Hvordan sette opp en GitLab-server og være vert for dine egne Git-lagre

Bilde: Jack Wallen

Hvis du er en Git-bruker, vet du at det å ha lokale lagringsplasser som er tilgjengelig via et lokalt LAN (eller ekstern WAN) er et viktig element i utviklingsprosessen. Du kan absolutt velge å gå med GitHub, men det negerer muligheten for å være vert lokalt. Så når du vil være vert for dine egne lagringssteder, hvor henvender du deg?

Med et ord GitLab.

Med GitLab kan du være vertskap for et lokalt Git-lager som kan nås fra enten ditt lokale LAN eller (hvis du har en tilgjengelig offentlig IP-adresse) utenfor selskapet ditt. GitLab er ganske enkel å installere og utrolig enkel å bruke. Jeg skal lede deg gjennom prosessen med å installere GitLab på Ubuntu Server 16.04. Jeg antar at du allerede har Ubuntu Server i gang, og har tilgang til en konto med sudo-rettigheter.

La oss installere.

Installasjon

For å installere GitLab, trenger du en server med minst to kjerner og 4 GB RAM. Hvis du kjører dette på en virtuell maskin, må du forsikre deg om at VM overskrider disse ressursene.

Det første du må gjøre er å kjøre en oppdatering eller oppgradering. Vær oppmerksom på at - hvis kjerneoppgraderingen - en omstart vil være nødvendig. Hvis dette er en produksjonsmaskin, må du sørge for å kjøre denne prosessen i løpet av timer.

Åpne et terminalvindu på serveren og gi kommandoene:

 sudo apt oppdatering sudo apt upgrade 

Når disse kommandoene kjører, er du klar til å installere GitLab (forutsatt at du ikke trenger å starte serveren på nytt).

Det første som må installeres er de nødvendige avhengighetene. Dette kan håndteres med følgende kommando:

 sudo apt-get install ca-certificates curl openssh-server postfix 

Under installasjonen ovenfor vil du bli spurt om hvordan du konfigurerer Postfix. Velg nettsted, og skriv deretter inn domenet eller IP-adressen til serveren. Hvis du er kjent med Linux, kan du alltid velge en lokalt Postfix-konfigurasjon, vel vitende om at alle brukere må bruke postkommandoen på serveren for å sjekke om de har noen e-post levert av GitLab. Hvis du går den ruten, må du installere postutils-pakken, slik:

 sudo apt installere mailutils 

Når avhengighetene er klare, må vi installere nødvendig depot med følgende kommandoer:

 krølle -LO https://packages.gitlab.com/install/repositories/gitlab/gitlab-ce/script.deb.sh cd / tmp sudo bash /tmp/script.deb.sh 

Til slutt installerer GitLab med kommandoen:

 sudo apt-get install gitlab-ce 

Konfigurere GitLab

Det er bare en fil å redigere for konfigurasjon. Åpne filen for redigering med kommandoen sudo nano /etc/gitlab/gitlab.rb . I denne filen leter du etter følgende linje:

 eksterne_url 'https: // ditt domene' 

Endre det for å gjenspeile serverdomenet eller IP-adressen din. Hvis du bruker en IP-adresse, må du huske å slippe https til fordel for http.

Hvis du konfigurerer GitLab til å bruke et domene, må du aktivere SSL. For å gjøre det, finn følgende to linjer (rundt linje 1519):

 # letsencrypt 'enable' = falsk # letsencrypt 'contact_emails' =  

Fjern merket med disse linjene (fjern #), og endre deretter falsk til sann og skriv inn en gyldig e-postadresse i de tomme tegnene.

Lagre og lukk den filen. Konfigurer GitLab på nytt med kommandoen:

 sudo gitlab-ctl rekonfigurere 

Når rekonfigurasjonen skjer, åpner du en nettleser og peker den til https: // DOMAIN eller http: // IP (der DOMAIN er domenet til serveren eller IP er serverens IP-adresse). Du blir bedt om å endre passordet til administratorkontoen ( figur A ).

Figur A

Endre administratorpassord.


Når du har gjort det, blir du presentert påloggingsskjermen, der du kan registrere deg for en konto. Opprett en konto, logg inn, så er du klar til å begynne å bruke GitLab. Lag grupper, prosjekter og mer.

Legge til ssh-nøkler

For å skyve eller trekke til prosjektene dine, må du legge til eksterne maskinkontosh-nøkler til din nye GitLab-konto. For å gjøre dette, finn ssh pubkey på den eksterne maskinen - på Linux kan du gjøre dette ved å utgi kommandokatten ~ / .ssh / id_rsa.pub og kopiere utdataene. Tilbake til GitLab-kontoen din, klikk på rullegardinmenyen Profil øverst til høyre og klikk på Innstillinger. I Innstillinger-vinduet klikker du på SSH-nøkler ( figur B ).

Figur B

Vinduet GitLab-innstillinger.


Kopier innholdet på SSH-pubkey i nøkkeldelen, gi nøkkelen en tittel og klikk Legg til tast. Med den offentlige nøkkelen lagt til, skal du nå kunne skyve og trekke endringer til GitLab-serveren.

Velkommen til laben

Gratulerer, du har nå din lokale GitLab i gang. Hvis du har brukt GitHub, vil du bli kjent med hvordan GitLab fungerer. Nyt kraften fra Git, fra ditt lokale nettverk.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com