Hvordan installere og bruke pCloud desktop client

Hvordan installere og bruke pCloud TechRepublic's Jack Wallen fører deg gjennom trinnene for å opprette et synkroniseringspar ved å bruke pCloud desktop client

Du har kanskje aldri hørt om skytjenesten pCloud, men gratisplanen gir deg 10 GB lagringsplass, og den tilbyr en stasjonær klient på tvers av plattformer (Linux, macOS og Windows). Fra skrivebordsklienten kan du administrere kontoen din, synkronisere mapper, opprette delinger, kryptere filer (ikke tilgjengelig med den gratis kontoen) og mer.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Jeg vil lede deg gjennom trinnene for å installere og bruke pCloud desktop client. Jeg skal demonstrere på Elementary OS. Installasjonen på andre Ubuntu-baserte distribusjoner vil være den samme, og installasjonen på både Windows og macOS er fullført på lignende måte som å installere andre applikasjoner (bare du finner ikke appen i Apple App Store).

Hva trenger du

Før du installerer appen, må du lage en gratis pCloud-konto, da du trenger den for å logge på skrivebordsklienten. Hvis du ikke vil bry deg med å opprette en konto før appen er installert, kan du alltid gjøre det fra app-påloggingsvinduet.

Og med det sagt, la oss installere.

Hvordan installere

Du vil laste ned riktig installasjonsfil fra nedlastingssiden for pCloud. Lagre filen i ~ / Downloads-katalogen. Når nedlastingen er fullført, åpner du terminalvinduet og gir deretter ut følgende kommando for å installere:

 cd ~ / Nedlastinger chmod u + x pcloud sudo ./pcloud 

Et nytt vindu vil vises ( figur A ), som krever at du logger deg på kontoen din. Gjør dette, og installasjonen vil fullføres.

Figur A

PCloud-installasjonsvinduet.


Skulle du heller installere via et GUI, kan du også gjøre det. Last ned pcloud-filen, og åpne deretter filbehandleren din. Høyreklikk på pcloud-filen, og klikk deretter på kjør-knappen for eier ( figur B ). Klikk Lukk, og du kan deretter dobbeltklikke på pcloud-filen, fra filbehandleren, for å starte installasjonen.

Figur B

Gi pcloud-filen kjørbare tillatelser i Elementary OS.


Hvis du bruker Ubuntu, er det litt annerledes å gi filen kjørbare rettigheter. Åpne filbehandleren, høyreklikk på pcloud-filen, og merk deretter av for Tillat utførelse av fil som program ( figur C ). Nå kan du klikke på pcloud-filen for å starte GUI-installasjonsprogrammet.

Figur C

Gi pcloud-kjørbare tillatelser i Ubuntu Linux 18.04.


Klienten

PCloud-desktop-klienten er utrolig enkel å bruke. La oss legge til en mappe for synkronisering. Klikk på Synkroniser-fanen i hovedvinduet. I denne fanen ( figur D ) klikker du på Legg til ny synkronisering-knapp.

Figur D

PCloud-skrivebordsvinduet.


Et nytt vindu vil vises ( figur E ) der du kan opprette et synkroniseringspar for pCloud-kontoen din.

Figur E

Sette opp en synkronisering i pCloud.


Det første du må gjøre er å klikke på knappen Velg lokal mappe. Naviger til (og velg) mappen du vil synkronisere, og klikk deretter OK. Når du har gjort det, klikker du på knappen Velg pCloud stasjonsmappe. Dette vil åpne filadministrasjonen til din lokale pCloud-stasjonsmappe, som automatisk opprettes ved installasjon. Du kan enten opprette en ny mappe eller velge en eksisterende mappe. Velg mappen og klikk OK.

Tilbake i vinduet Legg til ny synkronisering, klikk på knappen Legg til synkronisering, og synkroniseringsparet ditt blir lagt til (filene dine begynner automatisk å synkronisere).

Det er alt som er for å lage et synkroniseringspar. Du kan opprette så mange par du trenger, så du er ikke begrenset til kun å synkronisere spesifikke kataloger på din lokale maskin.

Hvis du går inn på Avanserte innstillinger for synkroniseringsdelen, kan du konfigurere ignoreringsmønstre for synkronisering. Med dette verktøyet kan du konfigurere mappenavn, utvidelser og forskjellige filtyper som skal ignoreres når du synkroniserer.

Si at du ikke vil synkronisere filmfiler (for størrelsesbegrensninger). Du kan legge til noe slikt på slutten av den eksisterende ignoreringslisten:

 ; .mp4 

Husk at hver ignorering-oppføring skilles med et semikolon.

Hvordan lage en andel

Si at du har en mappe du vil dele med en annen bruker. For å gjøre dette, klikk på fanen Deler (i hovedvinduet) og klikk deretter på rullegardinmenyen Opprett deling ( figur F ).

Figur F

Rullegardinmenyen Lag deling.


Alternativene er som følger:

  • Inviter til mappe - dette gir en annen bruker tilgang til en bestemt mappe på pCloud-kontoen din.
  • Last opp kobling - dette gir en annen bruker en kobling som lar dem laste opp filer til en bestemt mappe på pCloud-kontoen din.
  • Last ned lenke (filer) - dette gir en annen bruker tilgang til nedlastbare filer i en bestemt mappe på pCloud-kontoen din.
  • Last ned lenke (mapper) - dette gir en annen bruker tilgang til nedlastbare mapper i pCloud-kontoen din.

Når du inviterer noen til en mappe, kan du gi dem enten bare lesing eller lese-skrivetillatelser til den bestemte mappen. Invitasjonen vil bli sendt (via e-post), og mottakeren kan handle deretter.

En fremragende stasjonær klient

PCloud-desktop-klienten er ganske bra. Faktisk, av alle desktop cloud-klienter jeg har brukt på Linux, vil jeg si at pCloud er en av (om ikke de) beste. Prøv dette enestående verktøyet, og se om det ikke umiddelbart vinner deg til skytjenesten pCloud.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com