Hvordan installere Ubuntu Server 18.04

Hvordan installere Ubuntu Server 18.04 Installere Ubuntu Server 18.04 er litt annerledes enn forgjengerne. TechRepublics Jack Wallen leder deg gjennom prosessen og fremhever endringene.

Den nye Ubuntu Server har kommet, og den lover å være den mest skyvennlige plattformen på planeten. Hvorvidt det er sant eller ikke, er ennå ikke avgjort. Det som imidlertid er gjort krystallklart er at installasjonen av Ubuntu Server har endret seg. Selv om installasjonen fremdeles er tekstbasert (holder den på lite side), har det skjedd ganske mange endringer. Ikke bare vil du umiddelbart merke en ganske drastisk kosmetisk endring i installasjonsprogrammet, det er noen få tillegg som kan føre til at et øyenbryn eller to hever seg (ikke nødvendigvis på en dårlig måte).

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Jeg vil lede deg gjennom prosessen med å installere den siste iterasjonen av Ubuntu Server. Jeg vil bare fremheve de bitene som er vesentlige endringer i de tidligere iterasjonene av plattformen.

Få installasjonsbilde

Det er klart, før du installerer, må du ha installasjonsbildet. Du kan laste ned (gratis, selvfølgelig) ISO-bildet av Ubuntu Server 18.04 herfra. Når du har lastet ned bildet, kan du enten brenne det til CD / DVD / USB eller bruke det til en virtuell maskin (ved hjelp av VirtualBox eller VMware). Jeg installerer via VirtualBox (jeg vil ikke gå gjennom prosessen med å lage den virtuelle maskinen).

Installasjonen

Det første du vil merke er at selve installasjonen ser annerledes ut ( figur A ).

Figur A

Den nye (og mer fargerike) Ubuntu Server-installasjonen.


Selv om det kan se litt annerledes ut, er det å navigere i installasjonen. Bruk piltastene, Tab-tasten og Enter-tasten.

Det første skjermbildet for å avsløre betydelig endring er installasjonstype ( figur B ). Her får du velge fra en standardinstallasjon (Installer Ubuntu) og installere to typer MAAS bare-metall skyinstallasjoner. De to typene MAAS-servere er:

  • Regionkontroller (omhandler operatørforespørsler)
  • Rack controller (leverer tjenester med høy båndbredde til flere stativer)

Figur B

Ubuntu Server 18.04 installasjonstyper.


Hvis du ikke jobber med MAAS, velger du det første alternativet og trykker Enter på tastaturet. Jeg går med standardinstallasjonen denne gangen.

Skjerm 4/9 vil få mange til å gjøre en lykkelig dans. Du kan endelig konfigurere nettverksgrensesnitt for å bruke statiske IP-adresser ( figur C ).

Figur C

Det er nå veldig enkelt å tilordne en statisk adresse til nettverksgrensesnittene.


Du kan tilordne enten IPv4- eller IPv6-adresser, noe som gjør det så mye lettere å ha serveren klar til å gå, uten å måtte konfigurere de statiske adressene manuelt (etter installasjon).

Under installasjonen blir du bedt om å opprette en ny bruker. I dette skjermbildet ( figur D ) kan du også importere en SSH-identitet fra enten Github eller Launchpad. Hvis du velger å importere disse nøklene, vil de automatisk bli lagt til ~ / .ssh / autoriserte_tastene- filen.

Figur D

Legger til en bruker under installasjonen.


Installasjonen vil fullføres ganske raskt. Når det er slutt, blir du bedt om å starte på nytt ( figur E ), og du er klar til å begynne å jobbe med den veldig skyvennlige serverplattformen.

Figur E

Alt er ferdig, du er klar til å starte på nytt og logge inn.


MERKNAD: Jeg har erfart (ved flere anledninger) at den første innloggingsprompt blir overkjørt med utdata. Hvis dette skjer med deg, skriver du bare inn brukernavnet ditt (selv om du ikke ser en påloggingsprompt), trykker Enter og du blir bedt om passordet ditt. Innlogging vil fungere akkurat som forventet.

Kjent men ikke

Selv om grensesnittet er forskjellig for installasjonen, med unntak av noen få skjermer, bør prosessen være ganske kjent. Utviklerne har gjort en god jobb med å gjøre Ubuntu Server-installasjonen til en av de enkleste du noensinne vil oppleve.

Når vi neste gang besøker installasjonen av Ubuntu Server 18.04, tar vi en titt på å installere MAAS-versjonen.

Ukens nyhetsbrev med åpen kildekode

Du vil ikke gå glipp av våre tips, opplæringsprogrammer og kommentarer til Linux OS og open source applikasjoner. Leveres tirsdager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com