Hvordan installere Tonido Personal Cloud Server på Ubuntu Server 18.04

Slik installerer du Tonido Personal Cloud Server på Ubuntu Server 18.04 Hvis du har behov for en personlig skyserver, kan Tonido gjøre susen.

Hvis du har filer og dokumenter som du helst ikke vil lagre i en offentlig sky, lurer du kanskje på hva du har. Heldigvis er disse alternativene mange. Et slikt valg er Tonido Personal Cloud Server.

Tonido er rettet mot hjemmebruk (de tilbyr også FileCloud for bedrifter og bedrifter), men det er ikke til hinder for at du gjør det til din SOHO-skyserver. På grunn av måten Tonido fungerer på, har du tilgang til disse skylagrede filene fra hvilken som helst nettleser hvor som helst.

Jeg skal lede deg gjennom prosessen med å installere Tonido på Ubuntu Server 18.04-plattformen.

Hybrid sky: En guide for IT-proffer (TechRepublic nedlasting)

Hva du trenger

Alt du trenger for å få dette til å gjøre er et eksempel på Ubuntu Server 18.04 og en brukerkonto med sudo-rettigheter. La oss få den personlige skyen vår klar.

Slik installerer du avhengigheter

Tonido krever ikke for mye i veien for avhengigheter. For å installere det det krever, åpner du et terminalvindu og gir ut følgende kommandoer:

 wget http://security.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/libp/libpng/libpng12-0_1.2.54-1ubuntu1.1_amd64.deb sudo dpkg -i libpng12-0_1.2.54-1ubuntu1.1_amd64.deb sudo apt- få installere libjpeg8 libfontconfig -y 

Når avhengighetene er installert, er du klar til å laste ned og installere Tonido.

Hvordan installere Tonido

For å installere Tonido, last ned installasjonsprogrammet med kommandoen:

 wget http://www.tonido.com/download.php?tonido64.tar.gz 

Når filen er lastet ned, installerer du den med kommandoene:

 sudo mkdir / usr / local / tonido sudo tar -zxvf download.php \? tonido64.tar.gz -C / usr / local / tonido 

Opprett deretter en systemd-fil med kommandoen:

 sudo nano /etc/systemd/system/tonido.service 

Lim inn følgende i denne filen:

 Enhet Beskrivelse = Tonido Server After = local-fs.target network.target Service Type = forking User = root Group = root ExecStart = / usr / local / tonido / tonido.sh start ExecStop = / usr / local / tonido /tonido.sh stop Restart = on-fail RestartSec = 5 Install WantedBy = multi-user.target 

Lagre og lukk filen.

Start og aktiver Tonido med kommandoene:

 sudo systemctl start tonido sudo systemctl aktivere tonido 

Fullfør installasjonen

Åpne en nettleser i nettverket ditt og pek den til http: // SERVER_IP: 10001 (der SERVER_IP er IP-adressen til serveren som er vert for Tonidao). Du blir møtt av første side av installasjonsprogrammet ( figur A ).

Figur A

The Tonido installer.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Tonido-installasjonsprogrammet.

Etter det første oppsettet, går du gjennom følgende skjermbilder:

  • URLen for ekstern tilgang til serveren
  • Ekstern tilgang og delingsalternativer
  • Indekseringsalternativer for mediefiler
  • Informasjon om mobilapper

Et ord av forsiktighet: Under installasjonen kan du spesifisere hvilke mapper som skal få tilgang til via fjernkontroll og deling. Av sikkerhetshensyn bør du ikke tillate ekstern tilgang til alle mapper. Angi i stedet hvilke mapper som du vil få tilgang til eksternt.

Få tilgang til Tonido-installasjonen din hvor som helst

Hvis du er utenfor LAN, kan du nå forekomsten av Tonido ved å bruke URLen som ble gitt under installasjonen. Hvis du for eksempel konfigurerer kontonavnet TechRepublic under installasjonen, vil tilgangsadressen din være TechRepublic.tonidoid.com. Den URL-en vil automatisk viderekoble til din lokale installasjon, slik at du kan jobbe med din personlige sky.

Og det er alt som er å installere Tonido Personal Cloud-serveren på Ubuntu Server 18.04. Kos deg med din personlige sky.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com