Hvordan gjenopprette en Android-enhet fra en sikkerhetskopi

Slik gjenoppretter du en Android-enhet fra en sikkerhetskopi Hvis du ønsker å gjenopprette Android-enheten fra en Google Drive-sikkerhetskopi, leder Jack Wallen deg gjennom prosessen og tilbyr noen få tips for å gjøre oppgaven smertefri.

Uansett grunn har du måttet tilbakestille Android-enheten til fabrikkinnstillinger. Du vil ikke gå gjennom prosessen med å installere og konfigurere alle disse appene manuelt, så hva gjør du? Heldigvis har Android-utviklerne gjort det ganske enkelt å gjenopprette enheten fra en sikkerhetskopi.

Dette kommer selvfølgelig med en advarsel. Per nå beholder Google bare en enkelt sikkerhetskopi av enheten din, noe som betyr at du bare er i stand til å gjenopprette til det tidspunktet (mest sannsynlig siste gang du brukte enheten). Hvis Google gjorde det mulig for brukere å laste ned sikkerhetskopiene, kunne man laste ned en sikkerhetskopi på et tidspunkt da enheten var nøyaktig slik du ville ha den, og når noe går galt, kan du slette den nyeste sikkerhetskopien, laste opp den fungerende sikkerhetskopien, og gjenopprette fra den nylig lastede sikkerhetskopien. Dessverre er det ikke et alternativ. Lytter du, Google? Dette betyr at du må jobbe innenfor de begrensede begrensningene for Android sikkerhetskopi- og gjenopprettingssystem.

Men hvordan gjør du dette? La meg vise deg.

Kontrollerer sikkerhetskopien

Før du gjenoppretter enheten til fabrikkinnstillingene, anbefaler jeg at du går over til Google Drive-kontoen din og klikker på sikkerhetskopieringsoppføringen i venstre navigasjon ( figur A ).

Figur A

Få tilgang til dine Android-sikkerhetskopier fra Google Drive.


Hvis du ikke ser enheten din oppført, betyr det at det ikke er noen sikkerhetskopi å gjenopprette fra. Hvis det er tilfelle, er ikke enheten sikkerhetskopi av skyen. For å endre det, åpne Innstillinger på Android-enheten din og gå til Google | Backup. Hvis glidebryteren for sikkerhetskopi til Google Drive er av, trykker du på den for å slå den på ( figur B ).

Figur B

Forsikre deg om at enheten din sikkerhetskopieres til Google Drive.

Når du har slått på sikkerhetskopien, bør du til slutt se den vises i sikkerhetskopieringen på Google Drive-kontoen din.

Gjenoppretting fra en sikkerhetskopi

Under prosessen for gjenoppretting til fabrikkinnstilling vil du bli spurt om du vil kopiere dataene dine eller konfigurere den som ny. Når du blir bedt om det, trykker du på Kopier dataoppføringen. I neste vindu trykker du på A-sikkerhetskopien fra skyoppføringen. Du blir deretter bedt om å logge på Google-kontoen din. Når du har autentisert kontoen din, må du godta vilkårene for bruk ved å trykke på Jeg GODTAR.

I neste skjermbilde kan du velge hvilken enhet du vil gjenopprette fra ( figur C ).

Figur C

Velge en sikkerhetskopi av enheten du vil bruke.

Her er et tips - hvis du har sikkerhetskopiert mer enn en Android-enhet, trenger du ikke velge sikkerhetskopien fra den du jobber med. Hvordan er dette mulig? Det du virkelig gjør er å gjenopprette app og bestemte enhetsinnstillinger som app- og Wi-Fi-konfigurasjoner, så det er greit å gjenopprette en sikkerhetskopi fra en annen enhet. Jeg har ennå ikke opplevd et problem med dette. Husk at gjenopprettingsprosessen ikke installerer en enhetsspesifikk ROM. Dette er veldig nyttig hvis du har en bestemt enhet som har akkurat den riktige samlingen av apper installert.

Du kan deretter velge hvilke apper du vil gjenopprette, eller bare gjenopprette dem alle ( figur D ).

Figur D

Installer alle appene eller bare noen. Valget er ditt.

Når du har tatt vare på det, fullfører du prosessen og sikkerhetskopieringen av sikkerhetskopien er fullført. Du vil kunne begynne å bruke enheten din mens installasjonen av appen fortsetter - hvor lang tid dette tar vil avhenge av hvor mange apper som var inne i sikkerhetskopien. Når restaureringen er fullført, vil alle appene dine være klare til bruk, og mange av dem er allerede konfigurert fra sikkerhetskopien.

Ikke perfekt, men nært

Det ville være fint om Google tillot brukere litt mer administrasjonsfunksjoner for sikkerhetskopier som for eksempel å laste ned et spesifikt øyeblikksbilde. Selv om denne prosessen ikke er perfekt, er den ganske nær. Å gjenopprette en Android-enhet fra en sikkerhetskopi kan ikke være enklere. Så neste gang noe går galt med enheten din, frykt ikke - gjenoppretting er bare noen få trykk unna.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com