Slik setter du opp et Gitstorage-apparat for internt kodesamarbeid

Hvordan bruke GitStorage, et enkelt å distribuere apparat dedikert til å huse dine Git-repositories TechRepublic's Jack Wallen forklarer.

Git er det største revisjonskontroll- og samarbeidssystemet som er tilgjengelig for utvikling. Git har erstattet større og mer kostbare systemer over hele kloden og har blitt de de facto standardverktøy for kodere.

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Men for noen selskaper, små eller store, kan boligkode på en tredjeparts skylagringstjeneste være en no-go. Hvis det er tilfelle, er den eneste løsningen internt. For noen betyr det at du setter opp en server og kjører et Git-arkiv for hus til egenutviklet eller åpen kildekode. For noen selskaper (spesielt de på mindre side) er det muligens ikke noe alternativ å ha ressursene (og tiden) til å sette opp en server dedikert for Git-lagring. Sånn er det, hva gjør du?

Heldigvis er det en løsning, en som er utrolig enkel. Nevnte løsning er Gitstorage, et enkelt å distribuere apparat dedikert til å huse dine Git-lagringsplasser. Hvert apparat er en enkelt brettet datamaskin (basert på Raspberry Pi). Enheten er mindre enn et kredittkort, har ingen bevegelige deler, genererer ingen varme, er veggmontert, drives av en standard USB (eller mini USB-enhet inkludert), og tilbyr en standard Ethernet-tilkobling. De fulle spesifikasjonene er:

 • Mål - 3, 44 "× 2, 93" × 1, 28 "(87, 4 mm × 74, 3 mm × 32, 5 mm)
 • Vekt - 598 oz
 • Veggfeste - 4 skruer
 • Omgivelsestemperatur - 0 ° C - 40 ° C
 • Minnekapasitet - 16 GB (GS-16) 64 GB (GS-64)
 • Lagring for git repos - 10, 6 GB (GS-16) 58, 6 GB (GS-64)
 • Sertifiseringer - CE, FCC
 • Prosessor - H2 quadcore Cortex-A7 med 512 MB RAM
 • Strømforsyning - Standard USB
 • Koblinger - 1 × 10/100 MBit / s Ethernet, USB-A, Strøm (USB Micro-B)
 • Nettgrensesnitt språk - engelsk (USA), fransk, tysk
 • Pris (MSRP) - 399 USD (GS-16) 499 USD (GS-64)

Men hvor bra fungerer Gitstorage-apparatet? Er det virkelig så enkelt å distribuere? La oss distribuere en og finne ut av det.

Setup

Oppsettet av Gitstorage er bemerkelsesverdig enkelt:

 1. Pakk ut esken.
 2. Koble enheten til nettverket ditt (du trenger en Cat5-kabel).
 3. Koble til strømkabelen.
 4. Vent 60 sekunder.

På dette tidspunktet blir ting litt komplisert. I henhold til instruksjonene, skal du da kunne peke en nettleser til http://gitst.net og Gitstorage-grensesnittet vises. Jeg prøvde det på både et Linux-skrivebord og en MacBook Pro. Ingen av maskinene kunne finne enheten. Hvis jeg forsøkte å pinge gitst.net-adressen, fikk jeg faktisk en WAN IP-adresse som ikke svarte. Den eneste måten jeg klarte å nå Gitstorage-enheten på, var å logge inn på ruteren min, se etter gitstorage blant de tilkoblede enhetene og finne ut IP-adressen til enheten. Når jeg hadde den IP-adressen, kunne jeg vise nettleseren min til den adressen og logge inn med brukerrot og passord. På det tidspunktet blir installasjonsveiviseren presentert ( figur A ).

Figur A

Installasjonsveiviseren for Gitstorage.


Trinnene til installasjonsveiviseren er:

 • Valg av språk
 • EULA
 • Gi enheten navnet
 • Opprettelse eller import av enhetsrot CA oppretting (valgfritt)
 • Krypteringspassord
 • Administratoroppsett (e-post / passord)
 • Dropbox-oppsett (valgfritt)
 • E-postoppsett (valgfritt)

Når jeg fullførte veiviseren, oppsto det problemer i paradis. I løpet av den første runden var den endelige skjermen blank. Etter omstart måtte jeg gå gjennom veiviseren igjen. Denne gangen rundt den endelige skjermen dukket opp, fungerte ikke All set-linken. Så jeg kom tilbake til IP-adressen og fikk presentert et innloggingsskjermbilde. Jeg prøvde å bruke administrator-e-postadressen / passordet jeg hadde satt opp under veiviseren, men det ville ikke fungere. Jeg forsøkte deretter root / passord ... igjen til ingen nytte. Etter nok en omstart (koble fra, vent noen sekunder, plugg tilbake), ble jeg (nok en gang) sendt til installasjonsveiviseren (bare denne gangen, halvveis gjennom). Nok en gang ville ikke de endelige skjermkoblingene fungere.

Heldigvis fikk jeg to enheter, så jeg koblet fra den første (en GS-16) og koblet til den andre (en GS-64). Denne gangen gikk alt greit, og jeg klarte å logge inn på Gitstorage-grensesnittet ( figur B ).

Figur B

Gitstorage-grensesnittet er rent og enkelt å bruke.


bruk

Fra hovedgrensesnittet er din første oppgave å lage brukere. Klikk på Brukere-knappen og legg til nødvendig informasjon for en ny bruker ( Figur C ).

Figur C

Legge brukere til Gitstorage-enheten.


Du kan nå opprette et nytt depot. Nye depoter kan imidlertid bare opprettes av rotbrukeren. Dette er et problem. Hvorfor? Husker du at admin bruker opprettet under installasjonen? Jeg kunne ikke logge inn med den brukeren. Så den eneste brukeren med root-rettigheter er root, og passordet er vel, ikke engang eksternt sikkert. Å endre passordet er ikke så intuitivt som du kanskje tror (i det minste ikke fra et administratorperspektiv). I stedet for at alternativet for endring av rotbrukerpassord er i Innstillinger-seksjonene, må du klikke på rotbruker-knappen i øverste høyre hjørne. Klikk på Konto fra popup-menyen ( figur D ).

Figur D

Endre root-passordet for Gitstorage-enheten.


Klikk på Passord i det resulterende vinduet. Når du blir bedt om det, skriver du inn (og bekrefter) det nye passordet for rotbrukeren. Logg ut og logg inn med de nye legitimasjonsbeskrivelsene dine. Klikk nå på depotoppføringen i venstre navigasjon, klikk Opprett-knappen, gi depotet et navn og klikk Send. Når du har opprettet depotet, klikker du på Innstillinger-oppføringen for det og klikker deretter Legg til bruker-knappen, slik at du kan legge til brukere i depotet (ellers vil rotbrukeren være den eneste med tilgang).

Jevn seiling

Og det er stort sett alt det er å sette opp en Gitstorage-enhet. Selv om jeg hadde en hikke med det første apparatet, resulterte det å sette opp det andre i noen ganske jevn seiling for å bruke et eget Git-lager. Hvis du leter etter en utrolig enkel løsning for kodesamarbeid (og du ikke har ressurser til å konfigurere din egen Git-server), anbefaler jeg en Gitstorage-enhet på det sterkeste. Det er en enkel, liten og elegant løsning som skal tjene deg godt.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com