Hvordan installere Kitematic på Pop! _OS

Bilde: Jack Wallen

Hvis du administrerer containere, er sjansen stor for at du har vært på utkikk etter et solid klientverktøy som hjelper deg med administrasjonsoppgaver. Et av de mer populære GUI-verktøyene er Kitematic. Med Kitematic kan du:

 • Søk og trekk bilder fra Docker Hub
 • Lag og kjør containere
 • Skift sømløst mellom GUI eller CLI
 • Kartporter
 • Endre miljøvariabler visuelt
 • Konfigurer volumer
 • Effektiviser logger
 • Og mer

Mer om Open Source

 • 8 av tiårets verste open source-innovasjoner
 • Åpen kilde i 2020: Fremtiden ser lys ut
 • Linus Torvalds: "Git beviste at jeg kunne være mer enn et en-rart."
 • 20 raske tips for å gjøre Linux-nettverk enklere (gratis PDF)

For lengst var Kitematic bare tilgjengelig for macOS. Nå er imidlertid støtte for Ubuntu Linux lagt til. Jeg skal vise deg hvordan du installerer Kitematic på System 76s egen Pop! _OS (selv om prosessen vil fungere på et hvilket som helst Ubuntu-derivat).

Den store advarselen

Jeg pleier å holde dette for sist, men akkurat dette påminnelsen kan være litt av en avtale for noen brukere. Kitematic kan ikke koble til en ekstern maskin som kjører Docker. Med andre ord, du må installere Kitematic på maskinen som distribuerer containerne. Dette er selvfølgelig litt i strid med tanken på de fleste Linux-serveradministratorer, da det har en tendens til å kjøre serverne deres sans GUI. Men hvis du vil bruke Kitematic, må du gjøre det med en GUI.

Merk til Kitematic-utviklerne ... gjør det mulig å koble til en ekstern server!

Hva trenger du

For å installere Kitematic, trenger du en løpende forekomst av Pop! _OS med en bruker som har sudo-rettigheter. Du trenger også en konto på DockerHub.

Installasjon

Installasjonen av Kitematic er faktisk ganske enkel. Den første tingen å gjøre er å laste ned zip-filen, som inneholder .deb-installasjonsprogrammet. Sørg for å laste ned den nyeste filen fra nedlastingssiden for Kitematic Github.

Når du har den filen på datamaskinen, åpner du filbehandleren, naviger til nedlastingsmappen, høyreklikker på den nedlastede filen og velger Utdrag her. Når filen er trukket ut, dobbeltklikker du på den nyopprettede mappen, høyreklikker på et tomt sted i filbehandleren og velger Åpne i terminal. Når terminalen åpnes, gi kommandoen:

 sudo dpkg -i Kitematic * .deb 

Kommandoen ovenfor vil feile. Det er greit, for vi kan fikse det. For å løse problemene, gi kommandoen:

 sudo apt-get install -f 

Dette vil plukke opp alle tapte avhengigheter og fullføre installasjonen.

Kjører Kitematic

For å åpne Kitematic, må du sørge for at Docker er riktig konfigurert. Dette betyr at brukeren som kjører Kitematic må legges til docker-gruppen. Hvis du ikke har gjort det, åpner du et terminalvindu og gir kommandoen:

 sudo usermod -aG docker BRUKER 

der USER er det aktuelle brukernavnet.

Når du har gjort det, logger du av skrivebordet og logger deg på igjen. Du skal da kunne åpne Docker fra GNOME Dash. Når appen åpnes, logger du på med DockerHub-legitimasjonen ( figur A ).

Figur A: Kitematic påloggingsskjermbilde.

Det kan ta litt tid for appen å laste opp alle bildene. Når det skjer ( figur B ), er du klar til å jobbe med en av de fineste Docker-klientgrensesnittene tilgjengelig.

Figur B: Det viktigste vinduet i Kitematic.

Finn en beholder du vil distribuere, og klikk på den tilhørende CREATE-knappen. Når bildet lastes ned, blir det automatisk distribuert. Klikk på Innstillinger-fanen, der du kan konfigurere beholderen til å dekke dine behov ( Figur C ). Husk at hvis du gjør endringer i konfigurasjonen, må du sørge for å starte beholderen på nytt.

Figur C: Konfigurasjonsalternativer for en Wordpress-containerdistribusjon.

Gratulerer, du har nå en enestående Docker GUI som kan gjøre administrasjonen av containerne litt enklere. Selv om Kitematic bare kan jobbe med containere på localhost, kan det godt være verdt å installere et GUI på den Linux-serveren.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com