Hvordan bruke GitHub i Chrome OS

Hvordan bruker GitHub i Chrome OS Trenger du å koble til GitHub fra Chromebook? Takket være Termux kan du det.

Hvis du er en utvikler, er ideen om å jobbe med en skysentrisk Chromebook sannsynligvis ikke øverst på listen. Imidlertid, med bare litt arbeid, kan du faktisk få Chrome OS til å være litt mer utviklervennlig. Et sted å starte er å legge til Git.

Selvfølgelig vil du ikke legge til Git direkte fra Chrome OS Web Store. For å få dette til å jobbe, må du gjøre det på en rundkjørings måte. Ja, det kan gjøres, og jeg vil være der med deg for å forsikre deg om at det skjer.

Serverløs databehandling: En guide for IT-ledere (TechRepublic Premium)

Hva du trenger

Alt du trenger for å få dette til å fungere, er en Chromebook som inkluderer støtte for Android-apper. Hvis Chromebook ikke inkluderer støtte for Android-apper, er du heldig. Heldigvis støtter de fleste moderne Chromebook-maskiner installasjonen av apper fra Google Play Store.

Slik installerer du Termux

For å få Git på i Chrome OS, må du først installere Termux. For å gjøre dette, åpner du Google Play Store-appen fra Chrome OS-skrivebordet ditt og søker etter Termux. Installer appen fra Play Store ved å klikke på Installer. Når installasjonen er fullført, er du klar til å fortsette.

Hvordan installere Git

Når Termux er installert, bør du finne programstarteren ( figur A ) ved å klikke på Chrome OS-skrivebordsmenyen.

Figur A

The Termux launcher in the desktop menu.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Termux-launcher på skrivebordsmenyen.

Termux-applikasjonen ser omtrent ut som et Linux-terminalvindu ( figur B ). Alt du gjør i Termux, må gjøres inne i Termux. Med andre ord installerer du ikke applikasjoner som deretter kan kjøres direkte fra Chrome OS-skrivebordet.

Figur B

The Termux window running in ChromeOS.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Termux-vinduet som kjører i ChromeOS.

For å installere Git, gi kommandoen:

 apt installere git 

Applikasjonen vil hente de nødvendige avhengighetene. Når du blir bedt om det ( figur C ), skriver du y til OK installasjonen.

Figur C

Installing Git with Termux.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Installere Git med Termux.

Når installasjonen er ferdig, er Git installert og klar til å konfigurere. Det første du vil gjøre er å kjøre følgende konfigurasjonskommandoer:

 git config - global user.name "NAME" git config - global user.email "EMAIL" git config - global color.ui true git config - global core.editor REDAKTØR 

Der NAME er ditt fulle navn, er EMAIL din e-postadresse, og EDITOR er standardredigereren du vil bruke.

Fordi du må jobbe innen Termux, vil den ikke som standard ha en redaktør installert. Det er en enkel løsning. Hvis du for eksempel foretrekker nano-redigereren (som jeg gjør), kan du installere den med kommandoen:

 apt install nano 

Deretter må du opprette et SSH-tastatur for Git-godkjenning. Gjør dette med kommandoen:

 ssh-keygen -t rsa -C E-post 

Hvor EMAIL er din e-postadresse.

SSH-nøkkelparet lagres i /data/data/com.termux/files/home/.ssh/. Du må kopiere innholdet i id_rsa.pub og deretter lime det inn i SSH Keys-delen på GitHub-kontoen din. Det eneste påminnelsen om dette er at du ikke kan kopiere / lime inn fra Termux-vinduet. For å komme meg rundt dette brukte jeg scp-kommandoen til å kopiere id_rsa.pub-filen til en ekstern server og brukte deretter Secure Shell-appen for å logge på den maskinen. Fra Secure Shell-appen kunne jeg kopiere / lime inn nøkkelen til GitHub-kontoen min.

Når du har kopiert SSH-nøkkelen, går du tilbake til Termux og gir kommandoen:

 ssh -T e-postbeskyttet 

Du blir bedt om å få passordet for SSH-nøkkelgodkjenning. Etter vellykket autentisering blir du logget på Git, og du kan begynne å bruke verktøyet fra Chromebooken din.

Husk at den eneste måten å få tilgang til Git på Chromebooken din er via Termux. Så når du vil bruke Git, åpner du Termux og er klar til å dra.

Og det er alt som er for å få Git på med Chromebook.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com