Hvordan installere og aktivere mistenkelig pålogging på Nextcloud 16

Hvordan installere og aktivere mistenkelig pålogging på Nextcloud 16 Spor mistenkelige påloggingsforsøk på Nextcloud ved hjelp av en enkel app.

Må-lese sky

  • Cloud computing i 2020: Spådommer om sikkerhet, AI, Kubernetes, mer
  • De viktigste skyutviklingen i tiåret
  • Topp leverandør av desktop som en tjeneste (DaaS): Amazon, Citrix, Microsoft, VMware og mer
  • Cloud computing policy (TechRepublic Premium)

Nextcloud er en av de mest dyktige lokale skyservere på markedet. Det er pålitelig, det er skalerbart og det er sikkert. Selvfølgelig er sikkerheten i øynene til betrakteren, noe som betyr at du kanskje synes det trenger litt mer å låse den ut av esken. Heldigvis, med hver iterasjon, tilbyr plattformen enda flere verktøy for å holde dataene dine trygge.

Med utgivelsen av Nextcloud 16 kommer en ny app som kan oppdage mistenkelige påloggingsforsøk på Nextcloud-forekomsten. Den aktuelle appen heter Suspicious Login, og den vil en gang bli installert og aktivert automatisk å oppdage og advare administratoren om mistenkelige påloggingsforsøk.

Hybrid sky: En guide for IT-proffer (TechRepublic nedlasting)

Slik fungerer mistenkelig pålogging

Appen fungerer ved å spore og logge vellykkede påloggingsforsøk og mate dem inn i tabellen Next_cloud database login_address. Når nok data er samlet inn, genereres en treningsmodell. Med den første modellen som er trent, vil appen begynne å klassifisere IP / UID-tupler på pålogginger. Hvis appen oppdager et passordpålogging der forsøket er klassifisert som mistenkelig (av den trente modellen), vil den legge posten til tabellen mistenkelige_login.

Det skal bemerkes at denne appen fremdeles er i inkubasjonsfasen, men det er absolutt verdt å prøve ut.

La oss installere og aktivere appen.

Installere mistenkelig pålogging

Logg inn på Nextcloud-forekomsten din som administrator. Når du er logget inn, klikker du på profilen nederst i høyre hjørne og klikker på Apps. Velg Sikkerhet fra venstre sidefelt og finn deretter den mistenkelige påloggingsappen ( figur A ).

Figur A

The Suspicious Login app in the Nextcloud App store.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Den mistenkelige påloggingsappen i Nextcloud App store.

Klikk på Last ned og aktiver. Når du blir bedt om det, skriver du inn Nextcloud-administratorpassordet.

Når appen er installert (den vil automatisk aktivere seg selv), kan du gå til Nextcloud Admin-delen, klikke på Sikkerhet og bla til bunnen av siden. Du bør se at appen er klar, men har ennå til å samle inn noen data ( figur B ).

Figur B

Suspicious Login is installed and awaiting logins.

" data-credit="" rel="noopener noreferrer nofollow">

Mistenkelig innlogging er installert og avventer pålogging.

Jo mer tid går og jo flere brukere logger seg på den serveren, bør du begynne å se at mistenkelig innlogging har startet innsamlingsdata. Modellen bør ta omtrent 60 dager å trene helt. Etter det vil den begynne å rapportere om alt det synes er mistenkelig.

Merk: Det er ingen konfigurasjonsalternativer for denne appen, ettersom dette er et "sett det og glem det" -verktøy som fungerer autonomt.

Og det er alt du trenger å gjøre for å aktivere sporing av mistenkelige påloggingsforsøk på Nextcloud-serveren. Det er ikke øyeblikkelig, men gitt nok tid bør det begynne å rapportere til deg alle innloggingsforsøk som er mistenkte. Legg denne appen til din Nextcloud-forekomst og nyt enda et lag med sikkerhet.

Cloud og alt som et service nyhetsbrev

Dette er din go-to ressurs for det siste om AWS, Microsoft Azure, Google Cloud Platform, XaaS, skysikkerhet og mye mer. Leveres mandager

Registrer deg i dag

© Copyright 2021 | pepebotifarra.com