Hvordan dra nytte av Google Sites-oppdateringer til sideoppsett, navigasjon og skjemaer

Google Sites-oppdatering: Hva proffene trenger å vite Brukere kan bruke nye funksjoner i former, utnytte bedre navigasjon og nyte en enklere layout.

I august 2018 gjorde Google tre forbedringer av Google Nettsteder for å gjøre sideskaper raskere, gjøre noen lenker mer fremtredende og gjøre innebygde Google Forms enklere å se og fylle ut. Hvis du bruker Google Sites, er det her du trenger å vite om hver av disse forbedringene.

Sett inn et seksjonsoppsett

Velg en av seks forhåndskonfigurerte seksjonsoppsett for å legge til plassholdere for bilder og tekst på siden din. Fem av de seks layoutene inneholder steder for et bilde sammen med tekst, mens den andre utformingen har et arrangement av tre bilder (ett stort bilde ved siden av to mindre bilder).

Hva er varmt på TechRepublic

  • Hva gjør du hvis du fremdeles kjører Windows 7
  • Python programmeringsspråk: Et jukseark
  • Bilder: De 25 beste produktene fra CES 2020
  • Famous con man Frank Abagnale: Kriminalitet er 4000 ganger enklere i dag

De forhåndsinnstilte alternativene sparer tid for sideoppsett. Før ville du sette inn et bilde, justere størrelsen og deretter sette inn teksten og justere størrelsen. Og gjenta prosessen for hvert bilde og tekstblokk. Disse seksjonsoppsettene reduserer denne flertrinnssekvensen til en enkelt handling.

De forhåndskonfigurerte layoutene oppfordrer Google Site-skapere forsiktig til å legge til bilder. Ingen av layoutene har et alternativ for bare tekst, selv om du manuelt kan slette eller endre et element i hvilken som helst layout.

Oppdateringer til Google Forms inkluderer seksjonsoppsett og en knappkomponent (se alternativene på høyre side av siden), og forbedret visning av innebygde Google Forms (venstre).

Legg til en knapp

En knapp kan bidra til å gjøre en handling eller kobling mer fremtredende enn en grunnleggende tekst- eller bildelink. Når du redigerer en Google Site-side med Sett inn-menyen åpen (til høyre), vises knappen-komponenten over Divider-alternativet (nederst til høyre på siden). Velg knappen, så blir du bedt om å legge til en tittel på knappen din - opptil 120 tegn - samt en lenke. Knappen din kan lenke til hvilken som helst webside, inkludert en annen side på Google-siden din.

Du kan kontrollere størrelsen og plasseringen av knappen: Velg den og dra og slipp den hvor som helst på siden din. Du kan også justere bredden på knappen: Velg den utfylte sirkelen på linjen rundt knappen, og dra den for å endre bredden. Hvis du gjør knappen smalere enn tittelteksten på knappen, kan det hende du ser den avkortede tittelen etterfulgt av en ellipsis.

Fargen på knappen bestemmes av temaet ditt: Hvis du vil ha en annen fargeknapp, velger du Temaer (øverst til høyre i Google Sites-redigereren), og deretter velger du en annen aksentfarge for temaet.

Innebygde Google-skjemaer forbedret

Til slutt gjorde Google flere forbedringer av hvordan innebygde Google Forms vises på forskjellige enheter og skjermstørrelser. Når du legger inn et skjema, hjelper systemet å velge passende høyde og bredde på Google-siden din. Og når du setter inn et Google-skjema på nettstedet ditt, justeres bakgrunnsfargen for å minimere kontrasten til nettstedet ditt. (I løpet av en overgangsperiode i 2018, når du åpner et eldre Google-skjema for å redigere det, kan det hende du ser et varsel når det oppdateres til det nyere Google Forms-formatet. Sørg for å bruke det nyere Google Forms-formatet i nettsteder.)

Tidligere endringer i Google Nettsteder

Ovennevnte funksjoner blir med på Google Sites-funksjoner som ble lagt til tidligere i 2018. I april fikk nettstedredaktører muligheten til å legge til tilpassede lenker til navigasjonslinjen. I mai kan nye Google Nettsteder kopieres, slik at du kan duplisere et nytt Google Nettsted og deretter redigere det. Og i juni ble et konverteringsverktøy tilgjengelig for kvalifiserte nettstedseiere som gjorde det mulig for folk å flytte et klassisk Google Site til det nye Google Site-formatet automatisk.

Dine tanker?

Hvis du oppretter eller redigerer Google Sites, vil de nye seksjonsoppsettene spare deg for tid? Hvilken innvirkning har knappene gjort når folk navigerer på nettstedet ditt? Og gjør justeringene til innebygde Google Forms enklere å legge inn data? La meg få vite hva du synes om disse endringene i kommentarene eller på Twitter (@awolber).

Google Weekly Newsletter

Se hvordan du får mest mulig ut av Google Dokumenter, Google Apps, Chrome, Chrome OS, Google Cloud Platform og alle andre Google-produkter som brukes i forretningsmiljøer. Leveres fredager

Registrer deg i dag

Se også

  • Hvordan lage et nettsted ved hjelp av Google Sites (TechRepublic)
  • 5 viktige funksjoner i de nye Google Sites (TechRepublic)
  • Hvordan dele video ved hjelp av Google Sites (TechRepublic)
  • Slik bygger du inn innhold fra nettet til Google-nettstedet ditt (TechRepublic)
  • Google lanserer nye verktøy for lærere: Quizzes, Cast for Education (ZDNet)
  • Slik gjør du Google Sites enklere å dele: 6 tips (TechRepublic)

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com