+ mobil, la oss snu situasjonen. Når en ny ansatt er på farten og må gjennomgå opplæring eksternt, kan han eller hun fremdeles få tilgang til en videokonferanse fra et nettbrett og se på skjermen din hvis du bruker skrivebordsversjonen av Google+. Dette er hvordan:

 1. Logg på Google+
 2. Åpne en prat
 3. Trykk på videoopptakerikonet for å starte en Hangout
 4. Klikk på lenken nederst som sier "Hangouts with Extras"
 5. Trykk på "Screenshare" øverst på skjermen
 6. Velg vinduet du vil dele
 7. Klikk på "Del valgt vindu"

Dette er virkelig en annen praktisk funksjon, selv om den er omgjort i forhold til hvem som bruker nettbrettet, for å trene eksternt.

Hvilke andre applikasjoner har du brukt til fjerntrening på et nettbrett? Del opplevelsen din i diskusjonstråden nedenfor.

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com