Slik installerer du Google Drive-klienten ODrive på Ubuntu desktop 18.10

Slik installerer du Google Drive-klienten ODrive på Ubuntu Desktop 18.10 Hvis du har behov for en åpen kildekode Google Drive-synkroniseringsklient for å bare synkronisere dataene mellom skyen og stasjonen, kan ODrive være det du leter etter.

Det er synd at Google ikke kan sørge for å opprette en Drive-klient for Linux. Med tanke på hvor tungt de lener seg på open source-plattformen, ville du tro de ville være villige til å lage et slikt verktøy for samfunnet som tjener dem godt.

Må-lese sky

 • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
 • De viktigste skyutviklingen i tiåret
 • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
 • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Alt går ikke tapt. Det er mange tilgjengelige alternativer for de som foretrekker en åpen kildekode-løsning. ODrive er en Electron-app (for ikke å forveksle med den proprietære ODrive-tjenesten) som enkelt kan installeres (på Linux, macOS og Windows) og settes opp for å holde Drive-dataene dine i perfekt synkronisering med Linux-skrivebordet.

Jeg skal demonstrere hvordan jeg installerer og konfigurerer ODrive på Ubuntu Desktop 18.10. Installasjonen krever bruk av npm, så det er noen få kommandoer som skal kjøres. Når du har installert alt på Linux, kan du deretter generere et installasjonsprogram for Linux, macOS eller Windows.

Hva trenger du

Det eneste du trenger for å få dette til å fungere, er:

 • En kjørende forekomst av Ubuntu Desktop.
 • En Google Drive-konto.
 • En brukerkonto med sudo-rettigheter.

La oss lage magi med disse tingene innen rekkevidde.

Installasjon

Installasjonen er ikke så enkel som du kanskje vil, men den er absolutt gjennomførbar. Det første du må gjøre er å installere de nødvendige avhengighetene. Åpne et terminalvindu og gi følgende kommando:

 sudo apt-get install npm git libgconf-2-4-y 

Når kommandoen ovenfor er fullført, kloner du ODrive-katalogen med kommandoen:

 git klone https://github.com/liberodark/ODrive 

Bytt til den nyopprettede ODrive-katalogen med kommandoen:

 cd ODrive 

Installer ODrive med kommandoen:

 npm installasjon 

Denne kommandoen vil ta omtrent to til fem minutter (avhengig av nettverkstilkoblingen og maskinens hastighet). Når det er fullført, starter du ODrive med kommandoen:

 npm start 

Dette åpner installasjonsvinduet, slik at du kan konfigurere ODrive.

Merk : Å installere ODrive med metoden ovenfor, gjør det utfordrende å starte applikasjonen (annet enn fra kommandolinjen). For å komme rundt det kan du bruke npm til å bygge et installasjonsprogram, noe som gjør det enklere. For å gjøre det, vil du utstede en av følgende kommandoer:

 • Hvis du vil bygge et rpm-installasjonsprogram, utgir du kommandoen npm run release-linux rpm
 • Hvis du vil bygge et deb-installasjonsprogram, utgir du kommandoen npm run release-linux deb
 • Hvis du vil bygge et installasjonsprogram for Windows, utgir du kommandoen npm run release-windows
 • Hvis du vil bygge et installasjonsprogram for macOS, utgir du kommandoen npm run release-mac

Du vil deretter endre til mappen ~ / ODrive / dist / for å finne det nyopprettede installasjonsprogrammet og installere ODrive med en kommando som:

 sudo dpkg -i odrive * .deb 

På Ubuntu vil den kommandoen feile. For å løse problemet, gi kommandoen:

 sudo apt-get install -f 

Ved å installere ODrive på denne måten, finner du en startere på skrivebordets meny.

bruk

Nå må du koble ODrive til Google-kontoen din. Finn og klikk på ODrive-oppføringen på skrivebordsmenyen (den blir oppført som OpenDrive). Når applikasjonsvinduet åpnes ( figur A ), klikker du på Neste-knappen.


Figur A: ODrive-startvinduet.

I det resulterende vinduet ( figur B ), klikker du pilen til høyre for å koble ODrive til Google-kontoen din.

Figur B: Koble Google-kontokontoen din til ODrive.

Når du har angitt Google Drive-legitimasjon, går du tilbake til Innstillinger-vinduet, der du kan klikke på Synkroniser-knappen for å starte prosessen. Avhengig av hvor mye data du har på Google Drive, kan denne prosessen ta ganske lang tid.

Forbehold

Det er to store forbehold for ODrive. Den første er at du ikke kan konfigurere hvor du skal synkronisere Google Drive til skrivebordet. Synkroniseringsmappen vil være i brukerens hjemmekatalog. Det andre forbeholdet er at synkroniseringen er alt eller ingen. ODrive lar deg ikke konfigurere hva som vil eller ikke vil synkronisere til skrivebordet. Hvis du trenger faktiske konfigurasjonsalternativer, vil det beste alternativet være å slå til Insync (som imidlertid ikke er et open source-alternativ).

ODrive er ikke perfekt (og i noen av mine testtilfeller var det ganske ustabilt), men hvis du foretrekker et open source Google Drive-synkroniseringsverktøy, og du foretrekker en GUI, er dette ett mulig alternativ.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com