Hvordan konfigurere skysynkronisering på Android ved å bruke MobiDB

Bilde: Jack Wallen

Noen ganger kan en mobil database være en sanntidssparer. Med slike verktøy kan du ha utrolig mye data til fingerspissene - holde rede på server-, klient- eller firmainformasjon. Javisst, du kan beholde den informasjonen på et regneark eller en annen type dokument, men disse løsningene går glipp av kraften og fleksibiliteten til en database.

Å ha den informasjonen på mobilenheten din er selvfølgelig en ting, men å kunne synkronisere med en skytjeneste gjør utsiktene enda mer tiltalende. Det er der en app som MobiDB kommer godt med. Denne appen finnes i Google Play-butikken og tilbyr en gratis eller en betalt versjon. Gratisversjonen inkluderer ikke synkroniseringsalternativet, men du kan sjekke det ut med en prøvingsperiode på 7 dager. Sjansen er stor for at du vil ønske deg $ 19.99 for den grunnleggende versjonen. Sjekk ut full pris / funksjonsmatrise her.

Når du har enten prøveperioden aktivert, eller du har kjøpt den fullstendige versjonen, kan du konfigurere en eller flere av databasene dine til synkronisering med Dropbox, Google Drive eller OneDrive. Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å synkronisere en database med Google Drive. Prosessen er ganske enkel, men ikke helt intuitiv. Med synkroniseringsalternativet på plass, kan du deretter synkronisere dataene dine mellom enhetene dine eller mellom teammedlemmer hvis du har kjøpt en lisens for nok brukere.

Installasjon

La oss først installere MobiDB. Dette er hvordan:

 1. Åpne Google Play Store på Android-enheten din.
 2. Søk etter MobiDB.
 3. Finn og trykk på oppføringen av Vitaliy Korney.
 4. Trykk på Installer.
 5. La installasjonen fullføre.

Det er alt du trenger for installasjonen. Når du først kjører appen, foreslår jeg at du tillater installasjon av demodatabaser. Dette gjør det lettere for deg å teste synkroniseringsfunksjonen. Ellers må du først lage en database.

Låse opp rettsaken

Med MobiDB installert, la oss låse opp den 7-dagers prøveperioden, slik at du kan sparke dekkene til synkroniseringsfunksjonen. For å gjøre dette, åpne appen, og trykk på menyknappen (tre vertikale prikker) fra hovedvinduet av databasene. Trykk på Konfigurer synkronisering ( figur A ), og trykk deretter på UNLOCK når du blir bedt om det. Du blir da pålagt å enten logge på med en Google- eller Microsoft-konto, eller opprette en ny konto.

Figur A

MobiDB hovedvindu.

Etter at prøveversjonen er låst opp, gå tilbake til hovedvinduet, trykk på menyknappen som er knyttet til en database, og trykk på Konfigurer synkronisering. Velg Google Drive fra popup-vinduet ( figur B ) og trykk på OK.

Figur B

Sette opp synkronisering med Google Drive.

Gi databasen et navn. Hvis du allerede synkroniserer denne databasen fra en annen enhet, må du gi den et annet navn og trykke på NESTE.

Det er alt som er for å synkronisere en database med skylageret.

Koble til en sky lagret database

Hvis du eller et medlem av teamet ditt har synkronisert en database til en skylagring, kan du deretter koble MobiDB til den databasen. Enheten din må ha den skytjenestekontoen lagt til, for eksempel en delt Google Drive, Dropbox eller OneDrive-konto. Slik kobler du til en skylagret database:

 1. Trykk på + -knappen i hovedvinduet.
 2. Trykk på Koble til MobiDB-databasen i skylagring.
 3. Trykk på Google Drive, eller hvilken skytjeneste databasen er lagret på.
 4. Velg databasen som skal legges til fra listen ( figur C ).
 5. Gi databasen et navn.
 6. Trykk på NESTE
 7. Når tilkoblingen er opprettet, trykk på EXIT WIZARD

Figur C

Koble til en ekstern db.

Det er alt det er å gjøre. Bare husk, etter å ha jobbet med databasen, å trykke på synkroniseringsknappen slik at den synkroniseres med den eksterne databasen. Det er faktisk det som gjelder for MobiDB, det inkluderer ikke en auto-synkroniseringsfunksjon. På grunn av det, hver gang du gjør en endring i en database, må du synkronisere den manuelt med skyen. Av samme grunn, før du åpner en database fra skyen, er det alltid best å trykke på synkroniseringsknappen først, slik at du alltid jobber med den mest oppdaterte versjonen.

En enkel mobil databaseløsning

MobiDB er ikke perfekt, men det er en av de bedre mobildatabaseløsningene du finner. Ta en 7-dagers prøveperiode og se om den ikke oppfyller eller overgår dine behov.

5G og Mobile Enterprise Nyhetsbrev

Mobilsikkerhet, fjernstøtte, 5G-nettverk og de nyeste telefonene, nettbrettene og appene er noen av temaene vi dekker. Leveres tirsdager og fredager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com