Hvordan synkronisere fra Linux til Google Drive med rclone

Bilde: Google

Jeg er en strømbruker av Google Drive. Jeg er avhengig av skylagringsplattformen hver dag. Og med tanke på at jeg bruker Linux-operativsystemet som min daglige driver, har jeg måttet lete andre steder etter synkroniseringsverktøy (siden Google ikke har valgt å opprette en egen Cloud-klient for Linux).

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Go-to-verktøyet mitt for dette er Insync, som er et enestående GUI-verktøy. Men jeg er alltid på utkikk etter noe annet. Siden Insync er et proprietært (lukket kildekode) prosjekt, tenkte jeg at det ville være bra å finne et open source verktøy for oppgaven. Jeg har allerede dekket Grive2 (se Hvordan synkronisere Google Cloud på Linux med Grive2) og ønsket å finne noe annet. Dette søket førte meg til rclone, et kommandolinjeprogram for å synkronisere filer og kataloger til og fra mange skytjenester (som Amazon S3, Dropbox, FTP, Google Drive, HTTP, OneDrive, Nextcloud, ownCloud, pCloud, WebDAV og mange flere ).

Installasjonen og konfigureringen er ikke så vanskelig, og det er et GUI-verktøy for å gjøre det lettere å administrere en synkronisering. La oss installere rclone og rclone-browser på Ubuntu Desktop 18.04, koble den til Google Drive og deretter bruke rclone-browser-verktøyet.

Installasjon

Vi installerer fra en forhåndskompilert binær. For å gjøre dette, åpner du et terminalvindu og gir ut følgende kommandoer:

 cd / tmp curl -O https://downloads.rclone.org/rclone-current-linux-amd64.zip unzip rclone-current-linux-amd64.zip cd rclone - * - linux-amd64 

Nå, kopier den binære filen og gi den riktige tillatelser med følgende kommandoer:

 sudo cp rclone / usr / bin / sudo chown root: root / usr / bin / rclone sudo chmod 755 / usr / bin / rclone 

Til slutt installerer manpage med kommandoene:

 sudo mkdir -p / usr / local / share / man / man1sudo cp rclone.1 / usr / local / share / man / man1 / sudo mandb 

Konfigurerer rclone

Som sagt, vi kommer til å konfigurere dette for å synkronisere med Google Drive. Hvis du vil koble til en annen tjeneste, kan du sjekke de offisielle dokumentene for mer informasjon.

For å konfigurere rclone, gi kommandoen:

 rclone config 

Du vil bli stilt en rekke spørsmål, de fleste er selvforklarende. De eneste spørsmålene som kan reise deg opp er:

 Verdi "client_id" Verdi "client_secret" Verdi "root_folder_id" Verdi "service_account_file" 

Til alt det ovennevnte, bare trykk Enter.

For verdien "scope" = du kan skrive inn det navnet du ønsker. Som standard vil det være stasjon. Du kan la det være eller skrive noe mer meningsfylt (for eksempel googledrive eller gdrive).

Etter hvert vil standard nettleseren din åpne og be deg om å velge hvilken Google-konto du vil bruke. Hvis du ikke allerede har logget deg på Google-kontoen din, må du gjøre det på dette tidspunktet. Når det er fullført, kan du svare på noen flere enkle spørsmål og avslutte konfigurasjonsskriptet. Forbindelsen din er nå konfigurert.

Installerer rclone-browser

For å installere rclone-nettleseren, åpner du et terminalvindu og gir kommandoen:

 sudo nano /etc/apt/sources.list.d/rclonebrowser.list 

Lim inn følgende i denne nye filen:

 deb http://ppa.launchpad.net/mmozeiko/rclone-browser/ubuntu xenial main deb-src http://ppa.launchpad.net/mmozeiko/rclone-browser/ubuntu xenial main 

Lagre og lukk den filen. Oppdater apt med kommandoen sudo apt update, og installer deretter rclone browser med kommandoen sudo apt install rclone-browser .

Du skal nå se rclone-nettleseroppføringen på skrivebordets meny. Start den opp, så ser du en Google Drive-fane ( figur A ).

Figur A

Rclone-nettleserverktøyet i aksjon.


Klikk på Google Disk-fanen for å se en liste over alle Drive-filer / -mapper. Fra dette grensesnittet kan du laste opp, laste ned, montere og mer ... noe som gjør bruken av rclone betydelig enklere.

Hvis du heller vil bruke kommandolinjen for rclone, kan du utgi kommandomannen rclone for å finne ut hvordan verktøyet brukes. Kjernen i kommandolinjen er:

  • Hvis du vil se katalogen på øverste nivå på din Disk, utgir du kommandoen rclone lsd-stasjon .
  • Hvis du vil liste alle filene på Disken din, utgir du kommandoen rclone ls drive .
  • Hvis du vil kopiere en lokal fil til Drive, må du utgi kommandoen rclone copy / path / to / local / file drive: / path / to / remote / folder .

Imidlertid, hvis du jobber fra et skrivebord, anbefaler jeg at du holder deg med rclone-browser.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com