Slik bruker du den nye Google Docs Compare-funksjonen

Slik bruker du den nye Google Docs Compare-funksjonen Lær hvordan du bruker Google Docs Compare-funksjonen for å se forskjellene mellom versjoner av dokumenter.

Google rullerer stadig ut nye funksjoner for produktene sine. Og Google Drive / Docs er ikke immun mot denne oppførselen. I tilfelle ble Google Docs mottaker av en ny Sammenlign-funksjon.

Denne funksjonen sammenligner to dokumenter og viser forskjellene. Alle som noen gang har redigert et dokument eller brukt diff-kommandoen på Linux, vil forstå hvorfor dette er en stor sak for Google Dokumenter. Denne funksjonen gjør det veldig enkelt å spore fremdriften for dokumenter, se hvordan de har endret seg over tid. Det er også et enestående verktøy for redaktører og lærere, og ser for hvordan revisjoner og versjoner er forskjellige.

Selv om programmerere sannsynligvis ikke bruker Google Docs for koding, kan de få det til å fungere som et veldig brukervennlig diff-verktøy. Som sagt er det sannsynligvis ikke sannsynlig, men det er mulig.

Google Drive: Tips og triks for forretningsfolk (TechRepublic Premium)

Hva du trenger

Det eneste du trenger å jobbe med Sammenlign-funksjonen er:

  • En Google-konto

  • To Google-dokumenter å sammenligne

Hvordan sammenligne dokumenter

Det er klart vi jobber innen Google Docs, så de to dokumentene du sammenligner, må være av Google Docs-typen. Hvis du har MS Word-filer eller .odt-filer, må de åpnes som Google Docs.

Når du har riktig type dokumenter, åpner du en. Fra verktøyet klikker du på Verktøy | Sammenlign dokumenter ( figur A ).

Figur A

The Compare Documents entry in the Tools menu.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Sammenligning av dokumenter i Verktøy-menyen.

Et nytt vindu åpnes ( figur B ), der du må velge dokumentet for sammenligning.

Figur B

Selecting your document for comparison.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Velge dokument for sammenligning.

Det er to alternativer du kan ta med i sammenligningen. Først kan du tilskrive forskjeller til en bestemt bruker. Dette er nyttig hvis du samarbeider om et dokument, eller hvis den opprinnelige forfatteren av dokumentet er noen andre enn deg. Det andre alternativet er å inkludere kommentarer fra det valgte dokumentet. Hvis begge dokumentene inneholder kommentarer, er det lurt å ta med dette alternativet.

Når du har gjort valgene dine, klikker du på Sammenlign. Et typisk dokument bør ikke ta mye tid for sammenligningen. Hvis dokumentet ditt er lengre (si boklengde), kan sammenligningen ta litt tid.

Når sammenligningen er fullført, åpnes et nytt dokument for å vise forskjellene mellom de to ( figur C ).

Figur C

The differences found between two documents.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Forskjellene funnet mellom to dokumenter.

Som du ser, sammenligner jeg en nyere versjon med en eldre versjon av et dokument. Det nyere dokumentet inneholder en rekke tillegg, slik at de vises som slettinger i det eldre dokumentet. Hvis du skulle sammenligne det eldre dokumentet med det nyere dokumentet, ville de fremstå som tillegg ( figur D ).

Figur D

Comparing the original to the new copy has the reverse effect.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Å sammenligne originalen med den nye kopien har motsatt effekt.

Og det er essensen av å bruke Google Docs Compare-funksjonen. Dette er et flott verktøy for alle som trenger å sammenligne to forskjellige Google-dokumenter for å se hva som har endret seg i versjonene. Når du begynner å bruke dette verktøyet, lurer du på hvordan du noen gang har klart deg uten det.

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com