Hvordan installere og bruke Duplicati cloud backup-løsning

Hvordan installere og bruke Duplicati Cloud Backup Solution Jack Wallen viser deg hvordan du installerer og bruker cross-platform, open source, skyvennlig, utrolig fleksibelt Duplicati sikkerhetskopieringsverktøy.

Cloud har blitt mange brukers (og administratorer) standard sikkerhetskopiløsning for filer og mapper. For noen brukere gjør dette det utrolig enkelt å lagre dataene på en ekstern server. Men hva skjer når du har lokale data du vil synkronisere med en (eller flere) av skykontoer? Eller til en lokal FTP / SSH / WebDAV-server? Det er da et verktøy som Duplicati kommer godt med.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Med tverrplattformen, gratis og åpen kildekode Duplicati-verktøyet kan du ha mange sikkerhetskopier som fungerer med FTP, SSH, WebDAV og skytjenester (for eksempel OneDrive, Amazon Cloud Drive & S3, Google Drive, Box, Mega og mer ). Enda bedre enn enkel sikkerhetskopiering, krypterer Duplicati all data, slik at informasjonen din er trygg mot nysgjerrige øyne.

Jeg kommer til å lede deg gjennom prosessen med å installere og bruke Duplicati. Jeg skal demonstrere installasjonen på Elementary OS, men bruken av Duplicati er den samme, enten du er på Linux, macOS eller Windows.

Og med det sagt, la oss installere Duplicati og sette opp en sikkerhetskopi.

Installasjon

For å installere Duplicati, må du først laste ned nødvendig installasjonsfil fra nedlastingssiden. For Elementary OS (og andre Ubuntu-baserte systemer) vil filen være en .deb-pakke. Last ned dette til din ~ / Downloads- katalog. Når nedlastingen er fullført, åpner du et terminalvindu og gir ut følgende kommandoer:

 cd ~ / Nedlastinger sudo dpkg -i duplicati * .deb 

Etter at installasjonen er fullført, start og aktiver Duplicati-tjenesten med følgende kommandoer:

 sudo systemctl start duplicati sudo systemctl aktiver duplikat 

Du er nå klar til å bruke tjenesten.

Bruker Duplicati

Åpne en nettleser på maskinen du nettopp installerte Duplici på, og pek den til http: // localhost: 8200. Du blir møtt av hovedvinduet i Duplicati ( figur A ).

Figur A

Duplicati hovedvindu, klar for en sikkerhetskopi-konfigurasjon.

Klikk på knappen Legg til sikkerhetskopi. I det resulterende vinduet ( figur B ) går du gjennom trinnene for å lage sikkerhetskopien.

Figur B

Opprette en ny sikkerhetskopi med Duplicati.

Velg Konfigurer en ny sikkerhetskopi og klikk Neste. I det resulterende vinduet ( figur C ), gi sikkerhetskopien et navn og angi en passordfrase.

Figur C

Vinduet Generelle sikkerhetskopiinnstillinger.

I det neste vinduet ( figur D ), konfigurer du sikkerhetskopiedestinasjonen. Hvordan dette konfigureres, avhenger av hvilken tjeneste som velges for destinasjonen.

Figur D

Valg av sikkerhetskopidestinasjonstjeneste.

Klikk på Neste, og velg deretter sikkerhetskildekilden i neste vindu ( figur E ). I samme vindu kan du legge til filtre og ekskludere regler i sikkerhetskopien.

Figur E

Vår reservekildeplassering.

Klikk Neste og i de to siste vinduene konfigurerer du sikkerhetskopieringsplanen og oppbevaringsreglene.

Det er det. Du har nettopp opprettet din første sikkerhetskopi med Duplicati. Du kan nå opprette flere sikkerhetskopier, slik at du kan ha flere lokale kataloger som sikkerhetskopierer til flere destinasjonskilder (Duplicati begrenser deg ikke for hvor mange sikkerhetskopier du kan lage).

Ingen begrensninger

Noe av det beste med Duplicati (annet enn det er brukervennlighet, pålitelighet og sikkerhet), er at du kan installere den på enten et skrivebord eller en server, slik at du kan sikkerhetskopiere så mye data som nødvendig. Og fordi det ikke bare er begrenset til sikkerhetskopiering av skyer, kan du til og med ta sikkerhetskopi av stasjonære datamaskiner eller servere til en egen SSH-, FTP- eller WebDAV-server. Nå er det fleksibilitet.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com