Hvordan bruke ende-til-ende-kryptering i den kommende Nextcloud-desktop-klienten

Bilde: Jack Wallen

Med den mye hyped utgivelsen av Nextcloud 13, kommer en ny offisiell klientapp for mobil og stasjonær synkronisering av filer og mapper som inkluderer innebygd end-to-end-kryptering. Det er et stort skritt fremover for selskaper som leter etter en egen skyløsning som tilbyr slike sikkerhetstiltak.

Selv om den offisielle utgivelsen ikke er klar til offentlig bruk, var jeg interessert i en uoffisiell utgivelseskandidat, så jeg kunne illustrere hvordan end-to-end-krypteringen fungerer på desktop-klienten. Som du kanskje forventer, er dette pre-release, så det er buggy. Likevel viser det alvorlige løfter og bør gi et innblikk i en ny funksjon som vil gjøre en Nextcloud internt skyserver til ingen brainer for bedrifter.

Jeg vil ikke bry meg med installasjonstrinnene for klienten. For Linux-plattformen tilbyr de for tiden bare en AppImage for pre-release-programvaren (klienten fungerer på samme måte, uavhengig av plattformer). Jeg skal demonstrere på Elementary OS med Nextcloud 13 som kjører på en Ubuntu Server 16.04-instans.

Konfigurer på serveren

Det første du trenger å gjøre er å logge på Nextcloud-serveren som administrator. Når du er der, klikker du på rullegardinmenyen i øvre høyre hjørne og velger Apps. I det resulterende vinduet klikker du på Deaktivert og finner og installerer følgende apper:

  • Standard krypteringsmodul
  • End-to-End Encryption

Når du har installert disse to appene, logger du deg av og logger deg på igjen, og du er klar til å koble til desktop-klienten.

Bruker den nye stasjonære klienten

Som jeg nevnte har jeg lastet ned og kjørt den nye stasjonære klienten. Når klienten er åpen, og du har koblet til serveren, vil du se en ny popup som ikke var tilgjengelig i tidligere iterasjoner av klienten ( figur A ).

Figur A

Vår første skiltkryptering fungerer.

Klikk på Vis detaljer for å avsløre krypteringspassordet. Denne setningen vil være en samling av ord du trenger å lagre. Ikke mist den passordfrasen! Etter at du har kopiert passfrasen, klikker du OK for å avvise vinduet.

Fra skrivebordets systemskuff klikker du på Nextcloud-ikonet og klikker Innstillinger. Du bør se alle og alle mappsynkroniseringspar oppført ( figur B ).

Figur B

Dette er programvare for utgivelse, så det vil være feil.

Nå kommer den kule delen. Høyreklikk på en av mappene dine og klikk Krypter. Når den mappen er kryptert, kan den ikke åpnes. Åpne nettinstansen til Nextcloud, logg deg på, naviger til filene dine, så ser du at den krypterte mappen har en lås. Forsøk å navigere i den mappen, og du vil umiddelbart bli dumpet ut igjen med en feil. Operasjon er forbudt. Gå tilbake til skrivebordsklienten, høyreklikk på den krypterte mappen, klikk Dekrypter, og deretter kan du navigere inn i den aktuelle mappen.

Et nytt sikkerhetsnivå

Det, vennene mine, er lovende. Å ha en egen skyløsning som gir mulighet for et slikt sikkerhetsnivå, ville være en velsignelse for så mange virksomheter. Når denne stasjonære klienten er utgitt, kombinert med Nextcloud 13, kan du starte den opp slik at du kan se hvor kraftig og forretningsklar Nextcloud har blitt.

Per i dag er det ingen offisielle ord om når Nextcloud-klienten, med innebygd ende-til-ende-kryptering, vil bli utgitt. Du kan imidlertid få samme krypteringsnivå i Android-klienten. Den endelige utgivelsen av den appen vil være torsdag 8. februar 2018. Så få Nextcloud 13-oppsettet og begynn å bruke E2E med mobilappen med en gang.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com