Slik kjører du ownCloud med OnlyOffice som en virtuell maskin

Bilde: Jack Wallen

Har du noen gang ønsket ditt eget, skybaserte kontorpakkealternativ, men ikke ønsket å gå gjennom bryet med å installere alle nødvendige bevegelige deler for å få det i gang? Jada, du kan installere Linux, deretter installere ownCloud og deretter installere OnlyOffice på toppen av det. Gjør det riktig, og du vil ha en ganske søt lokal løsning. Gjør det galt, så har du kastet bort et par dyrebare timer (eller dager) av tiden din.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Heldigvis er det en mye enklere løsning: Kjør ownCloud / OnlyOffice-kombinasjonen (samlet av Univention) som en virtuell maskin i Vmware, KVM eller VirtualBox. Denne løsningen gjør det eksponentielt lettere å få den skybaserte pakken med verktøy til å fungere.

Jeg vil lede deg gjennom trinnene for å få ownCloud og OnlyOffice opp og gå, som en virtuell maskin, ved å bruke VirtualBox. Du vil bli overrasket over hvor enkelt dette er å gjøre.

Hva trenger du

Du trenger bare to ting for å få dette til å fungere:

  • En kjørende forekomst av VirtualBox.
  • The OwnCloud OnlyOffice Appliance, opprettet av Univention.

Sørg for å laste ned apparatet for VirtualBox fra nedlastingssiden (filtypen slutter i .ova).

Import av apparatet

Når du har lastet ned enhetsfilen, åpner du VirtualBox og klikker på Fil | Importer apparatet. I det resulterende vinduet ( figur A ), klikker du på mappeikonet til høyre for tekstområdet.

Figur A: Vinduet Import av VirtualBox Appliance.

Naviger til katalogen som inneholder det nedlastede apparatet, og velg .ova-filen. Klikk Neste og gjennomfør apparatinnstillingene ( figur B ).

Fil B: Innstillinger for ownCloud OnlyOffice-apparatet.

Hvis alt ser bra ut, klikker du på Importer. Du blir bedt om å godta EULA, så klikk på Enig (når du blir bedt om det), og importen vil begynne. Importen bør ta ett til to minutters topper. Når det er ferdig er apparatet nesten klart til å gå.

konfigurasjon

Selv om apparatet er forhåndskonfigurert, trenger det fortsatt litt finjustering. Nettverket er allerede satt i Bridged-modus, så det er ingenting å ta vare på der. Jeg har en tendens til å alltid deaktivere lyd (spesielt for virtuelle servermaskiner). For å gjøre det, velg den nye UCS-oppføringen i VirtualBox-navigasjonen til venstre og klikk på Innstillinger. Fjern merket for Aktiver lyd i kategorien Lyd. Gå om nødvendig til USB-fanen og klikk for å aktivere USB-kontrolleren. Sørg for å velge hvilken USB-kontroller du vil aktivere ( figur C ).

Figur C: Aktivere USB 2-kontrolleren.

Klikk OK, så er du klar til å starte apparatet. Klikk på Start-knappen og vent til oppstartsprosessen er fullført. Når oppstarten er fullført, må du gå gjennom OnlyOffice-oppsettet ( figur D ).

Figur D: OnlyOffice-oppsettet er så enkelt som pek og klikk.

Når du treffer nettverksinnstillingene, er sjansen stor for at DHCP-spørringen vil mislykkes. Det er greit, da vi vil sette OnlyOffice opp med en statisk IP-adresse ( figur E ).

Figur E: Konfigurere en statisk IP-adresse for OnlyOffice.

I neste skjermbilde ( figur F ) kan du velge om du vil koble OnlyOffice til et Microsoft-domene, et UCS-domene, eller administrere brukere / tillatelser lokalt. Velg alternativet som passer best for dine behov, og klikk Neste.

Figur F: Til domene eller ikke til domene.

Du vil da måtte fylle ut kontoinformasjon (navn på organisasjonen, e-postadresse for å aktivere OnlyOffice Document Server & ownCloud-apparatet, og et passord for rotbrukeren og brukerkontoen for domeneadministratoren). Klikk Neste og opprett et vertsnavn og LDAP-base for enheten. Klikk Neste og bekreft innstillingene dine når du blir bedt om det. Hvis alt ser bra ut, klikker du på KONFIGURER SYSTEM. Dette vil fullføre installasjonen (og vil ta alt mellom to til 15 minutter, avhengig av maskinvare).

Når installasjonen er fullført, klikker du på FINISH, så er du klar til å glede deg over din egenCloud / OnlyOffice skybaserte kontorpakke med verktøy. Pek en nettleser til IP-adressen du konfigurerte for serveren, og følg de siste trinnene for å aktivere lisensen din. Når du har lastet opp lisensfilen, som vil bli sendt til adressen du oppgir, logger du på som administrator (ved å bruke passordet du konfigurerte under installasjonen), og du kan begynne å administrere OnlyOffice-miljøet.

Gratulerer, du har nå din egen, skybaserte kontorpakke med verktøy, klar til bruk. Gå over til ownCloud Files, klikk på + -knappen og lag ditt første dokument.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com