Slik monterer du en SFTP-stasjon på Chromebooken din

Slik monterer du en SFTP-stasjon på Chromebook. Jack Wallen viser hvordan du kan montere eksterne SFTP-aksjer på en Chromebook, ved hjelp av en enkel utvidelse.

Chromebook-er er mye mer allsidige enn de var da de først kom ut på markedet. Det er faktisk lite du ikke kan gjøre med disse kostnadseffektive, sikre enhetene. I tilfelle er det til og med et verktøy som lar deg montere en delt nettverksmappe (SFTP) på Chromebooken din. Det betyr at du ikke begrenser deg til bare å jobbe med slike som Google Drive eller SMB-aksjer i nettverket ditt. Med dette spesielle verktøyet kan du faktisk montere disse SFTP via SSHFS-protokollen for ekstra sikkerhet.

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Men hvordan gjør du dette? Først må du installere en nødvendig utvidelse. La oss gjøre det, så monterer vi en ekstern katalog.

Installasjon

Det første du trenger å gjøre er å installere SFTP-utvidelsen (Shared Network Folder). Følg denne fremgangsmåten for å gjøre dette:

 1. Pek Chrome (på Chromebooken din) til utvidelsessiden for delt nettverksmappe (SFTP)
 2. Klikk på LEGG TIL CHROME
 3. Når du blir bedt om det, klikker du på Legg til app
 4. La installasjonen fullføre

Det er alt du trenger for installasjonen. Du finner utvidelsen i Chromebook-menyen. Åpne skrivebordsmenyen og skriv SFTP. Klikk på utvidelsesstarteren, så er du klar til å koble til.

Montering av ekstern stasjon

Når vinduet åpnes, vil du se at det bare er snakk om å fylle ut feltene ( figur A ).

Figur A

Hovedvinduet for delt nettverksmappe (SFTP).

Jeg kobler til en Linux-maskin som har en SSH-server som kjører og godtar tilkoblinger. For dette, fyll ut:

 • Servernavn - vert eller IP-adresse til serveren.
 • Portnummer - port som godtar tilkoblinger på serveren.
 • Mount Path - den eksterne katalogen som skal monteres.
 • Visningsnavn - et navn for delingen som vil vises i Chrome OS-filbehandleren.
 • Brukernavn - eksternt brukernavn.
 • Godkjenningstype - typen autentisering som brukes på den eksterne serveren (Passord, Publickey, Tastatur-interaktiv).
 • Passord - passord for den eksterne brukeren.

Når du har fylt ut alt, klikker du på MOUNT-knappen. Du kan også legge til dette monteringspunktet som favoritt ved å klikke på MARK AS FAVORITE-knappen. Hvis du ikke klikker på denne knappen, må du legge inn informasjonen for tilkoblingen manuelt hver gang du starter Chromebook på nytt. Ved å legge den til i favoritter vil den eksterne stasjonen automatisk monteres etter omstart.

Siden dette er første gang du kobler deg til den eksterne serveren, må du bekrefte vertens autentisitet. Når du blir bedt om det, klikker du på BEKREFT-knappen ( figur B ).

Figur B

Bekreftelse av vertens autentisitet.


SFTP-monteringsvinduet forsvinner. Hvis du åpner filbehandleren, vil du se den eksterne katalogen som nå er montert og oppført i venstre rute ( figur C ).

Figur C

Vårt nymonterte stasjon.

Du kan nå bruke den monterte fjernkatalogen som om den var på den lokale maskinen.

Ett påminnelse

Hvis du finner ut at du ikke kan opprette nye mapper eller filer på den monterte stasjonen, kan det hende du må starte maskinen på nytt (etter at du har opprettet tilkoblingen). Jeg kjørte på dette problemet en gang, der selv om jeg visste at jeg var i en katalog, hadde jeg tillatelse til å skrive til jeg ikke kunne. Etter omstart ble problemet løst.

Utenfor det er SFTP-utvidelsen (Shared Network Folder) en flott måte å utvide skyen / fjernfunksjonaliteten til Chromebooken din (så lenge du har en SFTP-aktivert server tilgjengelig med delinger å montere).

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com